Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem lehet megérteni,...

Miért nem lehet megérteni, hogy mindenkinek a saját gyereke a legfontosabb?

Figyelt kérdés
Pl adott egy mozaikcsalád, ahol apukának a közös gyereken kívül van egy az előző kapcsolatából. Itt gyakorin is mindig támadják az új feleséget, hogy ha pl beteg a nagy nem akarja, hogy oda menjen, nem akar úgy pénzt áldozni rá, hogy emiatt a sajátjának kevesebb legyen, stb. Pedig amúgy nem ez a természetes ösztön, hogy az ember a saját gyerekét védi bármi áron?
szept. 16. 23:52
 131/144 anonim ***** válasza:
100%

"A valósagban meg anyukák sem szokták odaküldeni a lázas, szamárköhögeses beteg gyereket az 5 napos ujszülött testvérhez, csak mert lathatás van, de ettől még ez nem úgym üködik, hogy ha nektek közös gyereketek van, akkor az apuka válogathat majd onnantól kezdve, hogy ő mindig csak akkor hozza el, ha egeszségea. "

Ebben egyetértek.

#72 vagyok amúgy, és mint írtam, alapdolog, hogy betegen nem megy a gyerek, neki se jó máshol szenvedni (főleg tudván, hogy rajtam kívül nem tartja számon senki, megkapja-e a gyógyszereket stb, inkább feküdjön itthon, és majd én ellátom, mert csak magamban bízok ilyen téren, a tapasztalatok miatt), valamint tényleg náluk is ott van 3 (mostmár csak 2) gyerek, én sokszor jeleztem is az exemnek, hogy nem szeretném, ha a lányunk megfertőzné őket. Ahogyan azt is elvárom, ő is szóljon, ha beteg valamelyik.

(Főleg, hogy nálunk egy kisebb köhögéses megfázás is gond volt a 2 kicsinél a hörgőszűkület miatt.)

Kellett idő, de megértette és tiszteletben tartotta.

/Hozzáteszem, nem a lecserélt ex kategóriába sorolom magam, én hagytam ott, és 2 és fél év után lett az új párja, ahogy nekem is./

Engem ami zavar, mikor itt az oldalon is a sok új feleség úgy kezeli a "régi"(? lehet egyáltalán ilyet mondani?) gyereket, mint egy 2 lábon járó betegséget, független attól, hogy tényleg az-e, vagy sem, csak azért, hogy legyen indok az ignorálásra.

A másik probléma, hogy mindenki jön itt a saját helyzetével, és ráhúzza, hogy de mindenkinél biztos ugyanígy van, és minden mocsok szemét ex-feleség vissza akarja kapni a volt férjét, amire a gyereket használja fel.

Hát nem, nem mindenki.

Sőt, az esetek többségében a háta közepére se kívánja.

Az viszont tény, hogy sok helyen megy az oda-vissza szúrkálódás, a gyerek hangolása, stb.

(Elismerem, voltak nálunk is problémák, konfliktusok, de igyekeztünk ezeken felülemelkedni, és felnőtt ember módjára kezelni a dolgokat.

A gyerekes szardobálás nem vezet semmire, max a gyerek megutálja a szülőket...)

szept. 21. 09:36
 132/144 anonim ***** válasza:
0%
131. Latod ertelmes felnott embereknel ez igy megy! Osszetennem a ket kezem, ha te lennel a ferjem exfelesege! De mi sajnos kifogtuk a letezo legrosszabbat, akinek akkor jott elo az igazi rosszindulatu enje, amikor a ferjem otthagyta es ezt azota sem birja feldolgozni, pedig nem ket honapja tortent, hanem tobb eve. Tetezte ezt az, amikor jottem en a ferjem eletebe es ezt meginkabb nem kepes feldolgozni. 2 veglet van, vagy ide kuldi a a beteg gyereket szo nelkul, lenne boven alkalma szolni, hogy figyeljetek hulyek mert a gyerek beteg es ez es ez kell neki, kuldok gyogyszert is, de nem. A masik, hogyha neki nem tetszik valami ( a ferjem nem ugy veszi a levegot, ahogy a nagysasszony elvarja), akkor jon a fenyegetozes, hogy nem lathatod a gyereket.. de ennel is tovabbment mar egy parszor, mikor megcsinalta, hogy honapokra nem engedte a ferjemnek a lathatast. Szerinted ? Akkor biztos mindig az uj no a hibas mindert ugye ? Es egyszeruen vele nem tudsz ertelmesen leulni es megbeszelni, hogy figyeljmar a gyerek erdekeben ne bosszuskodjunk mar. Mert egyszeruen eddig nem jut az agya. Es ez csak ket veglet volt , amit megcsinalt mar a nem normalis. Volt tobb lathatas alkalmaval is, hogy irt egy uzetenet este 10kor hogy innentol kezdve a ti gondotok a gyerek, ti nevelitek es oldjatok meg. Es megkellett oldani, hogy masnap a gyerek eljussob oviba hiaba mindketten hajnalban jartunk dolgozni. Szerinted akkor ez milyen no ? Milyen anya ? Ja de ha mondjuk neki, hogy rendben van akkor rendezzuk a dolgokat hivatalos birosagi uton akkor erdekes 2 hetig tud viselkedni, majd kezdodik elolrol minden. De hat itt vannak ezek a sertett exfelesegek , akik nem veletlenul lettek otthagyva es konnyebb nyilvan utalni az “ujat”, mint belatni, hogy valahol ok lettek eldobva , az o lelkivilaguknak igy a konnyebb, nehogy megkeressek magukban a hibat. Mert az esetek 90%aban mindig az uj no lesz a rossz. Sot az elvetemult execskek ilyenkor kepesek tele kurtolni az ovit azzal, hogy jaj az uj nocske miatt lettem otthagyva, holott mar evek ota szet mentek a ferjevel, de nyilvan mast utalni mindig konnyebb
szept. 21. 11:40
 133/144 anonim ***** válasza:
82%

"viszont azt se felejtsétek el, hogy apuka dönthet úgy bármikor, hogy nem megy a gyerekért, ugyanis a láthatás nem kötelező. Szóval nem az ex fogja eldönteni mehet e a gyereke vagy sem"

Azért elég szégyen rád nézve, hogy te, mint szülő, helyesled és normalizálod ezt. A saját gyerekednek is ez alapján valasztottal apat?

szept. 21. 11:44
 134/144 anonim ***** válasza:
87%
132es te kifogtad a létező legrosszabb exet ő meg kifogta a létező legrosszabb új nőt.. kvittek vagytok.
szept. 21. 12:16
 135/144 anonim ***** válasza:
0%
Engem aztan a velemenyed nem erdekel, de nem fogom hagyni, hogy egy semmirekello gorcs exbarino iranyitgatni probalja a ferjemet. Egy jotanacs nektek: attol meg mert felcsinaltatjatok magatokat nem tudtok megfogni egy ferfit sem :) na szep hetveget neked szia
szept. 21. 17:05
 136/144 anonim ***** válasza:

"Egy jotanacs nektek: attol meg mert felcsinaltatjatok magatokat nem tudtok megfogni egy ferfit sem :) na szep hetveget neked szia"

Igen, ez pontosan így van. De ez rád is ugyanígy vonatkozik szivi.

szept. 22. 03:28
 137/144 anonim ***** válasza:
másfél pipás mi van? Veszélyben érzed az aranyszerszámod hogy ennyire vergődsz?
szept. 22. 06:01
 138/144 anonim ***** válasza:
84%
És honnan veszed hogy meg akartam fogni bárkit is? Boldogabb vagyok ketten a gyerekkel mint vele voltam, és a fizetésem is több mint az övé. Járok szórakozni, kirándulni gyerekkel, családdal, barátokkal, ha úgy tartja kedvem könnyed találkákra megyek stb. Szuper életem van, ha könyörögne se fogadnám vissza az exem. Jaa igen, mert jött már, hogy milyen rossz az új kapcsolata, nem ezt akarta, meg későn ismerte fel a nőt, de nem hagyhatja még ott mert terhes. Facebookon közös romantikázós kép, nekem meg írogatott hogy boldogtalan. Közöltem vele, kommunikációban szorítkozzunk a gyerek dolgaira, nem érdekelnek a viszketései.
szept. 22. 06:06
 139/144 anonim ***** válasza:
1,5 pipás magából indul ki.Valószínűleg ő is véletlen felcsinaltatta magát ezzel az aranyfaszú apucival,aztán remeg,hogy mikor lép le.Erre ilyen stílussal minden esélye megvan.Apucinak előbb-utóbb megvilágosodik,hogy az új punci sem jobb mint a régi.
szept. 22. 07:52
 140/144 anonim ***** válasza:
0%
Kedves 139. Az aranyfaszummal 3 nap utan osszekoltoztunk, 8 honap utan eskuvo es a 9.honapban megfogant a gyermekunk, akit szerettunk volna. Es tudod miert volt minden ilyen hirtelen ? Mert felismertuk egymast a masikban es tudtuk, hogy innentol kezdve mindent csak egyutt. Azota sajat otthonunk van, vallalkozasunk, tobb autonk. Az hogy en itt valszolgatok a suttyo megkeseredett ex barinoknek tudod miert van ? Mert roppant mod szorakoztat ez a vergodes, hogy hogy egy ilyen platformon keresztul is siman atjon mennyire nem kepesek meg mindig elfogadni, hogy le lettek cserelve egy jobbra , es ez mar szanalmasan vicces. De rettenetesen szorakoztato :) te is maradj meg ezen a proli szinten, ahogy irsz, remelem a gyermeked az intelligenciajat az apukajatol orokli, aki lathatoan teged sem tudott hosszu tavon elviselni. Szep hetveget neked is es tovabbi jo vergodest, puszi.
szept. 22. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!