Mit tennél ha a férjed és családja számára normális és elfogadható, hogy a 2-3 éves gyermekre rácsapnak, fegyelmezés céljából? De te nem értenél egyet ezzel?
Nálunk ez van.
nálam tljesen tabu minden kisebb csakodás agyerek felé, mind popo és mind kézrecsapás szigoruan tilos. Véleményem hogy ezzel a gyerek csak a mozdulatot tanulja meg és tudom fegyelmezni csapkodás nélkül is.
Szóval nálunk kb 11 hós gyereknél történt ez. Itt voltak anyósék és akkor járni tudo gyerek tépkedte a virágot, ami számomra is tilos. Férjem oda ment és rácsapott a kezére. Na ekkor jöttem én és elmagyaráztam az érveimet, hogy ebböl most semmit nem tanult és 2 perc megint ott lesz, és csak maga a csapást tanulta meg.... Soha többet nem csapott a férjem a gyerek kezére. megmutattam neki mi a büntetés a gyereknek, többet nem is tépkedte.
Ekkor anyósomnak is elmondtam, hogy én elítélem a csapkodást, és elmondtam az érveimet, és hogy mi másképp nevelem a gyereket. Elfogadták. Aztán kb 14 hós volt a gyerek mikor sógorom fejbe verte a gyereket, aki ráadásul azért nyüszögött mert álmos és éhes volt. na ekkor neki is kitálaltam, elég szigoruan de nem sértöen, és elmondtam miért nem szabad a gyereket ütni, föleg nem a fején, és nem azért mert éppen álmos és éhes.
Ha először történik, elmondanám hogy nálunk ez nem fér bele, soha többet ne tegye. Ha újra megtenné, fognám magam és hazamennénk és úgy 2-3 hétig ha kérdezi, hogy mikor megyünk megmondanám, hogy ha úgy érzem nem fogja megütni a gyerekemet.
Ha a sógornőm a gyerekem fejét ütni, felpofoznám szó nélkül. Talán meg is tépném. Egy legyintés a popsira meg csak-csak, de a fejét????
én soha nem hagynám senkinek hogy rácsapjon a gyerekemre.én nem teszem,akkor másnak meg semmi joga nincs hozzá.
anyósom amúgy se foglalkozik a lányommal szóval nekünk nincs ilyen problémánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!