Elrontottam,szar anya vagyok. Hogy hozzam helyre?
Van egy kisfiúnk
Jelenleg másfél éves lesz.
És elrontottam...9 hónapos körül lehetett
Bekapcsoltuk a mesét...
Először a tv-ben...aztán már telefonon...
Most úgy kel hogy kéri a mesét
Napközben is igényli..hozza a távirányító hogy kapcsoltam be
Nem beszél semmit sem..
Ezért magamat okolom
Jó nem kötelező beszélnie még
De egy szót sem akar mondani
Meg sem próbálja
Egy mondókát sem lehet vele játszani
Most ott tartunk hogy hogyan csináltam ezt vissza? 😓😕😕😕
Az enyém nem nézett 1,5 éves koráig mesét, mégsem beszélt 2,5 êves koráig. Nem ettől függ.
Egyébként nem kapcsolsz mesét és kész.
Figyelj, pár nap lesz csak nehezebb, ha nem kapcsolsz tv-t. Hetekig/ hónapokig nem fogja kérni.
A beszédért meg ne okold magad. Az enyém sem beszél, 1,5 éves, de sose nézett tv-t.
Környezetváltozás.
Menjetek el egy vidéki házikóba nyaralni. Mondjuk egy hétvégére. Vagy csak a nagyiékhoz. A lényeg, hogy ne legyek tv, és a telefonodat is új helyen tartsd a táskádban, alig vedd elő. Új környezetben könnyebben elfogadja a nemet, mert sok inger éri kívülről, ha hazaértek, akkor is maradj következetes, mert tuti eszébe fog jutni. Keress helyette más elfoglaltságot, pl. bábozz neki, esetleg diavetítés, mesélj könyvből...
Nalunk nincs tv/kutyu, de 1,5 evesen csak par hangutanzo szava van a kisfiamnak es ennyi. Pedig en aztan egesz nap dumalok neki, rengeteget olvasunk mesekonyvet, mondokazunk, enekelunk.
Nem feltetlenul ettol fugg ebben a korban, de attol meg sajnos kepernyofuggo gyereket nevelsz epp, ez nem jo otlet.
Amugy menjetek ki es legyetek kint sokat, akkor eszebe se fog jutni. De valoszinuleg itt most lesz 1-2 het, amikor sirni fog erte, neked kell erosnek lenned, ha be akarod fejezni ezt az egeszet.
Most lett 2 éves a fiam, és 2 hónapja kezdett el szavakat mondani. Mi 1 évesen kezdtünk tévézni, mert egy időre el kellett költöznünk a mamához, és azóta hagyom neki, mert együtt játszani nem igazán sikerül vele, de állandóan igényli hogy vele legyek, de főzni sem tudnék máshogy. Persze nem ajánlott, nem ideális, de azért nem is veszélyeztetés kategória.
Nem vagy rossz anya, ha szereted és foglalkozol az igényeivel.
Sokszor mondják hogy a fiúk alapból később kezdenek beszélni. Annak idején minket lecsaptak a tévé elé bűntudat nélkül, mert akkor még senki nem vizsgálta ezt, mégis 1 évesen már beszéltem. Azért nem egyenesen következik egymásból a kettő.
Vannak akik apránként kezdenek el beszélni és van aki később szólal meg de akkor már sokkal több mindent tud.
Szerintem ne legyél túl szigorú magaddal, annyi bűntudattal élünk amúgy is. A gyereknek az a jó ha kiegyensúlyozott boldog családban élhet. Semmilyen tévémentesség nem pótolja ezt.
Nálunk hasonló a helyzet, de leszerelem, ha állandóan tv-t akar nézni. Nézhet, válogatott tartalmakat, max fél órákat naponta. Ennyi. Próbálkozik, nemet mondok, sírás lesz belőle. De ez van, nem ő diktál.
Szerencsére szavakat már mond, mesekönyvek, mondókák érdeklik. De ahogy nézem a tv nem oszt- nem szoroz ebben.
Te se ostorozd magad, egyszerűen csak vegyetek vissza a tv-ből. Adj neki más elfoglaltságot és mozogjatok nagyon sokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!