Mit teszel ha elfáradtál a másfél éves gyereked mellett?
Egyszerűen egy hónapja egész nap ordít amíg csinálom a napi kötelező dolgokat..
Ma amíg főztem, üvöltve bontotta le a házat kb, és amint végeztem a kajával,már ott tudtam hagyni és vele foglalkozni, újra jó lett..
Viszont azóta aludni sem nagyon akar, ma sem aludt fél órát sem és az elmúlt egy hónap már nagyon lefárasztott
Amíg eztirom, most us egy könyvet állít a combomba, hogy olvassunk, és mászik bele az arcomba
Szeretnék 5-10perc nyugit, de lehetetlen
Nálunk születésétől ilyen a kislányom. Nagyon nehéz baba volt, majd nehéz totyogó, most nehéz kiscsaj :/
De legalább 2 éves kora óta sokkal jobban alszik!
Főzést többféle képpen oldom meg. Vagy darabokban, pl reggel összevágom, játszótér után megfőzöm, délutáni játszótér után eltakarítom.
Vagy akkor ha apa játszótérre viszi munka után.
Vagy marad a mirelit és a rendelés 😁
Pontosan másfél éves a lányom és ugyanebben vagyunk, mondjuk mi már szinte az elejétől.
Próbálom mindenbe bevonni, van a konyhába egy mini konyhaszekrény neki és “együtt” főzünk, de minden másba is próbálom bevonni amibe lehet.
Ha pedig mindenképp mesekönyvet akar lapozgatni velem vagy olyat, ami mellett nem kivitelezhetőek az otthoni dolgok akkor nem csinálom meg. A gyerek legyen boldog, a takarítás megvár. Sokszor akkor teszek rendet miután lefektettem este aludni.
Vagy éjjel pakoltam, takarítottam vagy a napközbeni alvás alatt.
Ha bírjátok esetleg csatosban vedd fel addig. Vagy ha fáradt voltam nem csináltam, ami nem életbevágó. Főzés is max valami mirelit bedobása a sütőbe. Rizsfőzőbe rizs hogy ne kelljen mellette állni. Ez is kihívás volt sokszor. Lehet rendelni is.
Rohadt nehéz, kitartás, lesz jobb.
Miért kell leponzozni? #7 válasza nem csak teljesen haszontalan, hanem ártó is. Hányok az ilyen undorító megmondó emberekről 🤮
Nagymamához elküldeni nem hülyeség, nem értem miért lett lepontozva.
A nagymama már tapasztalt. Sokkal kevésbé szorong attól, hogy valamit rosszul csinál, mint az anyuka.
Kérdező, nagyjából 2 út van előtted. Az egyik, hogy meghúzod a határaidat. Legyen egy fix napirend, amiben van olyan, hogy a gyerek játszik, te meg elvégzed a feladataidat. Ha ordít hát ordít, majd megszokja a rendszert.
A másik lehetőség, hogy beletörődsz, hogy ez most ilyen. Magadra kötöd, jászol vele amikor igényli, minden más csak utána következik.
Mind a kettő út jó. A lényeg, hogy legyél következetes. Válaszd ki, melyik passzol jobban a személyiségedhez, melyiket tudod hitelesen csinálni és azt vidd végig.
18-szerintem azért pontozzák le, mert a jóanyák szerint lepasszolni bűncselekmény.
Neked szenvedned kell, ha jó anya akarsz lenni. Transzgenerációs hozadék a mártíromság idehaza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!