Mit teszel ha elfáradtál a másfél éves gyereked mellett?
Egyszerűen egy hónapja egész nap ordít amíg csinálom a napi kötelező dolgokat..
Ma amíg főztem, üvöltve bontotta le a házat kb, és amint végeztem a kajával,már ott tudtam hagyni és vele foglalkozni, újra jó lett..
Viszont azóta aludni sem nagyon akar, ma sem aludt fél órát sem és az elmúlt egy hónap már nagyon lefárasztott
Amíg eztirom, most us egy könyvet állít a combomba, hogy olvassunk, és mászik bele az arcomba
Szeretnék 5-10perc nyugit, de lehetetlen
1hónap...
Az enyém 1.5 éve csinálja ezt
Nappal túlélek, este ha elaludt pihenek.
A férjemre hagytam és kimentem az erdőbe. Nyíregyházán lakunk,itt van egx nagyon jó erdő, szép sétautak vannak,de be is kanyarodhatok a sűrűbe. Mindig sokan vannak kint.
Nekem ez volt a pihenés.
Plusz a szobájába be tudtam rekeszteni, az bababiztos volt,kijönni nem tudott. Eljátszott,elmászkált ott, míg tettem-vettem. Amíg jól érezte magát bent.
Csakhogy ő jól érezte magát bent,elvolt egyedül, nem úgy,mint a tiéd.
Ő beteg volt, rengeteg volt vele a stressz. Kellett néha a pihenés.
Másfél évesen még fel tudtam venni a hátamra a hordozóban, szóval nálunk az volt a megoldás. És rövideket főztem. Amit nem volt muszáj, nem csináltam meg. Ha lehetett, adtam neki utánzási lehetőséget (pl. főzés közben ő is kapott egy lábast meg egy fakanalat, hogy ő is "főz"). Pihenni tudtam úgy, hogy lementünk a játszótérre, ott leültem egy padra, ő meg elvolt magában - szerencsére a mi közelünkben van 100% biztonságos játszótér, nem kellett folyamatosan a gyereket lesni, nameg én nem az a típus vagyok, aki nem engedi esni a gyerekét, csak a fokozatosságra figyeltem. Esőben is kivittem, direkt ezért volt mindenféle vízálló ruhája és gumicsizmája már akkor is, mikor járni még nem tudott. (Vigyél egy rongyot és töröld le magadnak a padot, sokkal kényelmesebb.)
De amikor több napig nagyon matrica volt, és pont a férjem se ért rá (egyetemen tanít, néha napokig elborítják a kijavítandó dolgozatok), vagy őt se fogadta el, az tényleg eléggé megviselt. Valahogy túléltem én is és a gyerek is.
Ami trükk nálunk segített, hogy az nem működött, hogy elviszem az anyósomhoz és otthagyom, de az igen, hogy az anyósom jön érte. Úgy sokkal inkább el lehetett vinni matrica korszakában is.
Figyelemre vágyik csak, semmi többre.
Ez egy hülye korszak, aláírom.
Nekünk ezt mondjuk nem ilyen intenzíven csinálták, de ettől még voltak napok mikor csak 5 percre akartam volna leülni, már jött az arcomba. Idegesítő.
D.u töltekeztem míg aludt. Illetve mindig nyomtam a kezébe vmi izgalmasat ha főznöm kellett pl. habverőt ilyesmit. Jól lefoglalta.
Matrica az enyém is, eljátszik egyedül is csak legyek a szobában. Éjjel is sokat kel szóval fos vagyok én is. Csimpaszkodik, meg örökmozgó, nála a hordozás nem sokáig volt opció. Gondoltam hogy veszek ilyen fellépőt hogy tudjak normalisan főzni, de tuti nem maradna egy helyben. Meg mindent matat, szétszed. Valaki írta a babakarámot,...hát nekem kidobott pénz volt. Pedig nagyobbat vettünk, nem azt a picit, de tudja hogy be van zárva és ordít.
Őszintén szólva kb sehogy nem pihenek. Persze a férjem partner, de mire végez 5kor a munkában én total kész vagyok, elviszi setalni olyankor probalom osszeszedni magam, de pihenésnek túlzás hívni. Most alszik, de én nem tudok mert az elöbb is felebredt és stresszbe vagyok mikor kel megint. Persze elmegyek holnap is baratnokkel, de ahhoz hogy pihentnek erezzem magam 3 napot kéne aludnom kb. De fel ejszakat sem fogok, mert fogzik, orditva ebred, és anya kell...szoval kitartas. Nagyszulok nincsenek a kozelben, de amugy sem ertik valahogy hogy nekem az lenne a segitseg ha pl delelott elvinnek setalni ..na mindegy, kitartas..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!