Mit tehetek a 2 éves gyerekemmel akivel sehova se érdemes inkább utnak se indulni mert ugyis csak hiszti lesz?
Most juniusba lett 2 éves
Nagyon csalosottak,szomoruak es elkeseredettek vagyunk párommal ugyis a 2 eves kisfiunkkal szenvedes utnak indulni
Szeretnenk menni strandra,mar voltunk is de nem tetszett neki 2 perc utan mar nem tetszett neki a viz hisztizett ki akar jonni
Ottvoltunk a 35 fokba az arnyekba a vizet csak neztuk....kiafiunk orditott semmi se volt jo.. fogtuk magunkat haza indultunk penz kuka kb...
Boltba sd tud viselkedni mindent szedne le a polcrol igy babakocsiba toljuk,probal a kezevel szandekosan le lokni a polcrol dolgokat,hol el van hol nem altalaba megunja ki akar szalni fesziti magat ordit es sikit vegyuk ki
Oke kivesszuk. Setalni szepen nem lehet vele
Engedjuk el a kezet majd o tudja hova akar menni....ha hozza nyulunk mar veri magat a foldhoz....
Sehova de sehova nem tudunk elmenni vele
Parommal mar idegesek is vagyunk
Mas gyerekek szepen elvannak,szepen setalnak de a mi gyerekunk nem
Kezelhetetlen
Parom mar neha annyira ideges hogy aztis mondta hagyjuk itthon mamaval es ennyi .....
Egy etterembe nem tudunk beulni vele
Egyetlen korlatozo eszkozunk a babakocsi
Ha az nincs vege mindennek,akkor mar enis azt mondom oke akkor maradjon itthon
Probaltam vele kezenfogva setalni a parba de nem megy
Nem engedi fogni a kezet
Szaladna ossze vissza
Nem fogad szot
Ha hozza erek ordit es fekszik a foldre ha felemelem probalja tepni a hajam
Mar szegyenlem.....engem nezett az osszes szulo
Nehaenis azt erzem betelt a pohar
Hagyjuk itrhon mindig valakivel,meg en probalom valamennyire tartani magam h vigyuk magunkkal de azt erzem mar ense sokaig birom....
Valami baj lenne a gyerekemmel??
Nezzetek el h osszevissza irtam de ideges vagyok,elkeseredett,csalodott a gyerekem viselkedese miatt
Nem könnyű a két éves kor, meg halványan emlékszem rá én is. Azonban ezen felül nem ártana a védőnőt megkerdezni, hogy szerinte ez még belefér - e, vagy ki kéne vizsgáltatni.
Mondjuk azt nem értem, ha tolod a boltban, és mindent le akar seperni a kezével, akkor miért nem szólsz rá határozottan, többször is es következetesen. Ezt hívják amúgy nevelésnek.
És ebben a korban már bőven kéne.
Sok jót írtak már, nyomtam is a zöld jeleket, de néhány apróságra konkrétan reagálnék.
Strandra menjetek hármasban. Ha a kisgyereknek nincs kedve vízbe menni, legalább ti felváltva tudjatok úszkálni. Máris nem érzed kidobott pénznek a belépőt és nyugodtabb leszel (ami átragad a gyerekre is).
Sétálás: mihamarabb érjetek ki vele egy parkba, ahol tényleg el lehet engedni a kezét és szaladgálhat kedvére. Ha rendszeresen jártok vele parkba, játszótérre, ahol szabadon lehet, könnyebben elfogadja, hogy az oda- és hazavezető úton fognia kell a kezeteket.
Étterem és nagyobb bolt pedig nem való egy kétévesnek. Még jó, hogy nem múzeumba vagy galériába akarod vinni. :-)
Étterembe akkor menjetek, ha valakire rá tudjátok bízni. Boltba pedig amikor lehet, gyerek nélkül menjetek. Nálunk teljesen természetes volt, hogy egyikünk otthon volt a gyerekkel, a másik meg elment bevásárolni. Egy kisboltba, pár apróságért még be lehet vele menni, de azt nem csodálom, hogy egy szupermarketben kikattan a sok ingertől.
Adjatok a gyereknek teret, ahol kedvére szaladgálhat, ugrálhat, tobozt (kavicsot) szedhet, és optimális esetben dobálhatja be a vízbe (azt nagyon szokták szeretni a kicsik). Ezt mondd is el neki (most elmegyünk a játszótérre/parkba/akárhová, ott rohangálhatsz, de addig fognod kell a kezem... na most itt vagyunk, itt tombolhatsz... megyünk haza, most megint fognod kell a kezem).
Étterembe ne vidd, egy átlagos két éves azt nem bírja ki. Boltba ugye néha muszáj, olyankor adj a kezébe valamit (valami sajátot, tehát nem a boltból valót), és vesztegesd meg (ha nem pakolod le a cuccokat, akkor kapsz egy akármit).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!