Akik együtt aludtak gyerekükkel vagy még tezsik egy két kérdést feltehetek?
tegnap éjjel a párom megint kibukott hogy nem vele alszom és nagyon nem érti meg hogy a lányomat a másik szobába nem akarom otthagyni egyedül
ezt annyira nem értette meg hogy patthelyzet elé állított
ennek végeredményképpen hajnal 1 óráig sírtam(ráadásul terhes is vagyok)
ezután átmentem a lányomhoz 4 órákkor mentem vissza a páromhoz
mit nem lehet megérteni azon hogy lelkileg még nem vagyok felkészülve hogy a manót otthagyjam a másik szobába(23 hós)
segítsetek hogy miként viszonyuljak.
NYiss egy ajtót a tied és a gyerek szoba között, legyen közel hozzád, ha neked az a jó.:)
És ha megszületik a baba addigra amúgy is le kell szerelned a nagyot, neki is az lenne a jó.
Én nagy híve vagyok a gyerekkel való együtt alvásnak, de csak addig, amíg ez mindegyik érintettnek megfelel. Nálatok már nem ez a helyzet: egyrészt a kislányod már nem baba, majdnem két éves, másrészt meg láthatóan a párodnak is kezd besokallni, hogy szinte nincs is felesége.
Ráadásul nagyon árulkodó az a megjegyzésed, hogy TE nem vagy még felkészülve arra, hogy magára hagyd a kislányodat. Lehet, hogy neki ez már semmi problémát nem okozna.
Azt tudom erre javasolni, hogy költözz vissza a párodhoz (akinek a maga szempontjából teljesen igaza van), de ha éjjel hív a kislányod, menj át hozzá, és akár ott is befejezheted az éjszakát.
Tudom hogy nehéz, de a elaludt, menj át a férjednez!
Vágyik rád, veled szeretne aludni, úgy érzi biztos hogy el van hanyagolva!
Rossz lesz a vége, meg romlik a kapcsolatotok ha nem
engedsz neki, és hagyod a gyereket magában aludni.
Na meg még most kéne a nagyot arra szoktatni aludjon el maga, mert ha a picit fürdeted
Folyt.
Ha majd a picit fürdeted, szoptatod, a nagy mellé nem tudsz majd oda feküdni aludni, és akkor leszel csak kiakadva!
Önállóságra kell tanítani a nagyot, hogy aludjon el, egyen magában, tudjon magában játszani, találja fel, foglalja le magát!
Magaddal tolsz ki, ha nem teszed, mert elhidegült tőled a férjed, és a két gyerek sok lesz, mert mindd a kettő egyszerre akar majd!
Határos el magad, kisgyerek már, nem baba!
Rajtad múlik, hogy megkönnyíted-e a dolgod!?
Ahogy olvastam a soraidat kedves kérdező,felmerült bennem a kérdés,hogy a kislányod mennyire igényli,hogy vele aludj?Csak te nem tudod "otthagyni" éjszakára,vagy ő is ragaszkodik?Ez a szülőkkel való alvás,ill. az anya vagy gyerek ide-oda vándorlása sztem kész téboly.Mindenkinek megvan a helye,anyának apa mellett,a gyereknek meg külön,a saját ágyában!(mégha egy darabig nem is külön szobában)Nekem 2 gyerkőcőm van,a nagyobbik 5 éves lesz hamarosan,a kicsi pedig 3 múlt februárban.Nekik is voltak ám próbálkozásaik erre az együttalvásra,éjszaka volt egy időszak,hogy a nagyobbik is csinálta,átjött,hadd aludjon itt velünk,kisebbiknek is volt ilyen időszaka.Nem mondom,hogy nem engedtem,mert volt olyan,hogy mondtam,jó,feküdjön mellém és ott alhat reggelig,de nem volt mindennapos a dolog és nem szoktattam rá őket!Ha próbálkoznak esetleg most is,akkor vissza szoktam szépen kisérni a saját szobájukba és ágyukba őket,lefekszenek,alszanak tovább.
Amit irtak már előttem is,egyetértek,ha meglesz a másik babád,akkor egyszerre sok lesz,a nagyobbik is igényelni fog téged még éjjel is,amikor esetleg a picit szoptatni kell,stb...Próbálj a nagytól picit "elszakadni" és a férjeddel is törődni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!