Csak én érzem gáznak amikor a magyarok a neten
próbálnak trendi angol kifejezéseket használni?
Figyelt kérdés
Általában redditen de máshol is megfigyelhető ezek az angolul elterjedt kifejezések használata. Szerintem nagyon kellemetlen amikor egy /hungary redditten jönnek ezek a szavak, hogy
-Literálisan
-Escalated quickly
-tldr
-Nagyon satisfying
-Miről beszélsz my dude
stb ...
Lassan a magyar átmegy angolba, vagy miért trendi félig angolul félig magyarul beszélni? Vagy hogy máshogy fogalmazzak, lassan gáz lesz magyarul beszélni az interneten, vagy mi?
Nem a magyar megy át angolba, hanem az internet nyelve az angol. A mai generációk már abban nőnek fel hogy ilyen kifejezésekkel találkoznak nap mint nap. Nem ez a trendi, hanem ez a megszokott náluk.
2021. aug. 13. 17:31
2/27 anonim válasza:
Szerintem tökéletesen you're right
2021. aug. 13. 17:41
3/27 anonim válasza:
Mindjárt megírják, hogy boomer vagy. :D
Amúgy szerintem is olyan mesterkélt, mintha ezzel akarná valaki mutatni, hogy ő milyen művelt, hogy megtanult 2 szót angolul.
2021. aug. 13. 18:53
4/27 anonim válasza:
Ezek a kifejezések memme váltak. Tipik 9gag mémek amiket sorolsz, de ja, van mikor erőltetett a hasznalatuk.
Ami engem idegesít az a 'crush' szó használata. Leginkább 10-13 éves lányok használják, ettől még cikibb.
J
2021. aug. 13. 20:47
5/27 A kérdező kommentje:
Na igen a crush is ... Miért nem jó a kiszemelt, vagy bármelyik más magyar szó? Nekem a crushról az jut eszembe amikor összezúznak valamit ...
2021. aug. 13. 21:21
6/27 anonim válasza:
Na Igen, es akkor itt is van az a kerdes, hogy mit jelent “nem azert a 20 fillerert “. Mar annyira belelovagoljak magukat a “trendi “, help, please-be, hogy magyarul mar nem, angolul meg nem tudnak. Jo szorakozas ezeket olvasni. Nevetseges, semmi mas.
2021. aug. 14. 01:41
7/27 anonim válasza:
Neten?
Trendy?
Gáz? Mondjuk ez nem angol, ez argó.
A nyelvnek vannak kihalási fokozatai, nézz utána. Te a 2. vagy a 3. fokozat lehetsz.
2021. aug. 14. 23:58
8/27 anonim válasza:
Engem kifejezetten irritál, amikor valaki egy magyarul zajló kommunikáció során ilyeneket erőltet. Bár azon mindig jól szórakozom, amikor aztán az ilyen embereknek ténylegesen angulul kellene kommunikálnia egy igazi angollal/amerikaival, és akkor szépen belesülnek.
2021. aug. 15. 05:44
9/27 anonim válasza:
A nyelvünk tele van idegen eredetű szavakkal. Nem tudom, miért zavar az, ha újakat adnak hozzá? A nyelv folyamatosan változik, mindig kerülnek bele újabb szavak és kopnak ki régiek. Ez így természetes.
2021. aug. 15. 09:04
10/27 anonim válasza:
"miért zavar az, ha újakat adnak hozzá?"
Egyetlen esetben zavar: ha már LÉTEZIK megfelelő, kifejező MAGYAR szó.
Akkor minek az új, amelyik pontosan ugyanazt jelenti?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!