Anyukák! Ez normális? Vagy buta volna a kisfiam?
Az én fiam 28 hónapos, és néha még ő sem eszik egyedül, főleg a 'maszatos' dolgokat (pl. kakaós csiga) szokta ránk hagyni...
Ja, és beszélni is 23 hónaposan kezdett el, ma pedig már olyat mondott, hogy: "Anya nézd ott egy Porsche-autó!"
Jaj, de ostoba ez az utolsó, inkább rá ne figyelj. :)
Ennyi idősen az enyém sem evett kanállal, csak kézzel (talán még azzal sem, nem emlékszem). Most 2 éves, már tud kanállal, de kézzel még mindig jobban szeret. Beszélni sem tudott ennyi idősen egyáltalán, az is most indult meg, napi 2-3 új szót mond. :)
Felesleges direkt "tanítani", főleg a beszédet, menni fog az magától.
elnézést,hogy beleszólt egy ostoba gyerekpszichológus 3 gyerekes anyuka :)
a gyerekeim 2 évesen tisztán beszéltek,villával,kanállal ettek,pohárból ittak,és biliztek. de biztos én vagyok ostoba :)
kedves utolso válaszolo kérlek megirnád ha hogy tanitottal meg beszélni gyermekeidet illetve a kanállal való evéssel és a bilizést?
kicsim 19 hós lány 5 napja reggelente Már kakil pisil bilibe.
sajnos a szókicse amit ténylegesen használ kb 18darab de a pasziv szókincse hatalmas
hogy vegyem rá hogy beszéljen?
A ygerek nem magától tanul,hanem abból,hogy foglalkoznak vele. Érdemes egy bölcsiben oviban megfigyelni milyen különbségek vannak gyerekek között. Látszik ki az akivel foglalkoznak sokat és ki az akit hagynak magától fejlődni.
Óvodában több olyan gyerek van a fiam csoportjában akinek egyszerűen nem érteni a beszédét. A családja megérti,és nem foglalkozik azzal,hogy fejlessze,pedig az édeskevés,hogy ők értik,vagy hogy otthon megy vagy nem megy pár dolog. Amint közösségbe megy,hátrányba kerül. Megértem,hogy egyszerűbb megetetni,mint megtanitani,de a hosszú távú nyereséget nézzétek. Ovi-bölcsi hamar itt lesz a gyereknek lesz a legrosszabb ha le van maradva.
Ovi nyilt napon anno olyan kérdéseket tettek fel anyukák,hogy pl: gyerekem csak 2 félét eszik,hozhatok neki otthonról enni? Gyerekem csak cumival a szájában beszél,nem baj?
Szóval: gondoljatok arra,hogy a fontos az,hogy a gyereketek önálló és magabiztos legyen és ehhez bármilyen nehéz is meg kell tanitani mindenre. Ha csak legyintesz,hogy jaj hát megetetem nem nagy cucc,ráérek-pl egy 2-3 évest,gondolj arra hogy oviban ott fog szegény ülni,senki nem fogja etetni-sem öltöztetni,sem a fogát mosni,sem a fenekét törölni stb- nagyon rosszul érzi majd magát,te meg hallgathatod,hogy nem érett a gyerek.
A gyerek ennek a legnagyobb vesztese
Akinek nem inge ne vegye magára,általánosságban irtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!