Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire baj, hogy majdnem...

Mennyire baj, hogy majdnem 2,5 évesen még nem beszél a fiam?

Figyelt kérdés

Áprilisban tölti a 2,5-t ma mentem a kisfiamért a bölcsibe és a nevelőnő rákérdett, hogy szokott-e otthon beszélni a fiam. Mondtam neki, hogy szavakat mond meg amire mutatunk azokat is vissza mondja ugyan nem teljesen tisztán, de érthetően. Mire azt mondta csak azért kérdi, mert a bölcsiben csak artikulálatlanul magyarázz. (A saját kis nyelvén folyton fecseg) Kicsit belém tette a parát, mert tudom, hogy némileg elvan maradva. Kb 2 hete kezdte el, hogy jobban érdeklik úgy a tárgyak, hogy hajlandó is azt visszamondani és mutat is rá hogy “Ez?” és miután elmondom visszaismétli. Korábban beszéltem a védőnőnkkel erről/mielőtt a nevelőnő rákérdett/ ő annyit mondott várjuk meg a 2,5 évet és utána, ha szükséges vigyem TSMT tornára. Kicsit csalódott vagyok, mert úgy érzem, hogy elbuktam mint anya és hogy az én hibám. A mozgásfejlődésében egyébként minden rendben volt viszont hamarabb csinált mindent 9,5 hónaposan már járt.

Remélem lassan révbe érünk és megered a nyelve és nem csak csicsereg a maga módján. Egyébként egy iszonyat energikus mosoly gombóc szóval nem hiszem, hogy nagy gond lenne viszont a fejembe ott motoszkál a mi van ha még is.

#beszéd #TSMT #Beszéd fejlesztés
tegnap 21:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%

3 evesen sem beszelt a lanyom... Oviban kezdett el. De onnantol be nem allt a szaja. Iskolara teljesen tisztan jol gazdag szokincsel beszelt. Allandoan!!! Nekem mar a fejem fajt tole 😅

Most vermodno szavalo mesesemondo versenyeket nyer...

tegnap 21:08
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam ugyanannyi idős, mint a tiéd, ő sem beszél még tisztán. Az utóbbi pár hónapban nagyon sokat fejlődött, ő is mindent ismétel, és most már mond 2-3 szavas mondatokat is, amit mi megértünk, de idegenek nem mindig. Amúgy mindent megért, mindenre válaszol, ilyen téren nincs gond. Mi most kezdtünk el Tsmt tornára járni, remélem segíteni fog neki a beszédfejlődésben.
tegnap 21:21
 3/12 anonim ***** válasza:
88%
Nálunk bölcsi biztosított beszédfejlesztést miután a szociális pedagógiai szakszolgálat is megállapította a szükségességét.
tegnap 21:24
 4/12 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem kb. rendben van. Az én fiam is hasonló korú, neki is pár hónapja lendült be a dolog, de még mindig nem beszél mindig érthetően vagy nyelvtanilag helyesen vagy akár csak folyékonyan. Halandzsázik is.

A bölcsis társai közt van minden féle szinten tartó gyerek, van aki már folyékonyan beszél és van hozzá hasonló is, aki még csak szavakat mond. Szerintem nincs nagy gond nálatok se, de persze ezt a szakemberek tudják megmondani. A 2 éves státuszon nem volt meg nekünk az elvárt szó mennyiség. Minket még senki nem küldött sehova. A folyamatot érzékelem hogy fejlődik magához képest, így nem aggódok.

tegnap 21:27
 5/12 anonim ***** válasza:
Ne hagyd,hogy sintèr szakemberek fèlrevezessenek,hogy autista meg ilyesmik...
tegnap 21:30
 6/12 anonim ***** válasza:
Szerintem az alapján, amit leirsz nincs gond. Mi pont ennyi idősen kezdtük felmérésre, fejlesztésre vinni. Semmilyen szót nem tudott visszaismetelni. Szokincse: baba, mama, papa, nem szavak voltak. Vele van is probléma még ma is, már iskolás. Akiket ismerek sehol nem a szülő hibás ebben. Sőt ahol van tesó is, a tesó nem is érintett a beszéd problémában.
tegnap 21:32
 7/12 anonim ***** válasza:

2 eves korra kell 20-50 szó. Ha nincs meg,a védőnő-gyerekorvos kombó már jelez és küld ide-oda. Jobb helyeken.

Korai fejlesztés 3 éves korig van. Mert addig a leghatásosabb a fejlesztés.

tegnap 21:34
 8/12 anonim ***** válasza:
Az enyém sem beszélt szinte semmit 2,5 éves koráig, pár szava volt. 2,5 éves kora után küldtek volna tovább, de pont 1 hónappal előtte kezdett el szavakat mondani, 3,5 éves korára folyékonyan beszélt, mondókázott, énekelt.
tegnap 21:49
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! Akkor van remény, hogy beindul és megvárjuk ezt a 2 hónapot hátha megtörténik az áttörés egyébként 2 hét alatt rengeteget fejlődött meg is lepődtünk. Nagyon kedv függő mit hajlandó megcsinálni vagy ismételni általában esti öltöztetésnél a legfogékonyabb erre, de az ilyen 10-15 perces intervallum viszont akkor stabilan csak rám figyel.

7-es megvolt a szó viszont olyanok amik nem képezik napi szókincsét, így mostanra nem vagy alig használja. Mivel a védőnőnk új volt ezért kijött családlátogatásra és kb 1-1,5 órát itt volt. Az alapján amit itt tapasztalt nem látott problémát mondhatni bejött és a kisfiam már mutatta is hogy “ide” (üljön le) és játszanak együtt. Egyedül annyit mondott, hogy milyen energikus gyerek.

Ami látszik a fiamon, hogy iszonyat szeretne beszélni, de “nem tud”, mert folyton rizsázik csak a kis nyelvén.

tegnap 21:51
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

A rizsa a beszede!!!

Nem akar beszelni hanem beszel max te nem erted!!!

Ha nem tudna nem mondana semmit sem!

Bakker vihar a biliben...

tegnap 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!