Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jogosan esett rosszul amit a...

Jogosan esett rosszul amit a testverem muvelt a gyerekemmel, vagy csak a hormonok jatszanak velem?

Figyelt kérdés

2 eves a kisfiam. A testveremnek eleg rossz a kapcsolata a 6 eves gyerekevel.

Valamelyik nap vigyazott a kisfiamra es jatszott vele. Mire hazaertem akkor olyan jatekba kezdett vele, hogy o az anyuka a fiam meg a gyereke. Bujtak, meg olyanokat mondott neki, hogy draga gyerekem, draga kisfiam stb..

Egy szobaban voltunk, latta h ott ulok en is. 1-2 oran keresztul halgattam, nem akartam en lenni a szemet, de aztan odaszoltam neki, hogy a sajat gyerekevel kene ugy bannia mint ahogy az enyemmel.

Utana kimentem a szobabol, vittem volna aludni, es hallottam, hogy olyanokat mondott neki: "mesz anyaval aludni? Jo lesz? Anya mindjart visz aludni. Vagy alszol inkabb velem?"

Ugyan ezen a napon valamiert sirt az o gyereke, es a tesom fennhangon elkezdte magahoz hivni a kisfiamat, hogy "gyere ide dragam".

En teljesen ugy erzem hogy engem akar triggerelni + a sajat gyereket feltekennye tenni.

Eddig ilyet velem nem csinalt, viszont az en gyerekemmel sokkal kesvesebb mint a sajatjaval. Es ezt nem csak en vettem eszre, mar csaladtak.is felhivta erre a figyelmet.

Hozza teszem, varandos vagyok, ezert kivancsi vagyok masok velemenyere hogy most ezt en reagalom tul, vagy valoban jogos? Nagyon rosszul esik a testveremtol ez a viselkedes.

Mar azon gondolkozom redukalni fogom a talalkozasokat...

febr. 13. 22:47
1 2
 1/12 anonim válasza:
87%
Ebben az a legszomorúbb, hogy a saját gyerekének okoz ezzel is fájdalmat. Igen, jobban jársz, ha ritkítod a találkozásokat addig, még meg nem jön az esze.
febr. 13. 22:59
 2/12 anonim ***** válasza:
87%
A testvéred egész egyszerűen bolond. Pszichológusi eset.
febr. 13. 23:42
 3/12 anonim ***** válasza:
30%
Túltolod.
febr. 13. 23:46
 4/12 anonim ***** válasza:
15%
Nagyon szomorú hogy te se vagy eléggé érett és felnőtt. Mert csak a saját gyereked érdekel, hogy megjelöld a területed. Ahelyett hogy azzal foglalkoznál hogy a testvéred most teszi tönkre az unokaöcséd lelkét.
febr. 14. 05:14
 5/12 anonim ***** válasza:
28%
Addig akkor foglalkozz az unokaöcséddel. Nálunk is rendszeres az olyan játék a gyerekeinknél, hogy az apjuk eljátssza, hogy ő az anyjuk, én pedig játszom Apát. Ők kérik, ilyenkor mindketten kicsit túljátsszuk a másik jellemzőbb tulajdonságait, nekik ez mókás. Ha így képzelem el, ez alapján a tesód viselkedését, akkor tényleg túltolod. Ugyanakkor ha meg úgy képzlem el, hogy a saját gyerekére tesz magasról, a tiéd meg babusgatja, akkor meg valóban nem normális. De amúgy ezt ellensúlyozhatod azzal, hogy a találkozók erejéig "cseréltek" gyereket. Ő kiadhatja magából a babázást, te pedig kicsit enyhítheted az unokaöcséd fájdalmát. Végül is, gondolom azért vagytok ilyenkor együtt, hogy egymás gyerekeivel is foglalkozzatok, legyen kapcsolat, szerintem egyáltalán nem lenne ördögtől való. És akkor legalább szegény unokaöcsédnek is lenne valaki az életében, aki szereti és foglalkozik vele, a személyedben.
febr. 14. 06:13
 6/12 anonim ***** válasza:
77%
igen jógosan és måskor meg határozottan szólj rá a testvėredre hogy az az ÉN gyerekem , ha igy viselkedik . és ne enged a gyereked közelėbe .
febr. 14. 06:47
 7/12 anonim ***** válasza:
93%
6. Ennél a pontnál én kisétálnék az életéből örökre.
febr. 14. 12:02
 8/12 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat!

Nyilvan foglalkozok meg jatszok az unokaocsemmel, szeretem ot, es nagyon sajnalom amilyen banast kap az anyjatol. De nyilvan a sajat gyerekemet szeretem a legjobban es nem fogok lemenni a tesom szintjere, hogy ugy banjak unokaocsemmel mintha a sajat gyerekem lenne.

Nagyon sajnaljuk szegenyt, ahogy irtam tobben is szoltunk tesomnak a viselkedese miatt, de az a baj, hogy be se latja, hogy gond van, igy pedig segiteni se lehet.

febr. 14. 12:05
 9/12 A kérdező kommentje:
+az anyai szeretetet SENKI sem tudja helyettesiteni, akarmennyire is szeretheti a gyereket 😔
febr. 14. 12:06
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát én biztos ignoralnam az ilyen testvért, meg minden ilyen embert. A lehető legidegesitobb fajta, nem hiányzik senkinek.
febr. 14. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!