Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Helyre tudom hozni még a kis...

Helyre tudom hozni még a kis lelkét?

Figyelt kérdés

Kisfiam elsős. Hosszú időn keresztül nagyon elrontottunk mindent, folyton türelmetlenek voltunk vele (tesó születés, haláleset a családban, munka, problémák).

Állandóan ordítás volt, minden nap.

Nagyon durván kiabáltam :(

Erre semmi magyarázat nincs.

Rettegek, hogy helyre tudjuk e hozni a kis lelkét.

Kérem, aki esetleg ért ehhez vagy történt hasonló, írjon, hogy mit tegyek..

Pszichológus segítségét fogom kérni.

Rettenetesen sajnálom, ahogy viselkedtem vele.

És rettegek, hogy nehogy maradandó kárt szenvedjen.

Ugye tudunk ezen fordítani?

dec. 15. 23:22
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
Tanulmányok szerint akár tanulási nehézsége is lehet a többi szörnyűség (önértékelés csökkenése, szorongás stbstb) mellett :(
dec. 15. 23:24
 2/25 anonim ***** válasza:
98%
Pszichológus és változtatsz...mást nem lehet.
dec. 15. 23:24
 3/25 anonim ***** válasza:
94%
Meg ha felnőtt, és szóbahozza, akkor nem letagadod, hogy az nem is úgy volt, meg rosszul emlékszik, hanem azonnal bocsánatot kérsz tőle. Ez rengeteget szokott gyógyítani.
dec. 15. 23:36
 4/25 A kérdező kommentje:

Most is bocsánatot kértem. Elmondtam neki, hogy tudom, hogy nem így kellett volna és nagyon sajnálom :(

Félek nagyon, hogy kárt okoztunk.

A suliban elkalandozik a figyelme, itthon figyelemfelhívó dolgokat csinál, sokszor látom, hogy hiányzik neki a régi életünk is, mikor csak ő volt :(

dec. 15. 23:45
 5/25 anonim ***** válasza:
90%

A testvért is megbántad? Ő egy másik ember, szóval ha így van, ott meg a testvér lelkét fogod összetörni.

Vigyázz mostmár ezzel.

Amúgy kíváncsi vagyok, hogy mi volt az a pont, ami miatt kiabálósból ennyire bűnbánóvá változtál. Mi vitt rá erre?

dec. 15. 23:49
 6/25 anonim ***** válasza:
78%
Rendbe fog jönni, nyugi. Nyilván nem jó hogy ez történt, de ne az önmarcangolásra koncentrálj hanem arra, hogy segítséget kapjon (és te is). És ne lásd bele mindenbe, hogy emiatt van. Sok gyereknek amúgy is elkalandozik a figyelme, és nem sok szülő tud hibátlan, traumamentes életet biztosítani. Nyilván ami sok az sok, de pont ezért változtattok és fog segítséget kapni.
dec. 15. 23:50
 7/25 A kérdező kommentje:

Távolodott tőlem is és a ferjemtol is.

Ami a változtatás hatására már érzem, hogy változik pozitív irányba.

Az is nehéz neki hogy már nem kizárólag az övé a figyelmünk.

De erre például mindig figyeltünk hogy mindkettőnk legyen külön is vele.

Viszont mindenért lecsesztuk, ezáltal még jobban kezdte a határokat feszegetni, mire már állandó ordibálás volt.

Sajnos minden nap nagyon durván ordibaltam.

dec. 16. 00:02
 8/25 A kérdező kommentje:
5-ös: Miért bántam volna meg a testvérét? Hogyhogy “is”? Ezt nem értem.
dec. 16. 00:03
 9/25 anonim ***** válasza:
78%
Az ordibálast nem lehet abbahagyni egyik pillanatrol a másikra. És még hol van a kamaszkor, amikor az idegeid cafatokban fognak lógni. Téged is kéne kezelni valahogy.
dec. 16. 01:12
 10/25 anonim ***** válasza:
90%

Sajnos egyetértek a 9-es válaszolóval.

Anyám is ugyanilyen volt, volt, hogy rájött a bűntudat, az igaznak hitt megbánás, és megígérte magának és nekünk is, hogy ilyen nem lesz. Csak az ember olyan, hogy semmilyen állapot nem tart örökké... pláne az ilyen megbánások múló állapotok. Újra elszakadt a cérna... újra és újra...

dec. 16. 02:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!