A 3.5 éves fiam magától kéri, hogy ne legyen rajta este pelus, de többször bepisil (nem mindig). Szerintem ez normális folyamat, de az édesanyja letolja és leszidja érte,meet őt kelti fel ha baleset történt. Szerintetek ez elfogadható egy anyától?
Szintén 3.5 éves fiú de ő mindkettőnket felkelt... Egyikünk cseréli az ágyneműt,másikunk meg cseréli a gyereken a pizsit. Soha nem szidtuk le ha bepisilt,sőt elmondtuk neki hogy ez még teljesen normális most...
Ezért leszidni egy gyereket... Biztos nem azert pisilt be hogy anyukát bosszantsa...
Ha jól alakítottátok ki a padlóburkolatokat, falakat, akkor a gyerek bevizelése, székletürítése nem tesz benne kárt, a jó gyerekágyak is így vannak tervezve. Az ágyneműt meg mosni lehet.
Nem elfogadható az, hogy a balesetért ennyi idős gyereket az anyja leszidja, de ha tiszta marad, akkor meg jár neki a dicséret.
Amíg a gyerek folyamatosan bepisil, adjatok rá pelenkát.
Én kerek perec megmondtam a szintúgy 3.5 éves lányomnak, hogy amíg nem érünk el arra a szintre, hogy egy hónapig teljesen üres reggelre a pelenkája, addig pelenkában alszik, mert én nem fogok minden éjjel felkelni ágyneműt húzni.
Ha szerinted ez jó ötlet, akkor keltsen fel téged, húzd te újra az ágyneműt, ne a gyerek anyjá szívasd ezzel a felesleges munkával.
Hát kövezzetek meg, de én se mosolyognék már a gyerekre a 3. ilyen éjszakán.
Gondolom anyuka is dolgozik, nem feltétlenül szeretne minden éjjel 2-3x takarítani meg ágyneműt húzni. Leszidni nem kell a gyereket, mert valóban nem tehet róla, és valóban normális dolog LENNE az, hogy NÉHA visszaesik kicsit és bepisil. De te azt írod, TÖBBSZÖR egy éjszaka. Az a gyerek akkor még nem érett meg az éjszakai szobatisztaságra, pont. Tehát vagy igenis adtok rá pelenkát, akkor is ha nem tetszik neki, és esetleg néhány hét múlva újra megpróbáljátok nélküle; vagy ha te annyira ragaszkodsz ehhez most, akkor kelj fel te hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!