Hogyan megy a "nyilvános pisilés" szobatisztuló kislányoknál?
Egészen jól haladunk a bilizéssel, így felmerült a kérdés, hogy kislányokkal nyilvános helyen vajon hogyan is kellene intéznünk majd a pisit-kakit. Nyilván sok olyan hely van, ahol még papír, vagy zacskó ülőkével sem szívesen ültetném a wc-re, de akkor ti hogy csináljátok?
Vagy mondjuk hogyan tanítottàtok meg a guggolva pisilést (kirándulásnál pl.)?
Minden hasznos tanácsot köszi, mert én most teljesen fogalmatlannak érzem magam. :D
10, autós utazáshoz esetleg.
Amit linkeltél, bumfordi máshoz.
Mi potette plust vettünk, de végül sose használtuk szűkítőként, mert nem praktikus. Ugyanúgy le kell törölni mindent, mert nem fedi be az ülőkét, a gyerek meg óhatatlanul ott fog kapaszkodni.
Ha pedig már letörlöm, rárakom az alátétet, akkor minek cipeljek egy plusz műanyagot.
Egy kis csomag fertőtlenítő kendő plusz egy csomag alátét sokkal praktikusabb.
Vonaton, repülőtéren használtunk eldobható bilit is.
Autópályás utazáshoz mindig volt nálunk bili. Azt bevittük a fülkébe (a mozgássérült mosdó tágasabb), letettük és elintézte a dolgát. Utána beborítottam a wc-be, kiöblítettem és zacskóba tettem.
Persze ez nem megoldás pl. plázás mosdónál.
Ha kimegyünk a tanyára még a nagyobb lányom aki 10 éves is inkább ráüp a bulira mint a munkásfiúk pottyantósára.
Szégyen-nem Szégyen én felnőtt fejjel sem tudtam sose guggolva pisilni...ő sem
Azért kicsit megnyugtat, hogy nő létemre nem csak én érzem ezt "problémának", fantáziátlan vagyok na. :)
Vannak olyan helyek, aminél én pl. ezerszer szívesebben választanék egy bokrot, ha lehetne. Tipikusan ilyen egy autópálya pihenő pl., vagy egy vonat wc-je, de sok vasútállomásé is és még sorolhatnám.
A gondolattól is rosszul vagyok, hogy ilyen helyen nem csak nekem kell majd egyensúlyoznom, hogy nehogy bármim is hozzá érjen, hanem valahogy a lányaimmal is meg kell oldanom a helyzetet, akiknél nyilván az is egy tanulási folyamat, hogy nem tapicskolunk össze mindent.
Nekem mondjuk az a gondolat is nettó hányinger keltő, hogy mondjuk beviszek egy papírbilit és ráültetem, neki meg fejmagasságba kerül nettó 1 nm-en az undormány budi... Szóval fúú nem tudom. Lehet én vagyok túl háklis, de ilyen helyeken én nem szívesen törölgetek és eldobható budi ülőkével sem ülnék rá én sem szívesen, így a gyereket sem ültetném rá, ha van más megoldás.
A papír bilinél én azt gondoltam a zacsi cserélhető benne. Ezekszerint nem? Nem megoldás bele, vagy ráhúzni plusz egy zacsit? Drogériákban merre felé keressem? Pelusok környékén?
Szerintem nem gond. Autópálya pihenőnél én pl. tuti nem vinném be a wc-be. A papírbili nekem jó megoldásnak tűnik erre. Saját talasztalatom, hogy viszonylag kevés helyen van értelmezhető bokor, ami mögé el lehet bújni. Tudom, sokszor direkt figyelem, mert én is inkább oda mennék ha lehetne. :D
De mondjuk egy vonat zsebkendőnyi wc-jében már tök más a helyzet, vagy bárhol, ahol "fülkés" wc van, nagyon kicsi a hely arra, hogy leültessem egy bilire és ne hányjam el magam, amiért a feje kb. wc perem magasságba kerül így. Vagy szimplán csak ne vigyem be a fülkébe? De nekem az sem annyira oké, pláne ha forgalmas hely. Nem tudom. Biztos túlbonyolítom és majdcsak kialakul...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!