Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Csak én érzem gáznak amikor a...

Csak én érzem gáznak amikor a magyarok a neten próbálnak trendi angol kifejezéseket használni?

Figyelt kérdés

Általában redditen de máshol is megfigyelhető ezek az angolul elterjedt kifejezések használata. Szerintem nagyon kellemetlen amikor egy /hungary redditten jönnek ezek a szavak, hogy

-Literálisan

-Escalated quickly

-tldr

-Nagyon satisfying

-Miről beszélsz my dude

stb ...

Lassan a magyar átmegy angolba, vagy miért trendi félig angolul félig magyarul beszélni? Vagy hogy máshogy fogalmazzak, lassan gáz lesz magyarul beszélni az interneten, vagy mi?

2021. aug. 13. 17:21
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
60%

"Egyetlen esetben zavar: ha már LÉTEZIK megfelelő, kifejező MAGYAR szó.

Akkor minek az új, amelyik pontosan ugyanazt jelenti?"

Mert sokan az újjal találkoznak gyakrabban, így nekik az nem új lesz, hanem az lesz a normális. És ahogy ők is használják, mások is egyre többet hallják, nekik is megszokott lesz, és végül a többség számára természetessé válik az adott szó használata.

Ugye tudod, hogy a ma használt magyar szavaid jelentős része is pont ugyanígy jött át más nyelvekből?

2021. aug. 15. 09:47
 12/27 anonim ***** válasza:
63%
Itt nem sz új szavakról van szó, hanem sz affektáló hülyeségükrôl. Sôt, sok esetben a magyar helytelen értelemben használja ôket, am annak aki tudja az eredetét, nem csak fonatikisan tudja használni, annak marha szórakoztató.
2021. aug. 15. 09:55
 13/27 anonim ***** válasza:

Na meg csak a hulye magyar mondja, hogy “my dude”.

Hey dude, my friend, de my dude?!😂 nem ilyen ertelemben.

Ez a “mirol beszelsz “, is angol tukorforditas: what are you talking about-bol jott.

2021. aug. 15. 09:58
 14/27 anonim ***** válasza:
25%

"a ma használt magyar szavaid jelentős része"

De akkor még 𝐍𝐄𝐌 volt arra magyar szó!

Apró kis különbség, nem?

2021. aug. 15. 10:26
 15/27 anonim ***** válasza:
32%
#14, és most hirtelen lett? 😂
2021. aug. 15. 11:38
 16/27 anonim ***** válasza:
50%

Nem kéne hülyének tettetni magad.

Nem hirtelen lett, hanem MÁR VAN létező magyar szó. Hogy honosodott, vagy eredeti, az már mindegy.

Na, ha ilyen MÁR VAN - ÉS az új szó NEM JOBB ennél - akkor mégis, minek lecserélni?

2021. aug. 15. 11:40
 17/27 anonim ***** válasza:
80%

"De akkor még 𝐍𝐄𝐌 volt arra magyar szó!"

Hogyne lett volna? Te ma csergét mondasz vagy sátrat? Milljomot vagy milliót? Zsarátot vagy parazsat?

2021. aug. 15. 13:49
 18/27 anonim ***** válasza:
Ezeket is értelmetlen volt lecserélni.
2021. aug. 15. 13:54
 19/27 anonim válasza:
52%

Én több okból is szoktam használni őket

1. Rengeteget írok, olvasok és beszélek angolul így valamikor előbb jut eszembe az angol megfelelője a szavaknak

2, Valamelyikek tényleg híresebb szlengek, amiket a generációnk rengeteget használ, és némelyik már egyfajta vicc lett.

De nem értem mi ezzel a baj

2021. aug. 15. 16:18
 20/27 anonim ***** válasza:
72%
Az a baj, hogy ezzel elsorvad az a nyelv, amelyiket rosszul használod.
2021. aug. 15. 16:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!