Normális, ha egy 26 hónapos kisfiú nem mond 2 szónál többet, és még szótagokat vagy állathangokat sem?
Teljesen normális.Nekem 28 hónapos,de még ő se beszél mondatokba.
Viszont napról-napra egyre ügyesebb!
Nem kell kétségbeesni.
4 gyerkőc anyukája
ha a hallása rendben van akkor nincs gond majd megtanul beszélni . főleg olyan közeg kellene pl. több kisgyerekes pár v. gyerektársaság ahol nem anyára van utalva hanem mással is meg kellene értetnie magát.
a fejlődés két gyerek közt sose egyforma szv. az a legjobb ha nem veti össze a saját gyerekét máséval.
Nem is biztos hogy 2 szó az a 2 szó.
múltkor volt egy kérdés kinek mennyit beszél másfél évese.
èn beírtam hogy 5 szót.
papa, mama, nem, ja, vaj
erre anyukák ugyan ezt leírták+ vauvau, cincin, brrr(autóra), vagy au (ami autót jelnt), meg ilyen hangutánzó vagy töredék szavalakat.
Vagy is sok anya azt mondja, hogy neki az a szó aminek rendes jelentése van , és kimondja teljesen, vagy másik anyuka akinek minden hangutánzás, vagy ha egyszer kinyögte a gyerek, akkor az már szó.
Lányom csak érthetöen és tisztán mond ki egy szót, nem szótöredékezik, csak teljes szót. pl k´pes Kutyát mondani, de mivel nem mindennapos szó neki ezért én ezt nem tartom számon.
Szia.
Kisfiam juniusban lesz 2 éves és ő sem beszél még.A nem szót néha használja,momdta már a mamát,anyut.Ezen kivül semmit.A védönö azt mondta ez már beszédnek számit csak éppen lusta a drágám.Ugy van vele megérteti magát beszéd nélkül is akkor minek beszéljen.A 2 éves státuszon azért majd megemlitem a doktornöneki is,vesziteni nem veszitek vele ha elmegyünk orvoshoz.
Gyerekenként változó: a fiam 3éves lesz júniusban, 2évet töltötte amikor elkezdett beszélni, azóta olyan dumája van, hogy csak lesel... "igazi férfi nem takarít...:D"
Erre a tesója 15hónapos. Olyan aktív szókincse van a kislánynak(amit más is megért! amit csak a belső kör ért azt le sem merem írni), olyan rohamosan fejlődik. És ugyan úgy dumálok, na jó talán többet, de a gyerektársaság, a tesó a "banda" nagyon tudja húzni.
Valahol lehetne azt mondani, igen kevés, de épp 2éves, nemsokára 5percre maradj már csendben és ne csicseregj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!