Csak engem zavar nagyon, hogy a tetoválás ennyire "trendi" lett?
Napi rutinként felnézek a facebook-ra. Kimázold, cs.cskirakós, szőkített-hajú lányka megosztott egy nyakig tetovált szülőpárt kisbabával. Alatta kommentben hasonló IQ-val rendelkező "barcihnőjével" tárgyalnak, hogy ők is mennyire imádják a tetoválásokat, ők milyen egyediek és milyen "cukik" az olyan tetovált pasik mint pl. T. Mills.
Itt állok, 15 évesen, 12 éves korom óta komolyan rajzolok, kis óvodás korom óta az álmom, hogy tetováló legyek, mivel ilyen közegben nőttem fel, ismerem a miértjét, tudom, hogy nem csak 'menő'. Tanulgatok is egy mesternél, tisztelem, 18 éves korom előtt nem is fogok semmit csináltatni mert a korhatárt nem viccből találták ki.
Sokan meg 13-14 évesen csináltatják a "Never give up" "Live free" meg hasonló szentimentális csuklótetoválásokat és engem néznek le, mert nincs rajtam még semmi.
Nem akarok nagyképűnek tűnni, vagy felvágni semmi ilyesmi, csak kikértem itt a közvéleményt: Mást is zavar ez a jelenség? Mert engem kicsit igen, mivel ezzel azonosítanak sok fiatalt, akik komolyan érdeklődnek a testmódosítás iránt, mint művészet.
Köszi, ha végigolvastad:)
15L
Ha majd már a tetoválásból fogsz élni, kénytelen leszel elfogadni a tömeg-divat-tetkók iránti igényt is, mert a munkánk 90%-a arról szól, hogy:
Only god can judge me
Never give up
Forever love
What doesn't kill you make you stronger
Lepkék, lilomok, stb stb...
Ha majd befutott nagy név leszel, akkor már megteheted, hogy csak az igényes és egyedi munkákat vállald el, addig ez van... :)
Egy tetováló
Sok 18 év alattinak azért van ilyen kis idézetes hülyeség felvarrva magára, mert azt sok helyen elvállalják
Ezeket el kell fogadni mert akik készítik a megélhetésüket biztosítják effajta módon, a Tetkós olyan mint a Fodrász, van mezei dolgozó meg mester ember
Ha valaki srácként melírozott hosszabb hajat szeretne, kutya kötelessége elvállalni a dolgozónak
Mint ahogy azt is amikor 40feletti nő bemegy a tetkóshoz hogy Ő az ujját akarja díszíttetni
Ált. a jó tetkós ért a pierceri feladatokhoz is ott se teheti meg hogy válogat
A másik nagy baj manapság a pénz, sokan szeretnének egész karra/lábra kiterjedő művet, sokszor nehezesen megvalósítható
Ha 18 évesen lesz nagy terjedelmű tetkód, semmit nem fog jelenteni
20/F
Oké, megértem, hogy mindenkinek az igényeit kell teljesíteni. De! Az én mesterem mindig azzal kezdi egy vendégnek, hogy miért? És ha nem tudja elmagyarázni, visszahívja későbbre.
A tetoválás pedig, ha igényes, nem "paneltetkó" egy nagyon szép önkifejezési módszer szerintem.
Igen, a Balatoni strandokon elég hardcore "barlangrajzokat" látni, amik nem túl szépek. De például édesapámnak is egész karos alkotása van, az ő barátainak is, tehát, mint említettem, körbe voltam véve mindig ezekkel és a felelősségteljes testmódosításra vagyok "nevelve". (piercing csak stúdióban, fültágítás szakember beavatásával, stb)
Köszi a válaszokat:)
Azért ne keverjük a cigányokkal a tetoválást, tény hogy közülük is sokan viselnek de szerencsére ótvar kontár munkákat aminek inkább a "kemény gyerek" jelentése sugárzik :D
Ha egy tradícionális törzsi minta van bárhol, az megköveteli a figyelmet mert szépek
Egy férfinek tekintélyt is ad, egy komoly tetoválás
20/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!