Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Történt már, hogy egy baleset/...

Történt már, hogy egy baleset/betegség után elővigyázatosságból vittétek orvoshoz vagy kórházba a gyereket, és ott derült ki, hogy komolyabb baja van?

Figyelt kérdés

Olvastam itt egy néhány évvel ezelőtti történetet: gyerek az oviban leesett a mászókáról, akkor nyilván sírt, de később látszólag nem volt baja, de szülők elővigyázatosságból bevitték ügyeletre. Ott derült ki, hogy lépsérülése van, hetekig kellett még bent feküdnie a kórházban.

Történt még valaki mással hasonló? Vagy ismertek ilyen esetet, ismerősi körben? Amikor egy kisebb elesés/baleset vagy betegség után látszólag minden rendben volt, de inkább bevittétek, és ott szembesültetek vele, hogy komoly baja van?

Hogyan történt? Lett valami további következménye esetleg?

jún. 1. 12:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Azért ez nem olyan gyakori, hogy érdemes lenne ráparázni. Velem mondjuk pont történt, nem gyereknél, magamnál.

Egy hatalmas ablak esett a fejemre, az az igazi régi fajta. A fa keret találta el a fejem. Elvesztettem az eszméletem, aztán magamhoz tértem, nem hívtunk orvost. Nem hánytam, nem szédültem, semmi ilyesmi, csak nagyon fájt. Persze, hisz egy hatalmas púp volt rajta. Ez volt ilyen nyár elején. Már el is felejtettem, amikor ősz elején egy reggel arra ébredtem, hogy nem tudom elfordítani a fejem az egyik irányba. Nem úgy, mint amikor elfekszed a nyakad, hanem hasonló érzés volt feljebb a tarkómnál és ahogy fordítottam, nem fájt, hanem egy ponton visszafordult🤷🏼‍♀️

Akkor mentem el orvosnál. Kiderült, hogy az ablakos sérülés okozta. Azt mondta az orvos, azért most jött ki, mert akkor nagyon száraz nyarunk volt. Az ütéstől megsérült egy ilyen "ideggóc burka", vagy valami ilyesmi. Még nem gyógyult be és amikor bejött a nyirkos idő a szabadon maradt ideg begyulladt. Szóval gyakorlatilag ideggyulladásom lett. Ez magamtól biztos nem jutott volna eszembe. Kaptam rá gyógyszert és elmúlt.

jún. 1. 16:49
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ennyire durva nem. De a fiamnal voltam úgy bent, hogy nagyobb volt a baj, mint "látszott". 20hónapos volt, szaladgált, mert vendégek voltak és felpörgött, ahogy esett ráesett a lépcső szélére homlokkal. Nem ájult, nem hányt, nem volt zavart, elég könnyen meg is tudtam nyugtatni. Borogattuk a fejét, de nagyon nem tetszett, hogy lett egy dió méretű pukli a fején. Mindenki azt mondta, hogy ohh csak kis pukli, semmi baja, túlaggódom, nem olyan törékenyek azért... De nem tetszett, nem hagyott nyugodni így bevittem. Ott is vidám volt, mosolygott a nővérekre, csak akkor sírt amikor vizsgálták és "tapogatták" a puklit. Röntgenen derült ki, hogy igaz aprócska, de repedés(!) lett a homlokcsonton. 24 órát betartották, aztán hazaengedték, de a biztonság kedvéért kerülni kellett vele a rázkódással járó dolgokat, szaladgálást, meg nagyon figyelni, nehogy elessen újra és beverje, plusz ha bármit látok ami furcsa azonnal vigyem vissza (10percre lakunk gyalog a kórháztól) . 1hét múlva kontroll, majd rá megint 2 hétre. Semmi sem maradt neki vissza, nyoma sincs már (11éves)
jún. 1. 18:50
 3/6 anonim ***** válasza:

Hat nem pont ilyen, de ocsemmel tortent 4 evesen.

Elesett, kicsit fajt a keze, de aznap semmi nem latszott rajta, igy nem mentunk orvoshoz.

Elaludt, masnap felkelt es be volt dagadva, csunya volt mar, fajt is neki.

Vegul kiderult, hogy eltorte.

jún. 1. 19:33
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem sajátnál, de 4 éves eldőlt a székről vacsoránál, nem magasból igazából és semmi extra nem volt, de beütötte a fejét, a szülő bevitte inkább megnézetni. Ott derült ki, hogy sajnos rosszul esett, bevérzett a koponyája egy részen, úgy volt hogy aznap este sürgősen műtétre is szükség lesz, végül vártak vele.
jún. 1. 20:25
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Velem történt gyermekkoromban. Futottam a barátaimmal a házak mellett, és beleléptem egy gödörbe, majd hassal a panel házak előtt lévő gázszekrény (nem biztos, hogy az, valami fémszekrény) sarkánál estem. Fájt a hasam, de semmi extra. Haza mentem, vacsoráztam, majdnem elaludtam, de újra hívtak a barátaim, menjek ki a ház elé. Kiindultam de a folyosón térdre rogytam, mert hirtelen újra fájt a hasam, nagyon. Bevitt anyum a kórházba, és kiderült, hogy meg repedt a lépem, azonnal műteni kell.

Másnap reggel derült ki, hogy kB 6-8 órám lett volna vissza, belső vérzés miatt.

jún. 1. 22:12
 6/6 anonim ***** válasza:
63%
Keresztanyám meg feleslegesen vitte be az unokatestvéremet, mert biztos volt benne, hogy lenyelt egy gyógyszert, amit amúgy megtalált, de nem volt benne biztos, hogy nem kettő volt-e az asztalon, hiába mondta Keresztapám, hogy egyet vett ki. Jól kimosták a gyomrát, éveken át rettegett az orvosoktól.
jún. 1. 22:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!