Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Helyre tudom hozni még a kis...

Helyre tudom hozni még a kis lelkét?

Figyelt kérdés

Kisfiam elsős. Hosszú időn keresztül nagyon elrontottunk mindent, folyton türelmetlenek voltunk vele (tesó születés, haláleset a családban, munka, problémák).

Állandóan ordítás volt, minden nap.

Nagyon durván kiabáltam :(

Erre semmi magyarázat nincs.

Rettegek, hogy helyre tudjuk e hozni a kis lelkét.

Kérem, aki esetleg ért ehhez vagy történt hasonló, írjon, hogy mit tegyek..

Pszichológus segítségét fogom kérni.

Rettenetesen sajnálom, ahogy viselkedtem vele.

És rettegek, hogy nehogy maradandó kárt szenvedjen.

Ugye tudunk ezen fordítani?

tegnapelőtt 23:22
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

" Egyrészt én kiadom a dühömet, ami nekem jó, másrészt neki is jó, hogy kap rossz viselkedésre visszajelzést"

Egy élmény egy olyan szülővel felnőni, aki kiadja a dühét az emberre. Még olvasni is borzasztó, ahogy a gyerekedről nyilatkozol.

A másik hogy te nem a rossz viselkedését jelzed vissza, hanem őt minősíted. A kettő között óriási különbség van.

És a legszomorúbb, hogy azt gondolod, hogy ettől fejlődik...

tegnap 12:52
 22/25 anonim ***** válasza:
Verbalisan bántalmazó anya mellett nőttem fel. Bocs, hogy leírom ezt őszintén, mert nem ezt akarod olvasni, de pszichológusok és pszichiáterek se tudták teljesen helyrehozni az onertekelesem. Boldog vagyok már a saját családommal, de mélyen belül saját magammal érzem, sosem leszek teljesen kibékülve. Viszont nagyon helyes és szép dolog, hogy elismered a hibad. Ha minél hamarabb változtatsz ezen (neked is fontos lehet ehhez a szakember), és mostantól őszinte szeretettel fordulsz hozzá, a nagyon durva lelki deficit talán még megelőzhető
tegnap 13:48
 23/25 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Nagyon sajnálom :(

Mit jelent nálad a verbális bántalmazás?

Nálam türelmetlenség. Nagyon hamar elvesztem az önuralmamat és olyankor kiabálok.

Főleg olyanok fordultak elő, mikor a kisfiam húzta az időt, direkt pörgött a tesó körül, szétpancsolta ablakig-ajtoig a furdoszobat, csúnyán beszélt, szétvéste a falat.

De tudom, hogy ezek közül van, ami miattunk van :(

tegnap 14:04
 24/25 anonim ***** válasza:
Hát a verbális bántalmazás az kiabálás, ordibalas, a gyerek leminősítése hülyeségekért, vagy hogy olyanokat vagsz a fejéhez, ami neki degradalo, de felnagyítva, vagy nem is igaz, stb...hát röviden a durva ordibalas a gyerekkel. 22es voltam
tegnap 14:05
 25/25 A kérdező kommentje:
Őt nem minősítettem soha. Szó szerint legalábbis. De tudom, hogy a tetteinek a minősítése is ugyanaz és árt :(
tegnap 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!