Szornyu anya vagyok, amiert igy beszeltem a gyerekemmel?
Figyelt kérdés
Majusban lesz 3 eves a kislanyom. Hat tombol a dackorszak, hogy finoman fogalmazzak… de mindig tudtam kezelni, nem nagyon szoktam kiabalni vele v turelmetlenkedni, meg szoktuk beszelni a dolgokat. Nyilvan voltak mar olyan esetek h enis kiakadtam de a mai mas volt… mindkettonk reszerol…
Iszonyat hisztis volt, semmi se volt jo, csapkodott engem is, igy leirva tok normalisnak tunik, de valojaban volt pillanat h elgondolkodtam, h minden oke ezzel a gyerekkel?! Es nem birtam es rauvoltottem, torkomszakadtabol… 4-5 mondatot is mondtam neki “igy kell viselkedni? Hogy gondolod h megutsz?! Szuperprogramot szerveztem neked es igy kell hisztizni?” Nem is a szavak voltak szornyuek hanem ahogy orditottam…. Annyira szegyenlem magam felek h olyan sebet okoztam neki amit nem felejt el :(((( mondta is utana h nem szeret:( este bocsanatot kertem tole es elmondtam h sajnalom h olyan merges lettem es soha tobbe nem teszem.
Ugye ez a kérdés most valami kamu troll? Hiszteriázik és ver a gyereked, és még te kérsz tőle bocsánatot, amiért rá mertél szólni? Igazad van, legközelebb jutalmazdeg érte, a jó anyák azt csinálják. Esetleg kérd meg, hogy rúgjon is beléd.
Eszem megáll, komolyan.
2022. febr. 23. 21:46
2/27 A kérdező kommentje:
Nem azert kertem bocsanatot mert ra mertem szolni. Azert kertem bocsanatot mert nem raszoltam hanem uvoltottem es erosen megragadva a kezet az udvarrol a beajarti ajtoig rancigaltam….
Nem ugyanaz a ketto…
2022. febr. 23. 21:48
3/27 anonim válasza:
Miért ne lehetne bocsánatot kérni, ha az ember úgy érzi hibázott? Akkor is ha az a gyerekünk. Sőt, főleg attól. De majd jönnek a gyerekverők és lepontoznak. Viszont nem írtál arról van-e következménye annak ha így viselkedik. Fontos, hogy meghúzd a határokat és a csapkodás nem férhet bele.
2022. febr. 23. 21:53
4/27 A kérdező kommentje:
Van kovetkezmenye igen, most pl uszodaba mentunk volna amit imad es alig varta. A hiszti utan (amugy epp a kocsiba mentunk volna ki h induljunk) nem vittem el. Visszmentunk a hazba, mondtam h nem erdemli meg
2022. febr. 23. 21:54
5/27 anonim válasza:
Figyelj, a gyerek kiborítóan viselkedett, amire te kiborultál. Semmi baja nem lesz, ha megtapasztalja, hogy ennek ez az egyenes következménye. Az uszoda csak ráadás, az nem áll vele közvetlen ok-okozati összefüggésben.
2022. febr. 23. 22:01
6/27 anonim válasza:
Szerintem az üvöltözés nem megoldás, de szerintem ez mindenkivel megesik. Mármint, néha az ember elveszti a fejét, és csak na, kitör belőle. Emiatt nem mondanálak szörnyű anyának. Tény, hogy a torkaszakadtából való üvöltözés nem megoldás, illetve a ráncigálás sem, de ezt úgy látom, hogy te is tudod. Néha megesik, a lényeg, hogy próbálj higgadtabb maradni, mert szerintem az ilyen nem vezet semmire. De tényleg nem mondanálak szörnyű anyának, ez megesik. A lényeg az, hogy törekedsz arra, hogy ne így reagáld le a dolgokat. Egyszerűen kiborultál. Ne érezd magad rosszul emiatt.
2022. febr. 23. 22:02
7/27 anonim válasza:
Hát ebből pont semmit sem tanul. A gyerekek nem tudnak előre gondolkodni. Ott azonnal kell cselekedni. Azonnali következmény kell, nem valami amit a jövőben nem fog megkapni. Azt látom, hogy ural a gyereked, mert nincs eszköz a kezedben. Attól, hogy nem verjük őket, nem ordibálunk velük szigorú határokat kell meghúzni. Na nem akarok okoskodni, nem ez volt a kérdésed. Nem vagy rossz anya mert kiabáltál és nem lesz lelki sérült, de ha hagyod, hogy a fejedre nőjön az lesz. Kitartás, ez nehéz időszak.
2022. febr. 23. 22:04
8/27 anonim válasza:
" ebből pont semmit sem tanul. A gyerekek nem tudnak előre gondolkodni. Ott azonnal kell cselekedni." - de hát azonnal cselekedett. Épp indultak uszodába, hiszti volt, erre nem mentek. Szerintem egy 3 éves ezt az összefüggést már pont megérti.
2022. febr. 23. 22:12
9/27 anonim válasza:
Azt már kezdtem megszokni, hogy nem szabad megverni. De már ordítani sem lehet? Mindig halkan és nyugodtan mormogjam magam elé a véleményemet, bármi is történik?
2022. febr. 23. 22:13
10/27 anonim válasza:
Ott btad el,hogy bocsánatot kértél és megígérted,hogy nem lesz több ilyen.de lesz,és már nem fog hinni neked.csak kicsi,nem hülye.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!