Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szoktatok haragudni a gyerekre...

Szoktatok haragudni a gyerekre ha éjjel nem akar elfelé aludni?

Figyelt kérdés

Hulla fáradt vagyok már estére, de mégis csak ilyenkor a gyerek elalvása után van időm magamra. Néha azon kapom magam, hogy nagyon haragszom rá ha nem akar elaludni. Utána persze haragszom magamra amiért haragudtam rá.

Más is szokott így lenni? Velem van a baj?

okt. 15. 21:39
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
5%
Szegény gyerekeitek. Remélem rátok is mindig így kiabál a férjetek(k.ssolj stb) ha nem azt csináljátok amit akart....
okt. 16. 05:58
 12/33 anonim ***** válasza:
89%
Nem. De a férjemnek nincs súlyos alvásmegvonása, hormon borulása és fordították ki teljesen az addigi megszokott életéből. Ha lenne neki is elnézném, ha egy teljesen mentális egyensúlyból kibillentett helyzetben rám kiabálna tehetetlenségében. Ó én is voltam ilyen ítélkező mielőtt megszületett a gyerek. Azóta igyekszem megértőbb lenni más anyákkal. Lehet a gyerekemre rákiabáltam mikor a legmélyebben voltam, de nagy átlagban és mióta kijöttünk belőle szorgalmasan gyakorolom az empátiát és őt is erre nevelem. Legalább mi anyák, nők lehetnénk megértőbbek egymással.
okt. 16. 06:32
 13/33 anonim ***** válasza:
1%
12es, igen legalább mi anyák lehetnénk megértőbbek a gyerekeinkkel. nem azért szivat mert jól esik neki, nem érdemli meg hogy kiabáljatok vele meg csúnyákat mondjatok. Vagy ha igen, akkor ti is megérdemlitek hogy a munkától fáradt férjeitek rátok kiabálással és ócsárolással vezessék le a napi feszültséget, hiszen neki is felborult az élete, több emberért lett felelős, így joga van k.ssoltatni meg lealázni titeket ezek szerint.
okt. 16. 06:35
 14/33 anonim ***** válasza:
91%
Ne haragudj, de ha azt gondolod, hogy attól hogy a legmélyebb pillanatodba rákiabálsz a gyerekre (nyilván nem minden nap) még nem vagy megértő alapból vagy azt hiszed szivat akkor azért felmerül bennem, hogy neked nincs is gyermeked vagy még nem értetek el ehhez a korszakhoz. Természetesen mindannyian tudjuk hogy a gyermekünk nem szivat. Természetesen mindannyian bánjuk hogy volt hogy megemeltük a hangunk és tudjuk hogy nem érdemelték ki. Kb mindenki leírta hogy amúgy marhára bánja és nyilván nem egy mindennapos dologról van szó ami évekig ment…és nem! Egyetlen anya sem érdemli meg hogy az interneten ócsárolják azért mert a leggyengébb pillanatában megemelte a hangját. Viszont a támogatást és azt hogy őszinte lehessen mindenki megérdemli. Remélem a kedves válaszoló akkor is ilyen vehemensen támad, mikor a szomszéd kiabál a feleségével, mikor az utcán rángatja a férfi a nőt. Mikor láthatóan valóban bántanak egy gyereket. Vagy csak fáradt és elkeseredett láthatóan azt hogy megemelte a hangját tényleg bánó amúgy a lelkét kitevő anyukákba könnyű névtelenül mégegyet belerúgni? Tényleg szívből kívánom hogy úgy teljen az élete, családja élete hogy ne ismerje ezt a szintű fáradtságot és soha-soha ne kerüljön arra sor, hogy a gyermeke veszti majd el a kontrollt. Mert akkor gondolom majd ő is megérdemli hogy bántsa Ön vagy a férje vagy az interneten.
okt. 16. 07:23
 15/33 anonim ***** válasza:
88%
Az anyák is emberek.
okt. 16. 07:25
 16/33 anonim ***** válasza:
82%

Bizony!

Másfél éves koráig 20 percenként kelt.

Éjjel is meg nappal is.

Sejtheted..

Mondjuk én sose kiabáltam rá, de fakadtam már sírva többször is, hogy miért nem alszik.

Elvittem neurológushoz, mert teljesen kiborultam másfél év nemalvástól, mondja meg mi fene baja van. A lányaim az első hónaptól átaludták az éjszakát, a fiam meg az istenért se akart aludni.

Nem találtak semmi rendellenességet, vittem tovább fül-orr-gégészetre, ott sem találtak semmit.

Mondom meghalok mostmár komolyan.

Akkor kapott egy középfülgyulladást, még 20 perceket se aludt, elvittem orvoshoz, írt fel neki Cataflam cseppet és életében először akkor aludt 6 órát egyhuzamban. Úgy kidőltem én is, szinte el sem hittem. Utána rettegtem, hogy ha majd meggyógyul, akkor kezdod minden elölről.

De nem. Onnan aludt 2-3 órákat, igazi megváltás volt.

2 éves korától meg alszik rendesen úgymond, ha beteg akkor még kel meg ha rosszat álmodik.

Most 3 és fél éves.

Kénköves pokol volt ez az időszak, nem is sok mindenre emlékszem, leginkább videókból nézem vissza milyen cuki volt úgy egyébként 😊

okt. 16. 08:45
 17/33 anonim ***** válasza:
80%

Persze. Kiabálni nem szoktam általában, ahhoz már nagyon ki kell buknom, de azért ideges szoktam lenni, amikor hatodszor is kelünk/nem alszunk éjjel és reggel 6-kor már kukorékolunk. Én is bagoly típus vagyok...

És én egyébként megértem, ha a férjem is ideges és nem úgy szól nekem esetleg, ahogy azt elvárnám, mert tudom, hogy ő is fáradt és valójában nem nekem szól ez. Ahogy ő bocsánatot tud kérni tőlem, én is bocsànatot tudok kérni a gyerekeimtől. A 2,5 éves már érti is. Az élet más területein is keveredhetünk olyan helyzetbe, hogy bocsánatot kérek tőle, ahogy egyébként én is elvárom tőle, ha úgy viselkedett. Emberek vagyunk, szerintem belefér néha a kiborulás.

okt. 16. 09:34
 18/33 anonim ***** válasza:
96%

Nekem 2,5 éves a fiam, szokott olyan lenni, hogy elalvás után egy órával felkel és nem akar visszaaludni.

No olyankor ki tudnám tépni a hajamat.

Egész nap vele foglalkozok, este van egy kis nyugi amikor elalszik és akkor is felébred.

🤦🏻‍♀️És az a szép benne, hogy a férjem hiába próbálja visszaaltatni, neki csak anya kell és addig kínlódik amíg én nem megyek mellé.

okt. 16. 09:45
 19/33 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem van különbség a gondolat és a tettek között.

Legtöbben biztos gondolnak cifrákat. Sőt borulnak ki. Csak nem mindegy, hogy ezt idegből rátolod e a gyerekre, és leüvöltöd hogy kussolj. Egy normálisan működő családban (és most nem az extrém esetekről van szó) ideáig el se jut az ember, mert apa közbelép. Ha látja hogy ki vagyok borulva, akkor ő kel a gyerekhez. Még ha ő nem is tudja visszaaltatni, van 5-10-15 percem, ami elég hogy lenyugodjak és már ne úgy szóljak hozzá, hogy kussolj.

Az meg, hogy sokan csinálják és azt mantrázzák, hogy a gyereknek is meg kell tanulnia hogy anya is ember, attól még nem lesz jó. Egyébként a gyerek (aki legtöbbször 3 év alatti, de sokszor még 1 sincs), nem ebből fogja megtanulni. Ebből mást tapasztal meg. Ugyanis a 3 év alatti ha vele történik valami, mondjuk kiabálnak vele, nem azon fog gondolkodni, hogy a másik miért csinálja, hanem hogy ő mit csinált, ő milyen hogy ezt kapja. Így el se tud gondolkodni rajta, hogy anya azért kiabál, mert ő is ember.

És senki nem azt mondja, hogy az embernek nem szabad idegesnek lennie, meg kiborulnia, hanem azt hogy ezt érdemes detektálni és közbelépni - pl szólni a férjnek, hogy most kell 5-10-30 perc, most álljon helyt ő.

(A nagyobb gyereknek meg el lehet mondani hogy anya most ideges és most kicsit ki kell mennie. Abból többet tanul, mint az ordításból, mert látja, hogy anya hogy kezeli a stresszes szitut, amikor kiabálna de nem teszi. )

De persze le leszek pontozva, hisz minden anyának joga van kiabálni.

okt. 16. 11:09
 20/33 anonim ***** válasza:
85%
Na most azért a "kussolj", vagy az emelt hangnemű "alvás!" "kiabálás" között is van különbség! Én, amikor azt írom, hogy kiabálok, mert néha volt már, az még véletlenül sem azt jelenti, hogy kussolj, vagy hasonló, ilyet nem mondanék. Van hogy emeltebb hangon szólok, de sosem csúnyán, és azt is akkor, amikor már direkt cukkol, mert jól látja, hogy aludni kéne (nem csecsemőről beszélünk, 3-4 éves gyerek), és direkt csinál olyat amit nem kéne, hát akkor én van hogy rászólok "szegény gyerekre". Olyan is volt már, hogy lefogtam, mert egyszerűen nem volt más megoldás. Itt 1-1 alkalmakról beszélünk... van hogy megfordul a fejemben, hogy "nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát". Tényleg mindennek van határa. Ismerem a kötődő nevelés elveit, gyakorlatban is használom, és nagyon sokszor nagyon jól működik, de igenis van hogy kész vége, szakad a cérna.
okt. 16. 11:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!