Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kinek mikor kezdett el beszéln...

Kinek mikor kezdett el beszélni a gyermeke?

Figyelt kérdés

Kisfiam mikor ilyen egy éves volt helyesen elkezdett minket utánozni pl papa,mama,anya,apa a szavak elejét is

Persze mindig le ültem vele játszani mondogattam neki a dolgokat,magyaráztam mit hogyan csinálunk,könyveket néztuk ott is mondogattam neki a dolgokat

Aztán jött egy fordulat és most már több mint 2 éves,de nem hajlandó beszélni még azokat is ritkán amit mondott,pedig ugyan úgy van vele foglalkozva szóval nem értem

Amiket tud-apa,hoppá,pápá,azta általában ezeket mondja

Nemtudom mi lehet a gond szerintetek kéne aggódnom vagy majd befog neki indulni a beszéd?

Járok vele kiskorától kezdve foglalkozásra is hogy szocializálódjon és mondókázunk meg stb szereti,de így se nagyon hat rá a dolog

Így okos amúgy mert ért mindent el is magyarázza amit szeretne a maga nyelvén vagy megmutassa,tartja a szemkontaktot is szóval ilyen szinten nincs gond csak az a beszéd nem akar elindulni

Meg amit észrevettem,hogy úgy szeret játszani,hogy mindent rendez,sorrendbe tesz

Valaki már találkozott ezzel? Lehet nekem furcsa csak első gyerek azért is aggódok mert akikkel barátkozunk azoknak a gyerek már beszél és félek,hogy valami gond lehet,de aztán lehet hogy csak én parázom túl

ma 01:41
 1/10 anonim ***** válasza:
44%

Teljesen egészséges, átlagos fejlődés amit itt leírtál.

Ez nem verseny… majd beszél mikor beszélni akar. Te csak folytasd azt amit eddig hogy foglalkozol vele.

Sorba rendezés teljesen normális, sok gyerek így jatszik.

Szóval túlparázod és ebből is versenyt csinálsz. Élvezd ki a mostani pillanatot, mikor nem beszél csak mutogat… jó emlék lesz.

ne más gyerekéhez hasonlítsd már. Minek? Nem verseny. A Versenyző szülők ostobák, majd mikor iskolás lesz a gyereked akkor majd megtapasztalod mennyire hülyék. Ne tartozz közéjük, gyerek szempontjából nagyon nem jó.

ma 02:24
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem vagyok versenyző típus nem is gondolkoztam ezen csak féltem,hogy gond lehet

De örülök,hogy olvasom ,hogy rendben megy a fejlődese a kisfiamnak csak túlreagáltam

ma 02:29
 3/10 anonim ***** válasza:
65%

Minden gyermek más ütemben fejlődik.

Lányom 3 éves volt mikor beszélni kezdett, fiam 2,5 éves és már mondatokat mond, rendesen beszél mint egy felnőtt.

Beindul az a beszéd, ne aggódj

ma 05:27
 4/10 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem viszont kevés, amit tud. Én 2 éves 3 hónaposan vittem a lányomat felmérésre, mert másfél éves korától, csak 5 szava volt, semmit nem bővült. A felmérésen azt mondták 20 szó kellene kétévesen. Aztán jártunk tornára, beszedinditasra. És 3 éves kora után kezdett mondatban beszélni. Azóta is van beszédértési nehézsége, már 7 éves. Nem mondom, hogy baja van a fiadnak, de egy felmérés ártani nem fog. Korai fejlesztés csak 3 éves korig van. Mondjuk nálunk nem sokat hatott, de lehet másnál beválik.
ma 08:18
 5/10 anonim ***** válasza:

Az én fiamnak egy évesen volt az első szava, sokáig csak a szavak egy-egy szótagját mondta, majd másfél évesen hirtelen mondatokban kezdett beszélni. Most kettő múlt, és szinte hibátlanul beszél, ő nyilván ilyen "fajta", minden gyerek más, te annyit tudsz neki segíteni, amit a leírásod alapján meg is teszel.

Viszont ha jól értelmezem, akkor nálatok visszalépés is van, nálunk ilyen soha nem volt (sőt, ismerősi körben se nagyon hallottam ilyenről, maximum hosszabb stagnálásról), ez épp adhat egy kis okot aggodalomra, én biztos konzultálnék dokival/védőnővel.

ma 08:22
 6/10 anonim ***** válasza:
38%

“ De örülök,hogy olvasom ,hogy rendben megy a fejlődese a kisfiamnak csak túlreagáltam”

Mièrt kerdező? Mert az #1 es azt írta szerinte minden rendben van?

A korai fejlesztèst 3 èves korig èrdemes elkezdeni kontultàlj vèdőnővel gyerekorvossal

ma 08:58
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem is vinned kéne valamerre

Ha itt a jucika azt mondja, ne félj, minden oké, akkor máris semmi probléma nincsen?

ma 09:07
 8/10 anonim ***** válasza:
55%
Azt mondják, ha 2 évesen nincs meg a minimum 20, de inkább 50 szó (hangutánzók, szókezdetek ,stb. is beletartoznak), akkor érdemes legalább egy felmérést megejteni. Őszintén, én sem lennék nyugodt a helyedben, főleg a regresszió miatt.
ma 09:28
 9/10 anonim ***** válasza:
2,5 évesen kezdett igazán beszélni a lányom, addig csak pár szava volt. Most 3,5 éves ,gyönyörűen beszél.
ma 14:01
 10/10 anonim ***** válasza:

3 éves kora után. Addig csak babaként gagyogott,ciklizált.

Később kiderült, hogy autista.

ma 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!