Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akik együtt aludtak a gyerekük...

Akik együtt aludtak a gyerekükkel, azoknal ez hogy alakult? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Fiammal születése óta együtt aludtunk

3 éves lesz, és ma kapott új ágyat..

A nagyobb tesó szobájába tettük.

Hatalmas elánnal indult aludni, egész nap az estét várta, hogy végre az új ágyban aludhasson.

Nekem viszont hiányzik már most pedig még el sem mentem aludni

Félek, hogy éjjel felkel, én nem kelek fel rá ha hív, és sötétben nem fogja tudni hol van, sírni fog, stb.(Mellettük van a mi szobank, tehát nem vagyunk messze egymástól)

Szóval hogy alakult nálatok a külön válás?

Tudom, ez a természetes, de akkor is, hiszen majdnem 3 évig együtt aludtunk...

(Ja, azt hozzáteszem, hogy megkerdeztuk, hova tegyük az ágyat. A mi szobankba, vagy a tesoeba. Ő választotta minden áron a tesó szobáját...És mielőtt még vita lenne, igen a tesó is meg lett kérdezve, ő is azt mondta oda tegyük)

febr. 10. 22:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha felébred , akkor át kell menni hozzá, s megvárod, míg elalszik.

Majd megszokja, de lesz egy-két mozgalmas éjszakád.

Vagy hajnalban melléd bújik. Ne zavard el.

febr. 10. 22:11
 2/11 A kérdező kommentje:

#1 dehogy zavarom.

Isten ments.

És át is megyek hozzá.

Itt inkább nekem kell összeszednem magam, nem készültem fel erre ilyen hirtelen 😅

febr. 10. 22:12
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is köztünk aludt, aztán lett külön szobája de nem akart ott aludni mert távol alszunk tőle indokkal. Azt mondom most 7 évesen már minden este a szobájában alszik, előfordul hogy hajnalba átjön és bebújik közénk. Akkor már köztünk alszik ébredéig.
febr. 10. 22:43
 4/11 anonim ***** válasza:
*ébredésig
febr. 10. 22:43
 5/11 A kérdező kommentje:
Hat eddig tartott a külön alvás, első napra két óra pont elég volt, már át is jött 🤣
febr. 10. 22:45
 6/11 anonim ***** válasza:

Mi elejétől együtt aludtunk, de ha elaludt áttettük a kiságyba. A kiságy az ágyunk mellett volt közvetlenül.

Kb. 2 éves kora óta van másik szobában a kiságy, azt bébiőrrel hallgatjuk egész éjjel. 1x szokott ébredni, akkor hozzuk magunkhoz.

Nemrég cseréltünk nagyobb ágyra, mostmár ott altatom és ha ébred éjjel ugyanúgy én hozom, nem jön magától át még.

Bébiőrt még mindig használjuk, amint nyöszörög már ott is vagyunk.

Szerintem ez így pont jó, mert együtt alszunk el, nincs elutasítás érzése a dolognak, megvan a biztonság, utána mégis külön tudunk aludni, de ha szüksége van ránk, azonnal reagálunk. És ahogy közénk vesszük vissza is alszik egyből. Mindenki tud így pihenni.

Szerintem ez így kellően fokozatos leválás.

febr. 10. 22:53
 7/11 anonim ***** válasza:
84%
2,5 éves volt amikor elkezdtünk együtt aludni, most 5 éves. Tudom, le leszek pontozva, de nekünk így jó. Karácsonykor közölte a lányom, hogy ő most a szobájában alszik a karácsonyfa mellett. Nagyon hiányzott. 🙂 Ő nem kelt egyszer sem, én vagy tízszer. 2. éjszaka után közölte, hogy neki ez mégsem tetszik így, meggondolta magát, azóta újra együtt alszunk. Majd megy ha szeretne a saját szobájába, nem erőszak.
febr. 10. 22:56
 8/11 anonim ***** válasza:

3 égig egy légtérben aludtunk.

Majd sikerült nagyobb lakást venni így külön szobába lett tőlünk. Rögtön nagy ágyat kapott így tényleg minden új volt. Az első este befektetési és azóta se akar velünk aludni. Ő élvezte a szobáját/ágyát

febr. 11. 05:46
 9/11 A kérdező kommentje:

Én is elaltattam este a saját ágyba, addig feküdtem mellette amíg jó mélyen el nem aludt.

Azt mondta mikor felkelt, hogy nagyon sötét van.

Ma beszerzek valami tompa éjjel fényt, azzal megpróbálom.

Ha nem, akkor jön az ágy a mi szobankba amíg meg nem szokjuk a külön alvást

Muszáj, mert már tényleg kellemetlen, sokat rugdoskodik éjjel

febr. 11. 06:21
 10/11 anonim ***** válasza:

Hát mi erre nagyon rászaladtunk.

Mi csak 1 éves koráig aludtunk együtt. Onnan saját ágy a mi szobánkba.

1évesen kezdtük azt, hogy elaludt köztünk, majd álmában áttettem a saját ágyába. Aludt reggelig.

Ez ment 2,5 éves koráig. Akkor született a második, borult minden.

Azóta egyre rosszabb. Eleinte csak hajnalban jelent meg. Aztán egyre korábban.

Most 6 éves. Hallani sem akar arról, hogy az ágyában elaludjon. Próbálkoztunk vele, de mindegyik alkalommal az volt a vége, hogy 2 órát bőgőtt, felhergelte csak magát, meg engem is, majd engedtem és feküdt mellénk.

Szóval most elalszik köztünk, ha vinném át az ágyába felkel. Fél óra veszekedéssel/könyörgéssel/meséléssel/kb csak fejen nem állással tudom otthagyni az ágyában. És hajnalba már jön is vissza közénk.

A kicsi első naptól saját szobában saját ágyban alszik. Ő 3 éves.

febr. 11. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!