Helyre hozható még igy a helyzet?
Sziasztok.
Egy 3.5 éves kisfiúról van szó.
Mar a terhesség sem volt nyugodt sajnos.
Aztán rossz házasság.. Veszekedések, verekedés, amit látott a gyerek.
Többször nem volt elég türelmem hozzá, és többször kiabáltam vele, vagy rá csaptam, meg rágattam, amit annyira bánok. Tudom ezzel semmit se erek.
El váltam, el költöztem a kisfiammal, szeretnék változtatni minden téren.
Mindent Meg adok neki, Renegeteg időt töltök vele, szeretgetem, játszunk, kirándulunk, mindig egyutt vagyunk.
Szerintetek helyre hozhatom még hogy ne legyen lelkileg sérült?
Egyébként boldog, örül mindennek, nagyon okos, ügyes.
Amit eszre vettem, túl hirtelen, ha nem az van amit ő akar akkor hisztizik.
Köszönöm
A “nincsenek emlékeinket” úgy hívják, hogy tudatalatti.
3 éves korig épülnek be a legmeghatározóbb minták, adott helyzetekre adott reakciók, azokból a tapasztalásokból építi fel magát az ember a későbbiekben, az akkor tanultak (pontosabban látottak) köszönnek majd vissza. Ami akkor történik minden hat a jövőnkre és a felnőtt személyiségünkre, akár hiszünk benne, akár nem. Mert ez nem hit kérdés.
Igen, sok inger érte, rossz is, bele is épült a személyiségébe, de NEM FOG RÁ KONKRÉTAN EMLÉKEZNI felnőtt korában.
Azzal, hogy megváltozott a körülmény, és remélhetőleg többet nem kell ilyesmit átélnie, nem fog emlékezni rá, utána lehet nézni, aki nem hiszi el.
Akinek van emléke 2 éves kora előttről, és ez bizonyíthatóan 2 éves kora előtti, jelezze valami pszichológiai kutatóintézetnek, mert ez unikális.
A válás, költözés, foglalkozás a gyermekkel a legjobb, amit tehetsz, ha úgy látod, később kereshetsz egy gyermekpszichológust, hogy megnyugtasd magad, de ha nem ebben a rossz közegben kell felnőnie, fél siker.
Én se emlékszem, hogy 1,5 évesen 3 hónapig volt egy testvérem (aki sajnos meghalt), mégis kihatott az életemre úgy is, hogy soha senki nem beszélt róla és csak véletlenül tudtam meg, és huszonévesen kérdeztem rá a szüleimnél. Ott állt össze egy csomó mozaikdarab, mikor elmondták.
De hogy ne legyek ennyire drasztikus. Arra sem emlékszem, hogy 2-3 évesen Van Gogh albumot nézegettem képeskönyv helyett. Majd Hollandiába utazni nekem olyan volt, mintha hazaértem volna. Megmagyarázhatatlanul hatott rám. Aztán szintén a szüleim mesélték mikor hazajöttem és ugyanezt elmondtam nekik, hogy mennyire szerettem Van Goghot.
Amikor szülők leszünk és elkezdünk szülőként működni, amit mindenki ösztönösnek hív, a saját szülői mintái, abból a korból, mint amennyi idős éppen a gyereke. Ezért fontos a tudatosság és az önismeret mielőtt szülők leszünk.
Illetve ez a kisfiú 2-3 évig ebben élt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!