Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire baj, hogy majdnem...

Mennyire baj, hogy majdnem 2,5 évesen még nem beszél a fiam?

Figyelt kérdés

Áprilisban tölti a 2,5-t ma mentem a kisfiamért a bölcsibe és a nevelőnő rákérdett, hogy szokott-e otthon beszélni a fiam. Mondtam neki, hogy szavakat mond meg amire mutatunk azokat is vissza mondja ugyan nem teljesen tisztán, de érthetően. Mire azt mondta csak azért kérdi, mert a bölcsiben csak artikulálatlanul magyarázz. (A saját kis nyelvén folyton fecseg) Kicsit belém tette a parát, mert tudom, hogy némileg elvan maradva. Kb 2 hete kezdte el, hogy jobban érdeklik úgy a tárgyak, hogy hajlandó is azt visszamondani és mutat is rá hogy “Ez?” és miután elmondom visszaismétli. Korábban beszéltem a védőnőnkkel erről/mielőtt a nevelőnő rákérdett/ ő annyit mondott várjuk meg a 2,5 évet és utána, ha szükséges vigyem TSMT tornára. Kicsit csalódott vagyok, mert úgy érzem, hogy elbuktam mint anya és hogy az én hibám. A mozgásfejlődésében egyébként minden rendben volt viszont hamarabb csinált mindent 9,5 hónaposan már járt.

Remélem lassan révbe érünk és megered a nyelve és nem csak csicsereg a maga módján. Egyébként egy iszonyat energikus mosoly gombóc szóval nem hiszem, hogy nagy gond lenne viszont a fejembe ott motoszkál a mi van ha még is.

#beszéd #TSMT #Beszéd fejlesztés
febr. 13. 21:02
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
10-es ez nem számít beszédnek különben nem hívta volna fel a figyelmemet erre a nevelőnő. Saját kis nyelvén “beszél” de az nem egyenlő azzal amit elvárnak azaz a tényleges beszédet.
febr. 13. 22:22
 12/15 anonim ***** válasza:

10!

Ez NEM beszéd!!

febr. 13. 22:25
 13/15 anonim ***** válasza:
45%

De ez is az. Csak eppen nem a magyar nyelvet hasznalja. 🤣

Hangokat formaz, osszefuzi, kvazi mondatokat formal folyamatosan mondja a magaet.

Majd megtanulja.

Aggodni akkor kellene ha semmit nem mondana es egy hamg sem hagyna el a szajat.

febr. 14. 06:32
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

13!

Nem igaz ez sem.

Csak az számít beszédnek,ha egy tárgyra mindig ugyanazt a "szót" használja a gyerek.

Ha egyfolytában babanyelven halandzsázik,az semmi.

febr. 14. 07:31
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Drága Kérdező! A kisfiam ennyi idősen egy szót sem mondott, csak a saját kis nyelvén beszélt. Másfél éves korától hetente kétszer hordtam beszédindító tornára, TSMT-re, DSZIT tornára, mellette még orvosokhoz stb., mert nem akart beszélni. Senki nem mondott semmit, csak küldtek tovább. Amikor elmúlt 3 év és hónapos, akkor azt mondtam, hogy elég, nem megyünk sehová, várunk! És három hónapra rá jött az első mondat, utána a többi. Ma már be nem áll a szája. A pedagógusai imádják, soha nem mondtak rosszat róla. Sőt, a korosztályát már lehagyta és az igazgató azt mondta, ha így fejlődik, akkor le is körözi őket. Ha újra kezdhetném, akkor a megérzéseimre hallgatnék és nem a sok külső hozzáértőre, aki egy nap látja max. két órát és az alapján ítél. Pl.: az egyik nagyokos a jobb kezét erőltette, hogy ezt és azt csináljon vele. A gyerek meg sírt. A hozzáértő közölte lehet, hogy ez és az lehet vele, menjünk ide, vagy oda. Ma már kiderült, hogy azért, mert balkezes. Szóval nyugi!
febr. 14. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!