Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kinek mikor kezdte használni...

Kinek mikor kezdte használni a gyereke az "én, enyém, tiéd" kifejezéseket?

Figyelt kérdés
Most néztem, hogy a 2,5 éves státuszban ez kérdés. Az én gyerekem már egy ideje beszél, ügyesen, mondatokban, viszont "fordítva". Ezt úgy értem, hogy magáról E/2 személyben, rólunk pedig E/1 személyben beszél. Nem tudom, hogy javítsam e, vagy majd megtanulja helyesen? (több helyen olvastam, hogy nem szabad javítani) Most 2,5 éves
2021. dec. 8. 14:24
 1/8 anonim ***** válasza:
73%
Miért ne szabadna javítani? Javítsd, de sztem nem gáz, hogy még keveri.
2021. dec. 8. 14:32
 2/8 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező!

Úgy NEM szabad javítani, hogy : "nem jól mondtad! Nem TE, hanem Én"

Az olyan javítás engedélyezett, hogy: (a gyerek pl ótó-t mond. Te visszakérdezel, hogy "az autót kéred?)

2021. dec. 8. 14:42
 3/8 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem javitsd. De úgy hogy utána mondod helyesen, hogy azt jegyezze meg.
2021. dec. 8. 14:42
 4/8 anonim ***** válasza:
54%
Fogalmam sincs, két és fél évesen nem is beszélt, nem kell ezt ennyire komolyan venni, majd mondja később.
2021. dec. 8. 15:44
 5/8 anonim ***** válasza:
91%
Ez pont az az eset, mikor nehéz utánamondással javítani... De ha te meg tudod oldani, akkor javítsd nyugodtan.
2021. dec. 8. 15:44
 6/8 anonim ***** válasza:
66%
2,5 évesen csak az "enyémet" tudta, de azt nagyon. 🤣 Amikor megtudta ezt a védőnő, úgy meglepődött, hogy nem tudja a többit, mintha muszáj volna. Én mindig javítom, ha rosszul mondja. Pár hónapon belül betölti a 3 évet, még nem tudja rendesen használni. Már többször mondja, hogy "tiéd", de az "én" helyett inkább a nevét mondja, hogy ő.
2021. dec. 8. 16:19
 7/8 anonim ***** válasza:

10 perc előadásrészlet, dr Vekerdy Tamás gyermekpszichológus:

https://www.youtube.com/watch?v=Pq6Z5e_25DQ

2021. dec. 11. 22:51
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Majdnem 2 évesen tudja azt, hogy "enyém". Szerintem a többit is érti, de azokat még nem hallottam tőle.

(A nővére 3 éves, nagyon tudnak azon veszekedni, hogy "enyém!" "Nem, enyém!" "Nem, enyém!")

2022. jan. 3. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!