Normális, hogy a 2 éves gyerekem fél a hangoktól és az állatoktól?
Semmitől sem fél aztán kb. Egy hónapja kezdődött, hogy ha jött egy puffogó motor akkor elkezdett remegni. Felvettem megölelgettem. Ma már ott tartunk, hogy fél a vihartól, a fától ha megfújja a szél és az állatoktól is ha megnozdulni.
Ez életkori sajátosság vagy valami probléma van. Mit tudok tenni ellene? Mindig szalad hozzám megnyugtatom, elmagyarázom, hogy nem kell félnie.
Van amikor annyira remeg, hogy teljesen megijedek, hogy baja lesz.
Az én 20 hónaposom eddig észre sem vette pl. a vihart, pár napja meg rettenetesen megijedt a dörgéstől...
De régebben, kb. pont egy éve is volt egy olyan időszaka, mikor minden utcai zajtól sírógörcsöt kapott (pl. motorzúgáa, busz "cöccentése" stb.), néha azt hittem, hogy megfulladt, szinte rohamot kapott, úgy sírt. Ez szerencsére pár hét alatt elmúlt.
Szerintem az idegrendszerük fejlődik, és ilyen időszakokban az agyuk valami újat tapasztal, amit eddig lehet észre sem vettek, és még nem tudják feldolgozni...
Én úgy veszem észre, hogy kell bizonyos szintű ész is ahhoz, hogy felmérje, hogy az adott dolog veszélyt is jelezhet, de ez lehet hülyeség 🙂
Remélhetőleg elmúlik magától.
Kinövi.
Alegtöbb baba a porszívótólmis fél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!