Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Csak én érzem gáznak amikor a...

Csak én érzem gáznak amikor a magyarok a neten próbálnak trendi angol kifejezéseket használni?

Figyelt kérdés

Általában redditen de máshol is megfigyelhető ezek az angolul elterjedt kifejezések használata. Szerintem nagyon kellemetlen amikor egy /hungary redditten jönnek ezek a szavak, hogy

-Literálisan

-Escalated quickly

-tldr

-Nagyon satisfying

-Miről beszélsz my dude

stb ...

Lassan a magyar átmegy angolba, vagy miért trendi félig angolul félig magyarul beszélni? Vagy hogy máshogy fogalmazzak, lassan gáz lesz magyarul beszélni az interneten, vagy mi?

2021. aug. 13. 17:21
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
50%

#19,

26%

“Én több okból is szoktam használni őket

1. Rengeteget írok, olvasok és beszélek angolul így valamikor előbb jut eszembe az angol megfelelője a szavaknak“

Ne viccelj mar, ne jatszd itt a kisagyad, magyarul mar nem tudni, angolul meg nem? Rohej vagy.

2021. aug. 15. 17:00
 22/27 anonim válasza:
32%

Nem játszom az agyamat.

Tudok magyarul és angulol is, de mivel mindkettőt napiszinten ugyanannyit használom sokkal egyszerűbb így.

2021. aug. 15. 17:30
 23/27 anonim ***** válasza:
70%
Én mindkét nyelvet egyformán használom, és velem is előfordul ilyen. Ha valakinek ez nem tetszik, az engem kb semennyire sem érdekel.
2021. nov. 13. 12:24
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
A literálisan egy oltás, tudni kell, mikor lehet használni, hogy vicces legyen. Az escalated quickly meg így terjedt el, mivel eddig senki nem bírt kicsikarni magából egy hasonlóan vicces magyar megfelelőt. A my dude meg egyszerűen nem létezik a kérdésben szereplő formában. A kérdező találhatta ki.
2021. nov. 13. 12:30
 25/27 anonim ***** válasza:
54%

Ne viccelj mar, ne jatszd itt a kisagyad, magyarul mar nem tudni, angolul meg nem?

Neked nem megy. Másnak meg igen. Lapozz.

2021. nov. 13. 12:32
 26/27 anonim ***** válasza:
68%

#25,

C2-es vizsgaval, tobb evi angol nyelvteruleten eles utan, angol teruletu allami munkaval nekem az angol nem megy? Jo, lapozok. Neked sem nagyon mehet csak 3 zold pipaval.

2021. nov. 14. 01:29
 27/27 anonim ***** válasza:

sztem a kérdező ilyenekre gondolt, és igen ez gát, és irritáló. ezt nem magyarázzuk a nyelv természetes változásával.

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__1166..

2022. márc. 25. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!