Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elrontottam,szar anya vagyok....

Elrontottam,szar anya vagyok. Hogy hozzam helyre?

Figyelt kérdés

Van egy kisfiúnk

Jelenleg másfél éves lesz.

És elrontottam...9 hónapos körül lehetett

Bekapcsoltuk a mesét...

Először a tv-ben...aztán már telefonon...

Most úgy kel hogy kéri a mesét

Napközben is igényli..hozza a távirányító hogy kapcsoltam be

Nem beszél semmit sem..

Ezért magamat okolom

Jó nem kötelező beszélnie még

De egy szót sem akar mondani

Meg sem próbálja

Egy mondókát sem lehet vele játszani

Most ott tartunk hogy hogyan csináltam ezt vissza? 😓😕😕😕

aug. 28. 22:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Te vagy a szülő, hát cselekedj, ne kapcsold be. Sírás, hiszti lesz, de ez van. Helyette vidd ki játszóra, csináljatok akadálypályát, soksok mondóka, hinta. Tereld el, ahogy előttem ks írták, utána megnyugszik. Ha nagyobb lesz megérti, hogy a TV be lesz szabályozva. Az enyém 3,5 éves és már magától kapcsolja ki, illetve már nincs sírás belőle, ha azt mondom, hogy még 5 perc és kikapcsolom. Újabban inkább ha megy sem nézi soká, mert elkezd mellette játszani, így én nem bánom. A helyedben most keményítenék be, ahogy anno én is tettem. S tudod mi volt a jel? Hogy az én fiam is ordìtott, azzal kelt, hogy mese. Ekkor fogtam ezt meg én is, s szerencsére időben. Telefont sosem kap a kezébe, csakis youtube, illetve Disney + megy, amin mesézhet.
aug. 29. 12:11
 12/13 anonim ***** válasza:
64%
Szia. Szintén másfél éves a kisfiam és ugyanígy 9-10 hónapos kora óta nézte a tvt/mesét telefonon. Úgy aludt el, hogy mesét nézett a telefonom. Én kb 1 hete eldöntöttem, hogy ennek vége, nem fogom ezt a könnyebbik utat választani, mert baromi kàros a gyerekre nézve. A telefonjaink nincsenek a szeme elé téve, távirányítokat elraktuk a szekrénybe. Mióta nem látja őket, nem is hozza oda, hogy indítsunk mesét. Szóval egyik napról a másikra lett a 0 képernyőidő. Vettünk neki új meséskönyveket, imádja őket, mindig hozza oda, hogy nézessük/olvassunk belőle. Sokkal többet rajzol, sokkal kreatívabb, érdekesebbek a játékai számára, többet néz a szemünkbe és a beszéde konkrétan ez az 1 hét alatt is fejlődött. Szóval én egyértelműen látok a gyereken változást, így számodra is azt javaslom, hogy vágjatok bele. Sokkal nehezebb így szülőként, melósabb elfoglalni, játszani vele, mint bekapcsolni a tvt, de a gyerkőc érdekei sokkal fontosabbak, mint az, hogy mi a nehéz és mi a könnyebb.
aug. 29. 17:00
 13/13 anonim ***** válasza:
0%

12- es jó persze,

De ne állítsd már be szaranyának azt aki néha-néha megengedi a tv-t, mert mondjuk nem akarja, hogy a gyerek felnyúlkáljon a forró vasalóhoz és a többi... na maradjunk annyiban, hogy bravúros vagy, de ne legyünk màr rosszak.

aug. 29. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!