Van olyan kisfiu, akit 2 évesen körülmetéltek, teljes fityma szükület miatt?
urológusnál még nem voltunk, de a gyerekorvos szerint mi sem ússzuk meg a műtétet :( 2,5 éves, egyáltalán nem lehet felhúzni neki a bőrt
az a baj, hogy ha így hagyjuk, később a szexuális életében lehet neki ebből baja :(
de ha a pisilésben egyelőre nem zavarja, még várhattok vele, csak nem tudom van e értelme
Gyermeksebészeten nem voltatok?
Az én fiamnak is le volt tapadva bár valamennyire hátrajött de ott megoldották...
2 hétig krémeztük de az nem sokat segített a doki bekente érzéstelenítő krémmel és hátrahúzta teljesen majd megint bekente azóta szépen hátrajön és nem fájt neki.
Nekem most 27 hónapos a kisfim.Januárba voltunk a sebészeten,mert hiába kenegettem a Ftorocorttal nem igen használt a bőrt így le kellett fejteni.Vissza kellett menni controllra márciusba minden rendbe volt,de azt mondta a főorvosnőnk)nagyon szuper sebész főorvosnő),pedig szk-s,hogy 9-10 éves korba még meg kell plasztikázni,hogy egyenesen álljon.Nem ilyen korba szokták,mert ilyenkor altatásba végzik s azt mondta annyit nem ér az egész.Érzéstelenítéssel 9 éves korba megcsinálják a sebészeten.
Én nem mennék bele ezek után!
4 gyerkőc anyukája
Lányok más a fityma letapadása és más a fitymaszűkület!!
A letapadás mikor a fityma bőr hozzá tapad a makkhoz, de ez nem jelenti azt, hogy szűk!
A fitymaszűkületnél a fityma a makkon túllógó része szűkül be annyira, hogy akár a pisilést is zavarja. Nem tud a vizelet távozni. Lufiként felfújódik a fityma ilyenkor. Vese és hólyag gyulladást okozva.
A letapadás ilyen idős korban természetes, majd 3 éves kor után jelenthet problémát!
A szűkület viszont, ha súlyos akkor bármikor!
Szerintem ne egy nő döntse el azt, hogy mi a jó egy férfinak. A férfiak sem szólnak bele a női egészségebe. Saját káromon tanultam. Amióta az eszemet tudom fitymaszűkületem volt. Rémes egy érzés de fityma nélkül élni is az. Javaslom a fitymaplasztikát. Én 20 évesen estem át rajta. Emberséges egy megoldás. Nem szárad ki a makk tőle és marad fityma is. A visszaszűkülés kockázata pedig kizárható. Mindenféleképpen emberséges megoldást kell találni a problémára. A körülmetélés egy barbár zsidó szokás. Ez a véleményem, személyes tapasztalat.
20/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!