Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan magyarázod el egy...

Menőcsajszi72 kérdése:

Hogyan magyarázod el egy gyereknek, hogy valamit nem ehet?

Figyelt kérdés
Ilyesmiért hisztizik?

2024. jún. 2. 00:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
93%
*évesről
2024. jún. 2. 15:51
 12/23 A kérdező kommentje:
10. Csak példa volt
2024. jún. 2. 16:29
 13/23 anonim ***** válasza:
80%

10!

De, erőltetni kell. Ha mogyoró allergiás, akkor ha fejre állva üvölt se kap mogyoró vajat, ha laktóz érzékeny, akkor nem kap tejet, és ha vallásos a család, nem kap oylat, amit a vallásuk tilt. Ha eleve így neveli a gyereket, mármint a vallása szerint, nem is fog a gyerek hisztizni miatta, mert a maga szintjén már a kezdetektől így volt tanitva

2024. jún. 2. 16:34
 14/23 anonim ***** válasza:
84%
Én mindenképpen elmagyaráznám neki, hogy mit miért nem szabad, hogy a fejében felépüljön egy ok-okozati rendszer, ne csak azt tudja, hogy anya azt mondta nem.
2024. jún. 2. 16:35
 15/23 anonim ***** válasza:
28%
12. Csak nem mindegy, hogy egészségügyi, vagy más ok van. Mert az egészségügyi okokat könnyebb is magyarázni, és muszáj is. Minden más, akár vegetáriánus, vega, vagy bio, vagy vallási, vagy hirtelen nem jut más eszembe, de ami igazából nem annyira muszáj, az más kategória.
2024. jún. 2. 16:56
 16/23 anonim ***** válasza:
84%
15 vagyok: én kérdeztem, hogy milyen idős. Mert a vallási ok kisebb gyereknél valóban olyan evidencia, ahogy 13-as írja, de amikor nagyobb lesz és lát mindenfélét, az megint csak más.
2024. jún. 2. 16:58
 17/23 anonim ***** válasza:
50%

"Minden más, akár vegetáriánus, vega, vagy bio, vagy vallási, vagy hirtelen nem jut más eszembe, de ami igazából nem annyira muszáj, az más kategória."

De, az is muszáj. Ha a szülő ilyen szellemben él, akkor a gyereket is így neveli és bizony akkor neki is muszáj így élnie, étkeznie.

2024. jún. 2. 17:24
 18/23 anonim ***** válasza:
40%
Egy allergia azért más mint egy vallási hisztéria...
2024. jún. 2. 17:41
 19/23 anonim ***** válasza:
76%
17 - igen, értem. Tényleg. De akkor sem mindegy, hogy a gyerek tudja, hogy mondjuk kórházba kerül a cukra miatt, vagy egész éjjel görcsöl, vagy akár mogyoróallergia esetén meghal - vagy azért nem ehet, mert a szülei nem esznek olyat. És pont erre írtam, hogy kisgyerekként hordozza ezt az evidenciát. Vallási okokhoz kevésbé értek, de én pl. vegetáriánus vagyok, viszont a lányom ahol csak húshoz jut, megeszi. Úgy eszi a csirkecombot, hogy szó szerint nem bírom nézni. Nyilván nem én csinálom neki. Tudom, ez nem egy kóser kategória, és egy darabig még biztosan tilthatnám, de előbb-utóbb úgyis húsevő lesz, lerí róla. Ezért kérdeztem a konkrétumot, egy anonim oldalon miért ne lehetne tudni, miről van szó, mert anélkül hiába írjuk a laktózérzékenyt meg mogyoróallergiát és társait...
2024. jún. 2. 17:47
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
19 vagyok. Csak hogy csavarjak egyet a történetemen, vegetáriánusként azért is engedtem hamar húst enni a lányomat, mert tejérzékeny (tejfehérje és laktóz), és azt már nagyon meredeknek tartottam, hogy se hús, se tejtermék, egészen kis korától. Főleg hogy ezek a kisgyerekek, akármit is látnak, jellemzően nem rajonganak a zöldségekért, meg az olyan ételekért, amik normálisan pótolni tudnák a kiesett tápanyagokat. Na ezt csak azért írtam le, mert ma már annyiféle evési mizéria van, hogy nem mindegy miről, és milyen körülmények között van szó.
2024. jún. 2. 18:00
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!