Gond, ha a 20 hónapos gyermekem nem tud 2-3 szavas mondatokban beszélni?
Unokaöcsém nyáron volt 2 éves és még csak most kezd el beszélni (szavakat mondani) a mondatoktól még távol van. Van egy minimum aminek, ha nem felel meg a gyerek akkor elkezdenek vizsgálódni a szakemberek, hogy van-e gond (mert még az sem biztos, hogy akkor gond van).
Ne keseredj el, hogy még nem beszél. Fog. Az én lányom 4 éves és állandóan csacsog, néha visszasírom azt az időszakot amikor még csendben volt :)(egyébként nem tudom, hogy ő mikor kezdett el beszélni, de valamikor 2 éves kora körül)
Tesóm 3,5 éves koráig nem szólt, akkor viszont egy 20 szavas összetett mondattal kezdte a családi ebéd közben, viszont 1,5 éves kora után szinte szobatiszta volt.
Én 2 évesen perfekt beszéltem de még 4 évesen is beszartam :)
Változó, ne parázz! :))
Hatalmas nagy gond. :o)
Mindig lesznek anyukák, akiktől olyasmit hallasz, amit a te gyereked nem tud vagy nem olyan szinten. Mindig lesznek gyerekek, akik ebben vagy abban jobbak nálatok, mindig lesznek olyan szavak, amiket a szomszéd gyereke már használ a tied meg még nem. Ezen nem szabad pörögni. A védőnő vagy a gyerekorvos meg fogja neked mondani, ha megkérdezed, hogy eléri-e a gyereked a megfelelő fejlettségi szintet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!