Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi lehet a gond a gyermekemmel?

Mi lehet a gond a gyermekemmel?

Figyelt kérdés

20 hónapos a lányom.

Kiskora óta étvágytalan, mindig pár falatot evett meg amennyi neki jól esett és annyi.

A tejet meg kéri, de enni nem akar.

Terhességem alatt énis vérszegény voltam, és így ő is az lett sajnos általam.

Nekem rendeződött, a lányomról nem tudtuk egy jó darabig, hogy vsiányos vérszegény.

Elvittem orvoshoz, hogy semmit nem akar enni kiskora óta, étvágytalan, mindig erővel kell meg etetni, hogy valamit csak egyen, legyen valami a szervezetében.

Így tudtunk meg, hogy vérszegény, most kb 2 hónapja kapja a vasat, látom rajta hogy sokat javult azóta energikusabb is lett, nem sápadt stb.

Viszont az étvágya nem javult semmit.

Vagy én sietettném a dolgot?

Én sem voltam jó evő gyerekkoromban sokáig, mindig meg válogattam, hogy mit eszek, nem tudtam, hogy ez gondot okoz majd.

Ez eltartott jó pár évig, és így estem teherbe, de azóta figyelek magamra, hogy mit eszek, és a gyerekemre is próbálok, de pár falatnál többet nem akar, azt is meg válogassa, de ami a foga alá való, édesség vagy bármi, azt kéri, de abból sem eszik annyit mint a korabeli gyerekek, meg nem csak éjjel, nappal is tejet kér az elég neki.

Nagyon aggódok miatta, mert így is el van maradva a társaitól.

Csináltattunk most 2 hónap után megint vér képet, hogy mennyit javult a vérképe az orvos javaslatára, de mikor fog étvágya lenni végre?

Másnak is van hasonló tapasztalata? Mi segített?

ma 13:31
 1/1 anonim ***** válasza:
88%
Édességet nem adnék neki, inni se (vizet vagy tejet adnék – abból mennyit iszik és milyen tej? napi 5 dl-nél nem kell több). Együtt eszik veletek? Szokott segíteni a főzésben (a maga szintjén résztvenni)? Játszotok főzős, evős, etetős játékokat?
ma 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!