Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek? Kisfiam közösségbe...

Mit tegyek? Kisfiam közösségben egyre elevenebb. Azért írom így mert a rossz kifejezés talán nagy túlzás, de nekem az eszem megáll! A nem szabadot ignorálja, ha meg akarom akadályozni valamiben, akkor sikít rugdal, legyez a kezével. Hogyan fékezzem?

Figyelt kérdés
Szerintem hiszti, férjem szerint kell egy kis legyintés neki, vagy hangosabb megszólítás. Lehet velem van a baj de mások előtt nem tudom mi lenne a megoldás?! Ugyanis lehet valakinek kemény ez a bánásmód, de ha nem csinálok semmi az a baj. Szépen meg hiába, egyik fülén be, a másikon ki.

ma 16:54
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
Mennyi idős?
ma 16:55
 2/8 anonim ***** válasza:
81%
Egyrészt nem mindegy, mennyi idös, milyen közösségbe jár, másrészt te hogy kerülsz oda, hogy ignoráöni tudjon - ott a nevelöknek kellene foglalkozni vele?
ma 16:58
 3/8 anonim ***** válasza:
30%

"A nem szabadot ignorálja, ha meg akarom akadályozni valamiben, akkor sikít rugdal, legyez a kezével."

Mihez van szoktatva? Otthon vannak korlátok, szabályok? Ha igen, otthon hogyan reagál a "nem szabad"-ra?

(Ha otthon nincsenek korlátok, akkor nincs is több kérdésem.)

ma 17:09
 4/8 A kérdező kommentje:
16 hónapos, és úgy kerülök én oda, ha már ez is lényeg, hogy barátoknál vagyunk. Nagy társaság, sok gyerek. Szoktatva otthon természetesen ahhoz van, hogy ha nem szabad, azt nem szabad! De az utóbbi időben itthon is kicsapja a balhét.
ma 17:36
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor még adj időt bőven neki,csak 16 hónapos!!
ma 17:41
 6/8 anonim ***** válasza:
70%
Dackorszak, én ezen még nem aggódnék, ez ilyen
ma 17:54
 7/8 Miss Lady ***** válasza:
Dackorszak lehet
ma 17:58
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A "nem szabad" meg úgy általában a "nem" nehezen értelmezhető egy kisgyereknek. Ez azt jelenti, hogy az elhangzott mondatból először az igét fogja meghallani, és csak utána a tagadó szót, de lehet össze sem kapcsolja a kettőt.

Sokkal egyszerűbb pici gyerekeknél azt mondani, hogy mit vársz tőle.

Pl: rohangál valahol, ahol nem kéne. Akkor mondhatod, hogy "itt most csak sétálni lehet". Vagy ha ütöget valamit, amit nem szabad, mert törékeny: "ez törékeny, csak nézegetjük".

Meghúzhatod a határokat, csak fogalmazd meg a gyerek szemszögéből is érthetően, hogy mi az elvárt magatartás, ne csak azt, hogy mit ne csináljon. Plusz 16 hónapos, ne várj azért olyan sokat, még nagyon kicsi, lehet mindent el kell még ismételned majd 20000x.

ma 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!