Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megtanítani nekik a nyelvet?

Megtanítani nekik a nyelvet?

Figyelt kérdés
29/N vagyok és olasz a párom, Olaszországban élünk, nemrég születtek ikerfiaink. Családom miatt szeretném, ha valamennyire beszélnének magyarul, máskülönben nem tudnának egymással kommunikálni. A lényeg, hogy párom szerint semmi értelme nincsen, csak időpazarlás lenne az egész, nem vennék semmi hasznát az életben. Szóval volt már emiatt nem egy összetűzésünkm
ma 16:18
1 2
 1/11 babyboom567 ***** válasza:
91%

Atyaég!

Jó nagy tuskó a párod,és jó nagy sz@rban vagy csak még nem tudod.

Ez szerintem nem egy ilyen eldöntendő kérdés, hogy a gyerek mindkét szülő anyanyelvét megtanulja.Vagy hogy gondolta a párod, hogy engedélyt kell kérned,hogy az anyanyelveden beszélj a gyerekekhez?

ma 16:23
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekem apja szintén olasz. Nekem természetes volt, hogy csak magyarul beszélek a gyerekkel, ha kettesben vagyunk. Sőt, az apja is megtanult valamennyire magyarul, hogy tudjon komunikálni a családdal. Egyébként meg kisgyereket nem kell tanítani, egyszerűen csak beszélsz hozzájuk. A lányom 3 nyelvű, semennyi időt nem vett ez el az életéből, viszont sokat adott hozzá.
ma 16:35
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi? Ebből vita van ? Ez nem haragudj baromság, és a párod igen furcsa, hogy ebből ekkora ügyet csinál. A nyelvtudás mindig érték, bármilyen nyelveket is beszéljenek. Ki tudja, őket is majd hova sodorja az élet. Lehet most olaszul meg magyarul beszélnek, de aztán angol vagy német területen fognak élni..

A kétnyelvűség nagy előny, sőt ha gyermekkorban hozzászoknak a nyelvekhez akkor később ez elősegítheti más nyelvek elsajátítását. Egyértelmű lenne számomra, hogy a férjem olaszul én meg amikor csak lehet magyarul beszélek velük. Ehhez a gyerekek viszonylag könnyen alkalmazkodnak.

ma 17:07
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Meg tudnak simán tanulni két nyelvet a kicsik, hátránya biztos nem lesz belőle, inkább előnye!

Tud magyar irodalmat olvasni, ha kis időt belerak, még fordítani, tolmácsolni is.

ma 17:23
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyet csak elnyomó, bántalmazó kapcsolatban hallottam, hogy ez zavarja a pasit.
ma 17:33
 6/11 anonim ***** válasza:
91%
Siman elveszi majd a kölyköket. Tisztasor.
ma 17:36
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Uhh nem írom le a véleményemet a férjedről, de kétnyelvű gyerek anyukájaként írom, hogy simán megtanulják, nem csak a két nyelvet párhuzamosan, akár többet is.

És ez itt bőven többről szól, minthogy fogja-e használni a magyart vagy nem. Rengeteg kutatás van már a két/többnyelvűség pozitív hatásairól a gyerek fejlődése során.

Sok meló van vele, de mivel olasz többségi környezetben éltek, neked lesz vele sok munkád. Mi az OPOL módszert igyekszünk alkalmazni, persze ez nem mindig kivitelezhető, de igyekszem.

ma 17:41
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is ez a gyanús, amit a #6-os ír. Normalis esetben ez fel sem merül a pasiban.
ma 18:05
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Tiszta hülye a férjed. A gyerekem osztálytársát lengyelül tanította meg az anyja, annak sincs sok értelme, ha szigorúan nézzük, de számomra elképzelhetetlen lenne, hogy ne tudjanak beszélni a nagyszüleikkel, meg ne tudjanak kérni egy gombóc fagyit az én országomban.

Plusz hol van ebben az időpazarlás? Csak annyi a dolgod, hogy magyarul beszélj hozzájuk következetesen mindenhol! Olaszul majd megtanulnak aputól meg a játszótéren.

ma 18:15
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Egymással hogy beszéltek?

Nem ritka az sem, hogy egy gyerek 3 éves korára 3 nyelven beszél.

Pl anya magyar, apa olasz és egymással angolul beszélnek.

Gondolkozzon már a párod, anyanyelvi szinten beszélni 2 nyelven olyan előny nekik az életben, amiért más vért izzad.

Az anyanyelv nem véletlenül anyanyelv, plusz ez nem kifejezetten felesleges szenvedés, egyszerűen ze magyarul beszélsz hozzájuk, ha 3asban vagytok, őkeg olaszul. Esetleg ha mindenki együtt van meg angolul. Nem kell külön tanítani őket.

ma 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!