Fityma letapadás megszüntetése után meddig fáj és duzzadt a kuki? Mivel kentétek vagy kezeltétek?
3 éves kisfiamnak tegnap gyereksebészeten megszüntették a letapadását. Nagyon fáj neki, meg van duzzadva, nehezen pisil. Ha már hozzáérek akkor sír, hátrahúzni nem tudom a duzzanat miatt, pedig szerintem nem ártana lemosni és bekenni valamivel. A neten bepantent javasolnak gyulladáscsökkentőnek és vaselines krémet a visszatapadás megelőzésére.
Akinek volt hasonló beavatkozás hogyan kezelte?
Mikorra múlt el a fájdalom és duzzanat?
Nekünk a doki semmit nem mondott:-(((
Betadine kenőccsel kellett kenni, de sajnos ahhoz hátra kell húzni. Kegyetlen volt az első 3 nap. Amikor már nem volt rajta friss vér, úgy nagyjából másnap este, akkor kamillázhattam neki.
Muszáj lesz lefognod és kenni, mert sajnos visszatapadhat és el is fertőződhet. 3 nap után már könnyebb volt. Fürdésnél nem engedte nekünk, hogy hozzáérjünk, de szerencsére megértette hogy muszáj, így magának húzta hátra.
2 hét múlva vissza kellett menni kontrollra ott sem engedte senkinek, de teljesen hátrahúzta magának és megtudta a doki nézni.
Sokat kell neki beszélni a fontosságáról és meg fogja érteni, hogy ha nem működik együtt veled akkor mégegyszer menni kell a dokibácsihoz. Persze sírni fog, hisz rettentően fáj.
az én fiamnak 3 éves szülinapja előtt 4 hónappal csinálták mert sajnos begyűlt alatta :(
Kitartás azt mondom, nagyon nehéz időszak.
3 nap volt csak kínlódás, a 4 napra már kutya baja sem volt.
Nekünk a kamillás fürdőt mondta a doki, semmi kenegetést.
Igen szobatiszta, úgy tudom ez miatt szokták megvárni a 3 éves életkort és csak utána csinálják meg a beavatkozást.
Érzéstelenítő krémmel kenték be, majd várni kellett 20-25 percet míg hat. Utána fél perc alatt valamilyen krém segítségével csinálta a doki, a férjem fogta én nem bírtam nézni. Nem sokkal utána miután kiment az érzéstelenítés sírt, hogy fáj neki és nehezen ment a pisilés. Adtunk neki nurofent így jól aludt, de reggel is fájt és még jobban duzzadt volt mint tegnap. A duzzanat miatt ijedtem meg nehogy begyulladjon és írtam ki a kérdést.
Felhívtam délelőtt a körzeti rendelőt, azt mondták kamillás ülőfürdőt csináljak neki és ha holnap délután is nagyon duzzadt és nagyon fáj vigyük el és megnézi a doktornő.
Bízom a javulásban..
Legalább négyéves korig ne is próbáljuk a gyereknek visszahúzni a fitymáját, de lehet, hogy csak jóval később fog sikerülni.
Elizabeth Fenwick a "A kismamák nagykönyve" című
könyvben a 225. oldalon a "Fiúk genitális panaszai" címszó alatt ezt írja:
"Hogyan előzhetjük meg a gyulladást?
Ne próbáljuk visszahúzni a kisfiú fitymáját - ez csak akkor fog menni, ha már legalább négyéves. Ha erőltetjük, magunk okozhatjuk a gyulladást."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!