Szerintetek még helyre hozhatóak a hibáim amit elkovettem a neveléssel kapcsolatban?
Sziasztok.
Kislányom 3 éves múlott, kB másfél éves koráig maga volt a kisangyal minden téren.
Viszont kB 2 éves korától annyira agresszív lett, makacs, hisztis.
Sajnos rosszul reagáltam ezekre a helyzetekre, és rá csaptam a fenékre, vagy rá kiabáltam, volt olyan is hogy kicsit Meg rángattam. Persze nem minden napos volt ez, Isten ments. Nagyon Nagyon szeretem a lányom, mindig ilyen eset után, bocsánatott kértem tőle, és megbeszéltük mit csinált rosszul, és máskor hogy fogja.
Szeretnék ezen változtatni, és még ígértem magamnak innentől kezdve soha nem fogok rá csapni, mert nem érek el vele semmit.
Szerintetek ha ezen változtatok, akkor nem lesz gond a gyerekem lelkével a későbbiekben? Vagy már nyomott hagyott benne hogy többször rá csaptam és rá kiabáltam?
Nem vagyok az erőszak híve, de ahogy értelmezem tulajdonképpen nem bántottad (igen rácsaptál de gondolom nem úgy hogy fájjon, javíts ki ha de), viszont rosszul reagáltál, DE bocsánatot kértél, ami nagyon fontos (hiszen ezzel megmutatod neki hogy igény hibáztál, rosszul tetted de ezt tudod és bocsánatot kértél tőle, ez egy baromi jó példa).
Viszont tényleg szokj le a csapkodásról és a kiabálásról is egyaránt. Egyébként ezek mindamellett hogy károsak de még jobban erősíted a rossz viselkedését, mert tudja hogy ezekkel feltudja hívni a figyelmedet. Inkább jó technikát keress arra hogy hogyan kell ezeket a helyzeteket kezelni.
Semmi katasztrófa nem történt, nyilván nem tesz jót rácsapni meg kiabálni, ártasz vele de nem végzetes kijavíthatatlan dolog. Az fontos hogy utólag elmondtad neki, hibáztál.
Néhány tanács, sajnos van tapasztalatom mert velem is előfordult ilyen. Gondold át, milyen helyzetekben és miért szoktál oda jutni hogy kiabálsz vagy rácsapsz. Például nekem egy ilyen ha próbálom öltöztetni de a fiatalúr vadul vonaglik, nem hagyja magát és reménytelennek érzem a helyzetet. Találd ki előre mit fogsz csinálni. Én például ilyenkor segítséget kérek az apjától, ha otthon van. Ha nem, akkor megfogom a gyerek kezét-lábát, magam felé fordítom, leguggolok hogy egy szintben legyen a fejünk, és elmondom neki, hogy vagy hagyja magát, vagy felöltöztetem az akarata ellenére. Ha nem hagyja magát továbbra sem, a padlón hanyatt fektetem és úgy le tudom fogni a lábammal és felöltöztetni. (Erre tuti le fognak pontozni, tőlük várom a tippeket hogy hogyan öltöztessem fel időre ha nem így.)
Számíts arra, hogy nem minden esetben fogod tudni türtőztetni magad, főleg eleinte. Az elhatározás szép dolog, de megváltozni nehéz. Valószínűleg fogsz hibázni. Akkor elhatározod magad újra és átgondolod, hogy hasonló helyzetben hogyan fogsz máskor eljárni.
3, én a helyedben inkább adnék neki 10-15 percet H maga öltözzön fel , az elején nehéz de kifizetődő.
/Csak tipp, nem erőszak
4, miből gondolod, hogy egyáltalán próbál öltözni? Az enyém nem próbàlt, vagy ha igen, 1 másodperc alatt földhözvágta a holmiját, mert nem ment neki, ideges lett és üvöltve elment, vagy csapkodta a ruhàt a földhöz mérgében..
Szerintem kérdező semmilyen kárt nem okoztál. Fél tőled a gyerek? Azt nézd meg, hogyha felemeled a kezed vagy hangod, megretten-e és csendben marad-e. Gondolom nem.
Az enyém sem, fel se fogta, lepergett róla. Próbáld nem megütni, de nem fog megváltozni, a tiéd ilyen típusú gyerek.. akié csendes, az meg más. Bölcsiben üvölt, hogy kétféle gyerek van, az egyik erőszakosabb, gyorsabb, hangosabb, ellenkezős, alig figyel, magával van elfoglalva, a másik nyújtja a kezét, magától követ, utánoz, sokat figyel és csendes, lassabban mozog, türelmes. Cigány kislány/kisfiú is lehet “jó”, és értelmiségi fehér szülőknél meg “rossz”. És minimális ráhatása van csak a szülőknek elrontásra meg javításra, a gyerekek ilyennek születnek(és anyuka idegrendszere ehhez alakul).
Ha nem hiszed, kérdezz meg egy bölcsis gondozót, aki 1-1,5 évesekkel foglalkozik, nem az oviba menő korosztállyal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!