Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan hozhatnám helyre?

Hogyan hozhatnám helyre?

Figyelt kérdés
Úgy érzem, elbuktam anyaként. Kisfiam 28 hónapos és nagyon engedetlen, üt, rúg, harap, kinevet. Nem hallgat rám, tojik a fejemre magasról. Tudom, hogy az én hibám, mert nem voltam következetes vele és ezért nem érdekli őt, hogy mit mondok neki. Hogyan hozhatnám helyre ezt az egészet? Illetve, hogyan legyek következetes vele, hogy befejezze a harapást vagy az ütést?
2024. aug. 4. 14:22
 1/3 anonim ***** válasza:
42%
Leírom nálunk, hogy volt: 4 éves koráig semmi gond nem volt a lányommal. 4 évesen oviba került, látta, hogy a többiek mit csinálnak, azóta üt, rúg, verekszik(csak velünk, szülőkkel). Azt gondolom ez nem feltétlenül nevelési probléma, megoldást nem találtunk rá.
2024. aug. 4. 15:23
 2/3 anonim ***** válasza:
64%
Az enyém is ezt csinálja és állandóan azt mondja, ha mérges, hogy k*rva szülők(ezt a szót is az oviban szedte össze. (A barátnőm akinek a lánya egy csoportba jár a lányommal fültanuja volt az óvónővel együtt, hogy az egyik gyerek mondta a másiknak, hogy k*rva *ny*d.) Úgy érzem néha, hogy ez sose volt változni amég ilyen ingereket kap máshonnan. Bocsánatot szokott kérni ezekért amikor észbekap, de jobb lenne, ha eleve nem csinálna ilyeneket. Mi nem erre neveljük. Soha nem beszélünk csúnyán és nem verekszünk, mindig türelmesek vagyunk vele. Néha már sírhatnékom van attól, hogy így viselkedik. Van a csoportjukban egy kislány aki autista és nagyon dúrva dührohamai vannak és nekimegy a többi gyereknek olyankor. Gondolom a verekedés innen van.
2024. aug. 4. 15:35
 3/3 A kérdező kommentje:
Az enyém sem tudom, hogy honnan vette ezeket a dolgait, talán az unokatestvéreitől. Azért elég keményen teszteli a türelmem, néha elborul az agyam, és inkább otthagyom, mielőtt olyat tennék,vagy mondanék, amit megbánok.
2024. aug. 4. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!