Menőcsajszi72 kérdése:
Hogyan magyarázod el egy gyereknek, hogy valamit nem ehet?
Figyelt kérdés
Ilyesmiért hisztizik?2024. jún. 2. 00:19
1/23 anonim válasza:
Az én lanyom laktózérzékeny, 2 éves kora ota van dietan. Ha mondom neki, hogy valamiben van laktóz, tudja, hogy attól lesz hasmenése, nem tesz jót a pocakjának, és nem hisztizik érte. Olyan már volt, hogy az eladót kellett kérdezni, mert nekem nem hitt. Ezt sosem játsza ki, mindig megkérdezi. Ha nem vagyok ott, megvár, hogy megkérdezze. De ha arról papolok, hogy édesség csak ebed utan, na az hidegen hagyja. Képes kora reggel gumicukorért hisztizni, mintha valaha kapott volna evés előtt, pláne reggel. Sosem vertem át úgy, pedig volt már eszemben, hogy valamire azt mondom hogy laktózos, pedig nem is, csak nem akartam hogy egyen belőle. Így, hogy ennek megőriztük a komolyságát, ebből nincs gond, 4 éves.
2/23 anonim válasza:
Attól függ mennyi idős a gyerek
Lányom 10 éves egy hónapig tej és cukormentes ételeket ehetett csak
Rossz volt neki de nem hisztizett
3/23 anonim válasza:
Miert nem ehet? Nyilván az okkal magyarázom el neki. A nem ehet csokit vacsora előtt nem ugyanaz, mint a tejbegriz a laktóz erzekenynek
4/23 anonim válasza:
Sokkal könnyebb annak a tiltását elfogadtatni, ami problémát okozott. Mert jobb görcsök és hasmenés nélkül élni, de egy cukorbeteg gyereknek a diabetes nem fáj.
5/23 anonim válasza:
Határozott hangsúly, normális érvek - érezze, hogy komolyan van gondolva a tiltás.
6/23 A kérdező kommentje:
3.
Pl Kóser miatt
2024. jún. 2. 09:22
7/23 anonim válasza:
Ha kóser miatt, akkor eddig is vallasosan nevelted a gyereket, ergo tisztában van vele, mit lehet és mit nem és annak tiltasara konkrétan mi a vallási magyarázat, ami a te indoklasod is ,esz
8/23 anonim válasza:
Nekem annó egy vallásos zsidó család 5 évese magyarázta el egy kerti partin, hogy milyen jó, hogy nem ettem a csirkéből, mert látja, hogy most tortázom, és azt nem szabad, mert akkor a pokolra kerülnék. Szerintem ez elég jó érv a hiszti ellen :D
9/23 anonim válasza:
6-os: ez esetben nagyon nem mindegy a gyerek életkora.
10/23 anonim válasza:
Ha kisgyerekrol van szó, mondjuk egy 1-6 eves-rol, én nem erőltetnem ezt a nem érhetsz akármit dolgot.
Gyerek.
Mit teszel ha hisztizik?
Nem adsz neki akkor sem ha kiorditja a lelkét?
Elhiszem, hogy de a vallás meg stb, de fanatikusok ne legyetek már
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!