Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikortól mehet egyedül pisilni...

Mikortól mehet egyedül pisilni egy kislány nyilvános helyen?

Figyelt kérdés

Azt hogy egyedül úgy értem hogy megvárnám a fülke előtt persze 🙂 Öt éves, itthon már régóta egyedül jár, régóta nem kell már szűkítő se simán felül rá. A baj ugye az hogy a nyilvánosnak még nem tud föléguggolni (az oviban nincs ilyen baj, ott ugye gyerek méretűek vannak). Úgyhogy fölé szoktam tartani, de hisztizik miatta hogy ne csináljam, mert ő már nagy, de amikor egyszer itthon elpróbáltuk a nagyvécé fölé guggolást akkor takaríthattam utána 🤣

Járt már valaki így? Hogyan oldottátok meg?

2023. jún. 25. 18:20
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Elképzelni nem tudom, hogy hogy tud fölé guggolni egy 5 éves, amikor nekem 158 centivel is nehézkesen megy.

7 éves lányom nem jár egyedül nyilvános helyen, mert előbb letörlöm neki, felrakom a wc-ülőke takarót és még meg is emelem, mert csak "csúszó" mozdulattal tud normál méretű wc-re egyedül felülni.

Iskolában is kicsi wc-k vannak és leülnek még rá.

2023. jún. 25. 18:33
 2/17 A kérdező kommentje:
Na hát ez az hogy sehogy... 120 centi még csak. De hisztizik hogy úgy akar mint a nagyok ne tartsam fölé
2023. jún. 25. 18:47
 3/17 A kérdező kommentje:
Mondjuk azért 158 centisen simán megy én is csak 162 vagyok :D alsós koromban már simán fölé guggoltam a suli vécének de sajnos arra már nem emlékszem hogy mikortól ment
2023. jún. 25. 18:51
 4/17 anonim ***** válasza:
81%
Jó, hát hadd hisztizzen, megmondom neki, hogy ez van, vagy pisil velem, vagy nem megyünk soha sehova, amíg nem tud rendesen egyedül. Ez az ő érdeke. Vannak dolgok, amiben nem nyitok vitát. Nehogy már könyörögjek az 5 éves lányomnak, hogy ugyan ne törölje végig a nyilvános retyót a nunijával…
2023. jún. 25. 19:28
 5/17 anonim ***** válasza:
79%
Én se engedném még, amíg nem megy egyedül ráülés nélkül. Ami reálisan leghamarabb 7éves kora körül lesz aktuális. Hagy hisztizzen, elfér a többi közt. Azért vagy az anyja, hogy úgy csinálja a dolgokat, ahogy jó neki, nem úgy, ahogy szerinte jó.
2023. jún. 25. 19:49
 6/17 A kérdező kommentje:

Jaj köszi szépen a válaszokat de félreértettek kicsit :) eszembe sincs addig megengedni neki amíg nem elég nagy hogy egyedül föléguggoljon anélkül hogy hozzáérne. Inkább felemelem ha ordít is. Amikor kipróbálta itthon azt is inkább leckéztetésnek szántam hogy lássa túl kicsi még hozzá. És persze igazam is lett. De sajnos nem látja be bizonygatja hogy legközelebb össze jön majd (mintha ő nőtt volna vagy a vécék összemennének két hét alatt 😅). És igazából kicsit unom már. Remélem ez a korszaka is elmúlik már legalább egy hónapja tart.

Meg ha őszinte akarok lenni akkor egyre fárasztóbb azért felemelve tartani is. De a harmadik válaszolónak köszönöm a legjobban. Akkor még két évig karra gyúrok 🤣

2023. jún. 25. 20:25
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Sose tartottam egyik gyereket se. Letakarítottam és leültettem őket.

Nem az egyensúlyozásra kell megtanítani őket, mert nagyon sokáig nem fogják még tudni tartani magukat és nem járja, hogy össze-vissza pisiljék az ülőkét, más meg beleül, mert van amihez le kell ülni.

Arra tanítsd meg inkább, hogy hogyan takarítsa meg az ülőkét, hogy leülhessen.

2023. jún. 25. 21:36
 8/17 Bogica0616 ***** válasza:
94%
Kedves kérdező. Már ne emeld fel, mert ehez már nagy és kellemetlen neki. Tanitsd meg neki letörölni a wct és egyéb praktikusabb dolgokat. Akkor nem fog ordítani.
2023. jún. 25. 22:34
 9/17 anonim ***** válasza:
69%
6. szülinapján már egyedül használta az étteremben. Azóta sem kér segítséget.
2023. jún. 25. 23:27
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan, itt a lényeg: ülőketisztítás. Bemész vele, mutatod neki (akár otthon is gyakorolhatod vele), hogyan törlöd le papírral alaposan az ülőkét, sőt, "kitapétázhatja" ezek után is a biztonság kedvéért, papírral, elég hosszában kettőt, meg hátulra egy wc papírcsíkot keresztbe. Én férfiként is "tapétázom" magamnak is, ülőketörlést követően, ha ráülök idegen helyen.

Iskolás koráig, de inkább 7 éves korig ellenőrzöm, hogyan tisztít ülőkét (és lehetőleg "ki is tapétázza"), akár fiú, akár lány, ha rá fog ülni.

"Remélem ez a korszaka is elmúlik már legalább egy hónapja tart."

Két évesek korszaka a dackorszak:

"csakazért se!"

Ovisok korszaka:

"csakazért is!"

:-) És ez így van rendjén.

2023. jún. 26. 00:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!