Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másnál is van olyan, hogy a...

Másnál is van olyan, hogy a gyerek nem eszi meg a köretet, csak a húst?

Figyelt kérdés
Ma is csináltam a 15 hónapos kisfiamnak fasirtot burgonyapürével. A fasírtot megette (2 db volt) de a burgonypürét sehogy se. Ugyan ez a rizzsel is (ha rizses húst csinálok akkor viszont megeszi). Ez miért lehet?

2024. jún. 2. 13:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%
Azt szereti
2024. jún. 2. 13:05
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
A 4 évesem csak a krumplit eszi meg, más köretet nem. Salátát, savanyúságot és húst eszik.
2024. jún. 2. 13:07
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

"Ez miért lehet?"

Mert az ízlik neki? Te talán minden ételt szeretsz és ugyanannyira?

2024. jún. 2. 13:15
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekem meg csak a köretet eszi, abból is 2falatot. Zöldség, gyümölcs viszont bármilyen mennyiségben.

Most épp így eszik, majd fog változni.

2024. jún. 2. 13:24
 5/13 A kérdező kommentje:
Igazatok van, azt jobban szeretheti, csak idő közben úgy megette a köretet, ha ujjal adtam oda neki. Furcsáltam a dolgot, remélem később nem így lesz :)
2024. jún. 2. 13:25
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, van olyan Nálunk például az apja sem akarja megenni. (Aki én vagyok)
2024. jún. 2. 13:32
 7/13 grafno ***** válasza:
100%
Van amikor a köretet eszi csak, van amikor hust. Neha szól, hogy csak ezt vagy csak azt ker.
2024. jún. 2. 13:36
 8/13 anonim ***** válasza:
82%

Ha hagynám, akkor szerintem az én húsz hónaposom is húson, tejterméken és gyümölcsön élne 😀

Ezért általában először kapja a "köretet", pl. tejszínes cukkinis tésztát, és utána a húst. Vagy vacsoránál elé van téve a kenyér, és pár fakatonként egyenként kap egy-egy falat sajtot vagy sonkát, mert ha egyszerre adom, akkor egy pillanat alatt betolná a "finomat", a kenyér meg ott maradna. De így általában mindent megeszik szívesen, viszonylag normális arányokkal.

2024. jún. 2. 13:42
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Mert 15 honapos? Van ilyen. Az enyem tegnap ures kenyeret evett. De egesz nap. Meg tapszert.

Eppen fogzik, lehet most ez a jo, de 13 honapos, az is lehet hogy most elkezd majd valogatni, elofordul, eletkori sajatossag. Volt mar maskor is, hogy pl csak epret evett vagy csak zabkasat egy napig,mast nem kert.

Nem tudom, de egyelore most meg nem feszulok rajta.

2024. jún. 2. 14:00
 10/13 A kérdező kommentje:

8.

Nálunk fordítva van az is..a kenyeret, sajtos pogácsát simán megeszi, de a sonka, sajt az nem nagyon csúszik :D

2024. jún. 2. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!