Hogy tudnék egy 2 évest újra rávenni az evésre? Reménytelen a helyzet?
Másfél éves koráig jól evett, de ott megmakacsolta magát, és azóta kb 5-6 ételt hajlandó megenni, ebből talán 3 főtt étel. Nasit egyáltalán nem kap. Próbáltam egész nap kiéheztetni, este már nagyon nyűgös volt az éhségtől, de akkor is csak sírt a vacsora felett, de nem ette meg, amit nem szeretett. 3 hete jár bölcsibe, ott még úgy sem eszik, mint itthon. Nem a környezet miatt, ha olyat kapott amit szeret, azt megette, egyszerűen ránéz az ételre, és ha nem szimpatikus neki, meg se kóstolja. Ha kínálgatják, sír, itthon is ez van. Volt hogy 3 óráig semmit nem evett, mire érte mentem érte. Ilyenkor mi lenne a jó megoldás? Itthon se kapjon olyat, amit megeszik? Tartsak ki, még akkor is, ha sír?
Kérlek segítsetek, mert már nagyon kezdek kétségbeesni!
Kakaót, tejet iszik. Ezekből bármennyit meg bírna inni, a tápszert is elfogadja, este szokott még kapni 240 ml-t. Béres cseppet is kap. Amit megeszik: sült krumpli, rakott krumpli, pizza, palacsinta, ennek a tésztájába szoktam rakni banánt és fagyasztott gyümölcsöt, hogy legalább ennyit egyen. Ilyen amerikai palacsinta jellegűt csinálok belőle. Hidegek közül: májkrémes kenyér, szalámi, virsli. Ezenkívül Kubu gyümölcspüré.
Fél éve ennyit eszik, nagyon elkeserítő az egész. Nem tudom így mi lesz a bölcsiben, egész nap szegény éhesen hogy fogja bírni. :(
Mondjuk a tápszert elhagynám már. Ennyi idősen nagyon nem kéne.
Nekem anyukám naplót vezetett az első 1,5-2 évesről - napi szinten írta, hogy miket csinálok és mit eszek. Nagyon rossz evő voltam (ezt kiskorom óta mondogatta mindig, ezt tudtam). Mikor megkaptam ezt a naplót elolvasásra, tisztán látszik belőle, hogy mindig este pótoltam a napközben kimaradt kalóriamennyiséget. Jóanyám ivólevet 🤦♀️ (1984) adott nekem éjszaka ha ébredtem. 0,5-1 liter között ittam meg éjjel abból az édes, cukrozott vacakból.
Nálam a tej meg a kakaó is ez a kategória.
A kialakult rossz szokásokat a legnehezebb megváltoztatni.
Azt nem írtad, hogy hogy néznek ki a családi étkezések. Illetve egy átlagos bölcsis és hétvégi napon mit eszik.
Sajnos nem vagyunk túl rendszeresek mi sem az étkezésben, a férjem szinte sose eszik velünk, mert ő akkor nem éhes, amikor kajaidő van. Hétvégén szoktunk csak együtt ebédelni, esetleg vacsorázni, reggelizni a férjem egyáltalán nem szokott. Én viszont mindig leülök vele, mondjuk tízóraira és uzsonnára nem eszek, csak beszélgetek vele, esetleg pakolok a konyhába addig.
Ebédre mindig megkínálom főtt étellel, de ha nem kéri, kap mást, pl csinálok neki szendvicset. Reggelire zabkasát szoktunk enni, vacsorára pedig szintén azok közül, amit szeret, mondjuk csinálunk melegszendvicset. A Kubut uzsonnára szokta kapni, tízórait szinte sose kér.
Akkor kérdezz vissza, hogy rakjál tölcsért a szájába,vagy mit csinálj?
De okosak azok a dajkák/dadák...
Adj neki olyat,amit megeszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!