Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan magyarázod el egy...

Menőcsajszi72 kérdése:

Hogyan magyarázod el egy gyereknek, hogy valamit nem ehet?

Figyelt kérdés
Ilyesmiért hisztizik?

2024. jún. 2. 00:19
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
97%
Az én lanyom laktózérzékeny, 2 éves kora ota van dietan. Ha mondom neki, hogy valamiben van laktóz, tudja, hogy attól lesz hasmenése, nem tesz jót a pocakjának, és nem hisztizik érte. Olyan már volt, hogy az eladót kellett kérdezni, mert nekem nem hitt. Ezt sosem játsza ki, mindig megkérdezi. Ha nem vagyok ott, megvár, hogy megkérdezze. De ha arról papolok, hogy édesség csak ebed utan, na az hidegen hagyja. Képes kora reggel gumicukorért hisztizni, mintha valaha kapott volna evés előtt, pláne reggel. Sosem vertem át úgy, pedig volt már eszemben, hogy valamire azt mondom hogy laktózos, pedig nem is, csak nem akartam hogy egyen belőle. Így, hogy ennek megőriztük a komolyságát, ebből nincs gond, 4 éves.
2024. jún. 2. 00:36
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mennyi idős a gyerek

Lányom 10 éves egy hónapig tej és cukormentes ételeket ehetett csak

Rossz volt neki de nem hisztizett

2024. jún. 2. 05:29
 3/23 anonim ***** válasza:
92%
Miert nem ehet? Nyilván az okkal magyarázom el neki. A nem ehet csokit vacsora előtt nem ugyanaz, mint a tejbegriz a laktóz erzekenynek
2024. jún. 2. 07:17
 4/23 anonim ***** válasza:
45%
Sokkal könnyebb annak a tiltását elfogadtatni, ami problémát okozott. Mert jobb görcsök és hasmenés nélkül élni, de egy cukorbeteg gyereknek a diabetes nem fáj.
2024. jún. 2. 07:35
 5/23 anonim ***** válasza:
85%
Határozott hangsúly, normális érvek - érezze, hogy komolyan van gondolva a tiltás.
2024. jún. 2. 07:36
 6/23 A kérdező kommentje:

3.

Pl Kóser miatt

2024. jún. 2. 09:22
 7/23 anonim ***** válasza:
95%
Ha kóser miatt, akkor eddig is vallasosan nevelted a gyereket, ergo tisztában van vele, mit lehet és mit nem és annak tiltasara konkrétan mi a vallási magyarázat, ami a te indoklasod is ,esz
2024. jún. 2. 09:25
 8/23 anonim ***** válasza:
86%
Nekem annó egy vallásos zsidó család 5 évese magyarázta el egy kerti partin, hogy milyen jó, hogy nem ettem a csirkéből, mert látja, hogy most tortázom, és azt nem szabad, mert akkor a pokolra kerülnék. Szerintem ez elég jó érv a hiszti ellen :D
2024. jún. 2. 10:09
 9/23 anonim ***** válasza:
54%
6-os: ez esetben nagyon nem mindegy a gyerek életkora.
2024. jún. 2. 12:38
 10/23 anonim ***** válasza:
45%

Ha kisgyerekrol van szó, mondjuk egy 1-6 eves-rol, én nem erőltetnem ezt a nem érhetsz akármit dolgot.

Gyerek.

Mit teszel ha hisztizik?

Nem adsz neki akkor sem ha kiorditja a lelkét?

Elhiszem, hogy de a vallás meg stb, de fanatikusok ne legyetek már

2024. jún. 2. 15:51
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!