Anyukák! Ez normális? Vagy buta volna a kisfiam?
Figyelt kérdés
18 honapos kisfiam még nem eszik egyedül kanállal csak "turkál" a tányérban aztsem engedi hogy segítsek neki csak úgy eszik ha én etetem beszélni sem akar csak anyit mond hogy tátá,nem jaj,juj semmi mást akárhogy probálom tanítani nem megy mit tehetnék?#buta #fejlődés-viszamaradás
2012. ápr. 23. 21:33
11/13 anonim válasza:
végszó :)-Oviig kötelesek vagyunk minden önállóságra megtanitani,az ovi pedig felkésziti az iskolára. Vagyis keméyn 3 éve,de valóban megéri,mert oviban valóban már "csak" a sulira kell felkésziteni őket. És az sem elhanyagolható,milyen jó érzés amikor az ovis gyereked reggel felkel,kimegy a wc-re,aztán kezet fogat mos,levetkőzik-felöltözik egyedül. Te is büszke leszel ő meg méginkább és ez az amiért megéri az a rengeteg munka :)
12/13 anonim válasza:
Van különbség a tanítás és a foglalkozás között. A gyerek úgy szívja magába az információkat, mint a szivacs a vizet. Pl. még egy éves kora körül próbáltam tanítani neki a testrészeket, mert hallottam, hogy az olyan korú gyerkőcök már szokták tudni, de rám se bagózott, nem érdekelte, és nem is csinálta. 1-2 hónap elteltével magától mutogatta még azokat is, amiket anno nem is tanítottam neki. Mindezt csak attól, hogy sokat beszéltem hozzá, mindent amit csináltunk kommunikáltam felé, ( most megmossuk a fogad, felvesszük a cipőt a lábadra, megfésüljük a hajad stb.) és azt megfigyelte, és megjegyezte. Persze vannak olyan dolgok, amiket azért tanítani kell, de a mindennapi tevékenységek, játékok és foglalkozások eredményeképpen is rengeteget tanulnak a gyerekek.
13/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat nagyon sokat segítettetek!
2012. ápr. 25. 19:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!