Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Helyre hozható még igy a helyzet?

Helyre hozható még igy a helyzet?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Egy 3.5 éves kisfiúról van szó.

Mar a terhesség sem volt nyugodt sajnos.

Aztán rossz házasság.. Veszekedések, verekedés, amit látott a gyerek.

Többször nem volt elég türelmem hozzá, és többször kiabáltam vele, vagy rá csaptam, meg rágattam, amit annyira bánok. Tudom ezzel semmit se erek.

El váltam, el költöztem a kisfiammal, szeretnék változtatni minden téren.

Mindent Meg adok neki, Renegeteg időt töltök vele, szeretgetem, játszunk, kirándulunk, mindig egyutt vagyunk.

Szerintetek helyre hozhatom még hogy ne legyen lelkileg sérült?

Egyébként boldog, örül mindennek, nagyon okos, ügyes.

Amit eszre vettem, túl hirtelen, ha nem az van amit ő akar akkor hisztizik.

Köszönöm

nov. 10. 15:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
61%
Mindenképpen keress egy pszichológust magadnak.
nov. 10. 15:18
 2/14 anonim ***** válasza:
95%
Még simán helyre hozható szerintem, időben léptél. Amúgy a hiszti teljesen normális ebben a korban.
nov. 10. 15:32
 3/14 anonim ***** válasza:
58%

#1 Persze! És menjen dili házba is egyből, nem?

Az élet tudod nem mindenkinél habos babos, rózsaszín felhő ám.

Kérdező! Kisgyermeked most a dackorszakban van és erős vagy, kitartást Nektek! 🙏🙂

nov. 10. 17:07
 4/14 anonim ***** válasza:
92%
3-as: a pszichológusnak semmi köze a diliházhoz, ilyet csak nagyon, de nagyon primitív emberek gondolnak.
nov. 10. 18:06
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Pedig igaza van az 1esnek, egy bántalmazó kapcsolat után egy kisgyerekkel nagyon is ajánlott egy pszichológust felkeresni, pont azért, hogy a kérdező rendben legyen, mert csak úgy tud nyugodt, szeretetteljes légkört biztosítani a gyereknek. Kérdező, még semmi nem késő. Hosszú távon valószínűleg lesznek hatásai a korai ... hogy mondjam, hogy ne bántsalak még jobban... elhanyagolásnak, bántásnak, nem feltétlenül durva jelek, de lehet, hogy lesznek majd a kisfiadnak is indulatkezelési vagy kötődési nehézségei. Nem biztos, hogy bármi durva, ezeket amúgy is meg kell tanulnia minden kisgyereknek, van akinek könnyebben megy, van akinek nehezebben. Nem kell árgus szemekkel figyelni, de ha valami gond van, akkor erre gondolj elsősorban, amikor szakemberhez fordulsz, hogy ez lehet a háttérben. De lehet, hogy semmi látványos gond nem lesz ha mostantól türelemmel, szeretettel, határokat kijelölve, sokat foglalkozva neveled. A hiszti pedig életkori sajátosság, ezen minden gyerek átesik. :)
nov. 10. 18:14
 6/14 anonim ***** válasza:
34%

Ilyen pici korból nincsenek emlékeink, úgyhogy ha kiszakadtatok ebből az életből, valószínűleg nem lesz gondja emiatt.

A hiszti teljes normális, még nem tudja az érzelmeit kordában tartani, ennek semmi köze a családi konfliktusaitokhoz.

nov. 10. 19:13
 7/14 anonim ***** válasza:
35%

Nem pszichológusra van szüksége, mert az a felismerésben segített volna, de a kérdező azon már túl van, kilépett magától egy rossz kapcsolatból.

Lehet hogy elég neki egy jó gyermeknevelési kézikönyv a dackorszak kezeléséhez. De ha nagyon berögzültek a káros viselkedési minták (pl.folyamatos kiabálás a gyerekkel, rángatás), akkor ebben pszichoterápia tud segíteni. Ezeket képzett pszichiáter tartja, és különféle szituációs gyakorlatokkal tanítja meg a helyes konfliktus kezelési stratégiákat.

nov. 10. 19:17
 8/14 anonim ***** válasza:
70%
#6 ne általánosíts! Nekem 2 éves koromtól vannak emlékeim (traumáim). De tény, hogy ezek nem lennének ilyen erősek ha később nem ért volna még több trauma.
nov. 10. 19:21
 9/14 anonim ***** válasza:
54%

"Ilyen pici korból nincsenek emlékeink"

DEHOGY NINCSENEK! EZ MESE!

nov. 10. 19:23
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Már hogyne lennének emlékei. Az első pár évünk meghatározó az érzelmi fejlődésben. Eltörölni nem lehet a múltat, de lehet javítani.
nov. 10. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!