Mikortól mehet egyedül pisilni egy kislány nyilvános helyen?
Azt hogy egyedül úgy értem hogy megvárnám a fülke előtt persze 🙂 Öt éves, itthon már régóta egyedül jár, régóta nem kell már szűkítő se simán felül rá. A baj ugye az hogy a nyilvánosnak még nem tud föléguggolni (az oviban nincs ilyen baj, ott ugye gyerek méretűek vannak). Úgyhogy fölé szoktam tartani, de hisztizik miatta hogy ne csináljam, mert ő már nagy, de amikor egyszer itthon elpróbáltuk a nagyvécé fölé guggolást akkor takaríthattam utána 🤣
Járt már valaki így? Hogyan oldottátok meg?
Köszönöm szépen mindenkinek a választ :) akkor lehet ez lesz a megoldás de őszintén szólva kicsit idegenkedek tőle. Erősen belém lett nevelve hogy idegen helyen soha nem ülünk rá én se szoktam még letörölgetve meg fészket építve se. Csak otthon és egy-két közeli ismerősnél még távolabbi ismerősöknél se. Szóval jó érzéssel őt se tudnám felültetni de ha mások is így csinálják akkor talán nem lesz baj :)
A negyedik válaszolónak azért még annyit:
"Nem az egyensúlyozásra kell megtanítani őket, mert nagyon sokáig nem fogják még tudni tartani magukat és nem járja, hogy össze-vissza pisiljék az ülőkét, más meg beleül"
Ezzel nem értek egyet. Engem is megtanítottak kisiskolás koromban már emlékszem hogy simán ment föléguggolva max a kilincsbe kapaszkodtam :)

"Engem is megtanítottak kisiskolás koromban "
Az alsós wc-k alacsonyabbak. Attól még valószínűleg nem tudtál szabvány wc felett egyensúlyozni, csak megszépültek az emlékeid.
Egyébként meg, ha minden nő tudna egyensúlyozni és/vagy ráülni, nem így néznének ki a nyilvános illemhelyek.

Úgy 8-9 éves koromból van emlékem, hogy egy ellenkező nemű rokonommal mentem a plázában és mondtam, hogy pisilnem kell. Elkísért a részre, ahol vannak a wc-k is és mondta, hogy megvár odakint, tehát nem a fülke előtt várt, hanem a folyosón, ahonnan be lehetett menni a férfi meg a női wc-be. Szerintem az volt az időszak, amikor egyedül kezdtem járni.
Azelőttről nincs túl sok pisiléssel kapcsolatos emlékem, de van 1-2 emlékképem, hogy a férfi wc-ben voltam amikor épp például apámmal mentem valahova és út közben kellett pisilnem. De hogy ott hogy zajlott az egész, hogy tartott a wc felé vagy állt a fülke előtt, nem emlékszem, csak annyi maradt meg, hogy a férfi wc-ben vagyok.

Off, de a szabadban pisilésről viszont emlékszem, hogy sokáig segítség kellett (mármint, ha utaztunk 3 órás kocsiúton és félreálltunk valami elhagyatott helyen). Én szerintem 10 éves lehettem, amikor már segítség nélkül el tudtam intézni a kiránduláson is a pisilést, de még akkor is nagyon kellett koncentrálnom.
Erről viszont tudom, hogy ezzel nem voltam egyedül, a gyerekek a túrák-kirándulások alatt például sokáig szorulnak segítségre.
Például egyik ismerősömnek a 7 év körüli lánya (akkor kamasz voltam) amikor egyszer szálltunk ki az autóból a kirándulás alatt, nem szólt az anyukájának, hogy pisilnie kell, hanem félrevonult és hirtelen azt láttuk, hogy letolja a gatyát-bugyit, berogyaszt és már pisil is. Alaposan össze is pisilte magát, ráaásul pont olyan helyen, ahol nem is illett volna.
Tehát az, hogy a természetben elintézze a gyerek a dolgát úgy, hogy olyan helyet válasszon, ahol nem annyira gáz pisilni és ne pisilje össze magát, az később jön a gyereknél.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!