Csak én érzem gáznak amikor a magyarok a neten próbálnak trendi angol kifejezéseket használni?
Általában redditen de máshol is megfigyelhető ezek az angolul elterjedt kifejezések használata. Szerintem nagyon kellemetlen amikor egy /hungary redditten jönnek ezek a szavak, hogy
-Literálisan
-Escalated quickly
-tldr
-Nagyon satisfying
-Miről beszélsz my dude
stb ...
Lassan a magyar átmegy angolba, vagy miért trendi félig angolul félig magyarul beszélni? Vagy hogy máshogy fogalmazzak, lassan gáz lesz magyarul beszélni az interneten, vagy mi?
"Egyetlen esetben zavar: ha már LÉTEZIK megfelelő, kifejező MAGYAR szó.
Akkor minek az új, amelyik pontosan ugyanazt jelenti?"
Mert sokan az újjal találkoznak gyakrabban, így nekik az nem új lesz, hanem az lesz a normális. És ahogy ők is használják, mások is egyre többet hallják, nekik is megszokott lesz, és végül a többség számára természetessé válik az adott szó használata.
Ugye tudod, hogy a ma használt magyar szavaid jelentős része is pont ugyanígy jött át más nyelvekből?
Na meg csak a hulye magyar mondja, hogy “my dude”.
Hey dude, my friend, de my dude?!😂 nem ilyen ertelemben.
Ez a “mirol beszelsz “, is angol tukorforditas: what are you talking about-bol jott.
"a ma használt magyar szavaid jelentős része"
De akkor még 𝐍𝐄𝐌 volt arra magyar szó!
Apró kis különbség, nem?
Nem kéne hülyének tettetni magad.
Nem hirtelen lett, hanem MÁR VAN létező magyar szó. Hogy honosodott, vagy eredeti, az már mindegy.
Na, ha ilyen MÁR VAN - ÉS az új szó NEM JOBB ennél - akkor mégis, minek lecserélni?
"De akkor még 𝐍𝐄𝐌 volt arra magyar szó!"
Hogyne lett volna? Te ma csergét mondasz vagy sátrat? Milljomot vagy milliót? Zsarátot vagy parazsat?
Én több okból is szoktam használni őket
1. Rengeteget írok, olvasok és beszélek angolul így valamikor előbb jut eszembe az angol megfelelője a szavaknak
2, Valamelyikek tényleg híresebb szlengek, amiket a generációnk rengeteget használ, és némelyik már egyfajta vicc lett.
De nem értem mi ezzel a baj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!