Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van olyan kisfius anyuka,...

Van olyan kisfius anyuka, akinek figyma letapadás volt a kicsinek? Megoldodott, vagy körbekellett metélni?

Figyelt kérdés
nekünk az van a 2 éves fiamnak.kaptunk 1,5 honap határidöt,és rá krémet,ha nem lazul fel a bör akkor körbekell metélni.ez tényleg igyvan?vagy elvigyem más urulogushoz is?vagy az nem gond,ha körbemetélik majd?

2012. márc. 16. 14:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

Letapadás miatt körülmetélni??? Hát szerintem ha tényleg így van, azt ne hagyd. Csak a bőr alá szoktak nyúlni egy kanálféleséggel és a letapadást felszakítják.

Körülmetélni csak ritkán és elég súlyos esetekben szokták a kisgyermekeket. Pláne nem 2 évesen!

2012. márc. 16. 14:32
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
nekünk szükűlet van,de nem engedem orvosnak hozzányúlni,3 éves és nap int nap szépen enged a bőr.a védőnőnk mind 2 és a doki is azt mondta ne vigyem el a sebészetre mert ott biztos körbevágják,pedig nem biztos,hogy szükséges,még van idő bőven.
2012. márc. 16. 14:42
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Igaz mi kulfoldon elunk de ahogy az elso valaszado irta, 2 evesen itt sem metelnek csak nagyon extrem esetekben. Pl. a gyerek nem tud pisilni. Gyuladast, serulest... keremmel kezelik de nem nyulnak hozza 5 eves koraig. En is elvittem a kisfiamat 25 honaposan 2 dokihoz is es mind a ketto azt mondta, hogy amig tud pisilni, nem sir, nem zavarja a letapadas akkor terjunk vissza ra kesobb de most semmi gond az egvilagon nincs vele. Van akinek a letapadas sokaig tart es fokozatosan nyilik meg van akinel mar par honaposan. Baratnom kisfianak 4!!! evesen lett normalis. Addig o is panikolt es alig tudta hatrahuzni furdeskor. Neki 2-szer be is gyuladt es szteroidos kremmel kezeltek aztan csodak csodajara 4 evesen hatra lehetett huzni pont egy ilyen kremes kezeles utan. Azota sincs semmi baja es mar 7 eves. Itt ha metlesre kerul sor mert a kremek meg semmi mas nem segit akkor alatjak es altatas alatt vegzik. Kisfiad tud pisilni, faj neki? Mert ha nem akkor en meg varnek vele. Persze ez csak a sajat velemenyem, nem vagyok orvos.
2012. márc. 16. 14:44
 4/11 anonim ***** válasza:
95%

En ugy tudom, hogy eros fitymaszukuletnel lehet korbemetelni, de ott sem fontos, letapadast csak siman megszuntetik.

Ha megszuntetik. Modernebb elvek szerint nem kell vele kezdeni semmit, mert direkt van letapadva es idovel igy is, ugy is magatol felvalik.

Ettol fuggetlenul a nem epp modern elvet kepviselo sebeszunk mindket fiam futyijehez hozzanyult.

Nagyobbik gyereknel letapadas volt, nem akartam, hogy beavatkozzanak, de a doki allitotta, hogy gyulladas van alatta, fel kell huzni. Az egesz annyi volt, hogy erzestelenitos kremmel bekentek, setaltam a gyerekkel kb tiz percig, majd visszamentunk, szegenyt le kellett fogni. Hatrahuztak a fitymat, kitakaritottak alola a faggyut es szepen kiderult, hogy nem volt semmi gond, maradhatott volna... Utana meg kb egy hetig volt neki erzekeny.

Kisebbik fiamnal volt fitymaszukulet, en arra gondolok, hogy a fiadnal is ez van, mert irtad a kremet.

Neki szteroidos kremmel kellett kenegetni a fityma legtetejet (a szuk reszt, de csak a fitymat, makkra nem mehet a krembol) kb egy honapig, majd visszamentunk. A krem lenyege, hogy a bor vekonyodasat okozhatja (azaz ez a mellekhatas, egyebkent ekcemara irnak ilyen kremet), igy a fitymat is elvekonyitotta. A doki siman hatrahuzta neki akkor mar, pedig nagyon-nagyon kicsi volt rajta a lyuk az elso vizsgalatnal. Semmi nem volt, a bent levo faggyut gyorsan letakaritottak, egy hetig estenkent betadinos kremmel is be kellett kenni, nem csak siman megmosni furdes kozben es ennyi. De nem is fajlalta a kisfiam.

Es egyebkent a korbemeteles sem gond. Elvileg sokkal egeszsegesebb, csak az elso idoszakban erzekeny a futyijuk, mert ugye a makk nincs elrejtve es hozzaer a ruha, dorzsolheti, de megszokjak.

2012. márc. 16. 14:51
 5/11 anonim ***** válasza:
97%

A testvéremnek is fitymaszűkülete volt, 28 évesen választották fel neki, mert az urológus mondta, hogyha szex közben szakad fel, abból nagyobb baj is lehet.

Kis fiamnak is le van tapadva a fityma, 22 hónapos, de szépen elkezdett felválni magától. A szomszéd város orvosa (házi) se szó se beszéd felrántja a fiúknak, a miénk vár min. 3 éves koráig.

2012. márc. 16. 15:53
 6/11 anonim ***** válasza:
98%

Mi 1hétig kentük krémmel a letapadást, a doki egy hét múlva egy fém pálcikával szépen letolta a bőrt. Nem kellett vágni semmi.

Kb úgy oldotta fel a letapadást, mint amikor a körömágyat tolod le a körömről. Erre nem szoktak körülmetélést csinálni, nálunk legalábbis nem.

2012. márc. 16. 16:04
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Én nem engedtem, hogy a doktornő hozzáérjen, mivel az a tapasztalatom, hogy 2 éves koráig a LEGTÖBB kisfiúnak nem jön fel tökéletesen a bőre. A fiam unokabátyjának "csak" a doktornő tépte fel, attól is egy hétig szenvedett a kicsi. Én viszont rászóltam, hogy addig legyen szíves, és hagyja békén, amíg tud rendesen pisilni a gyerek. Attól fogva minden státuszvizsgálaton "eltérő" értékelést kapott a fiam a "húgy- és ivarszervek" kategóriára, meg súlyos fenyegetéseket az urológiával kapcsolatban, (mert "ott nem kérdeznek, hanem vágnak") de többet nem volt téma a rendelőben a dolog. Otthon, fürdésnél mindig meghúzkodtuk, de nem igazán javult, mert a fiam nem szerette, hiába magyaráztuk, hogy a doktornéni mondta, hogy kell.

Két és fél, majdnem 3 évesen aztán megtanítottuk neki, hogy a kádban ő hogyan masszírozza saját magának, és láss csodát, szó szerint pár hét alatt teljesen feljött a letapadás! ;) Se krém, se más nem kellett hozzá.

Én úgy tudom, hogy amíg pelenkásak, addig a letapadás kifejezetten hasznos, mert megvédi őket a kórokozóktól. Mi megúsztuk a vágást, meg a tépkedést, de csak mert nem hagytam magam.

2012. márc. 16. 17:29
 8/11 anonim ***** válasza:
97%

a fiamnak is letapadása volt,kapott dermovate krémet bő fél évig használtuk,nem sok eredménnyel.aztán mikor betöltötte a 3-t,a státuszon kértünk beutalót a sebészetre.a doki egy vadállat volt.arról volt szó,hogy csak megnézni,de már egyből akarta az érzéstelenítőt...persze a férjem határozottan fellépet,hogy már pedig nem!

felhívtam az ismerősöm által ajánlott (maszek) gyereksebészt.elvittük dec 22én,érzéstelenítő krém,10perc várakozás,és egy nyikkanás nélkül visszahúzta neki a bőrt.(közben a fiam az apja mobilján videót nézett) 3napig este fürdés után kamillával lemostuk.már a végére csak megszokásból hisztizett neki.

azóta is jól működik

én biztosan elvinném még egy orvoshoz,több szem többet lát

2012. márc. 16. 19:55
 9/11 anonim ***** válasza:
95%
Én nagyon bírom azt, amikor az okos szülők egymás között felülbírálják az orvosi döntéseket, ami viszont tapasztalatokon szokott alapulni. Nekem kiskoromban volt vele rengeteg gondom, akkor szépen elmúlt, nem is volt vele utána semmi gond, de túlérzékenység meg fitymabőség miatt mégis megcsináltattam a dolgot 20 évesen. Én (mivel minkét változattal szexeltem már) azt tapasztalom, hogy ezzel a fajtával kényelmesebb és jobb a közösülés, nem beszélve arról, hogy komfortosabb is jóval (pedig nem voltam hanyag a tisztálkodás terén). Ezt azért írom, mert nyilván a szülők szubjektív döntése, hogy körülmetéltetik-e a kisfiukat, de én csak annyit mondok, hogy ez nem egy olyan szörnyű dolog mint aminek egyesek felvázolják, pláne nem drasztikus beavatkozás. Azért csinálják kiskorban, mert ha nagyobb a gyerek, vagy már felnőtt akkor nagyobb az esély a komplikációra, és ha az orvos pont nem ért az esztétikához, akkor elég puklis lehet, ellenben ha 2 évesen csinálnák meg neki, akkor semmi nyoma nem marad, és szép lesz neki felnőttkorában, a csajok meg egyébként ezt a típust nagyon szeretik, főleg ha szép és esztétikus a műtét eredménye. Még egyszer hangsúlyozom, hogy nem akarok senkit rábeszélni erre, de ha valaki erre javaslatot tesz, vagy a saját gyerekével megtenné, azzal a gyereknek igazából csak jót tesz vele.
2012. ápr. 22. 17:36
 10/11 anonim válasza:
100%
na mi lett vele? lett egyáltalán valami azóta? mit csináltak neki?
2012. okt. 11. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!