Csak én érzem gáznak amikor a magyarok a neten próbálnak trendi angol kifejezéseket használni?
Általában redditen de máshol is megfigyelhető ezek az angolul elterjedt kifejezések használata. Szerintem nagyon kellemetlen amikor egy /hungary redditten jönnek ezek a szavak, hogy
-Literálisan
-Escalated quickly
-tldr
-Nagyon satisfying
-Miről beszélsz my dude
stb ...
Lassan a magyar átmegy angolba, vagy miért trendi félig angolul félig magyarul beszélni? Vagy hogy máshogy fogalmazzak, lassan gáz lesz magyarul beszélni az interneten, vagy mi?
#19,
26%
“Én több okból is szoktam használni őket
1. Rengeteget írok, olvasok és beszélek angolul így valamikor előbb jut eszembe az angol megfelelője a szavaknak“
Ne viccelj mar, ne jatszd itt a kisagyad, magyarul mar nem tudni, angolul meg nem? Rohej vagy.
Nem játszom az agyamat.
Tudok magyarul és angulol is, de mivel mindkettőt napiszinten ugyanannyit használom sokkal egyszerűbb így.
Ne viccelj mar, ne jatszd itt a kisagyad, magyarul mar nem tudni, angolul meg nem?
Neked nem megy. Másnak meg igen. Lapozz.
#25,
C2-es vizsgaval, tobb evi angol nyelvteruleten eles utan, angol teruletu allami munkaval nekem az angol nem megy? Jo, lapozok. Neked sem nagyon mehet csak 3 zold pipaval.
sztem a kérdező ilyenekre gondolt, és igen ez gát, és irritáló. ezt nem magyarázzuk a nyelv természetes változásával.
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__1166..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!