Milyen okokból költöztetek már kisgyerekkel?
Milyen esetek fordulhatnak elő, amikor kisgyerekkel költözni kell úgy, hogy az óvoda-, illetve iskolaváltást von maga után?
Milyen élethelyzetek okán kellhet akár 100-200 km-rel odébb költözni?
Van itt olyan, aki az adott lakhelyétől messzebbre költözést bevállalt gyerekkel?
Mi volt a konkrét oka, hogy költöznötök kellett?
Nem kellett, nem volt kotelezo, csak mi akartuk.Pont a gyerek szuletese elott koltoztunk pestrol videkre, azt gondoltuk, hogy ott nekunk jo lesz, mert kozel a csalad, a fo motivacio ez volt.
A csalad oke, az tenyleg jo volt, de sok ev szenvedes utan a videki elet nagyon nem jott be,nem voltunk boldogok, igy vegul a kisfiam 5 eves koraban koltoztunk vissza Budapestre. 230 km, kellett ovit, munkahelyet valtani (nekem, ferjemnek nem, o home officeban van).
Nehez is volt, meg nem is az elso par honap, nyilvan az uj helyzetek, berendezkedes miatt, de nekunk megerte.
"sok ev szenvedes utan a videki elet nagyon nem jott be,nem voltunk boldogok"
#2 ez mit takar pontosabban? Kifejtenéd légyszi?
Mi külföldre költöztünk 2 gyerekkel 1200 km-re Budapesttől :) első és második osztályt végezték otthon, itt újrajárják. Ráérünk.
Konkrét oka nincs, itt jobb a suli, nincs annyi stressz, szebb-rendezettebb a lakókörnyezet. Erdők vesznek körül minket, van sok munkalehetőség...
Lakásból költöztünk családi házba, bár csak 30 km-re és egy babával. Direkt azelőtt szerettünk volna költözni, hogy intézménybe kerülne/kerülnének.
Budapest agglomerációban vagyunk, a családunk is közelebb került egy icipicit, nagyon szeretjük hogy nyugalom van, de ha nyüzsire vágyunk az elérhető közelségben van, nagyjából ennyi.
Ha fiktív okok, akkor én pl. eltudom képzelni azt, hogyha a férjemmel történne valami, akkor közelebb költöznénk a gyerekekkel a szüleimhez.
Ahhoz nagyon visszautasíthatatlan ajánlatnak kellene lennie, hogy munka miatt esetleg még távolabb menjünk, de ez is egy indok sokaknak.
Mi azért költöztünk, mert a lakásunkat már kinőttük, kellett is meg vágytunk is a nagyobb helyre. Ha nem olyan az anyagi helyzetünk, amilyen, akkor simán lehet, hogy messzebb kellett volna költöznünk, mert nem tudtunk volna Budapesten házat venni, de szerencsésnek gondolom magunkat ilyen szempontból (is). Mi mondjuk úgy időzítettük, hogy a nagyobbnak pont úgyis már oviba kellett mennie bölcsiből, a kicsi meg még kicsi volt bármilyen intézményhez, így összeszorítottuk a fogunkat egy fél évig, míg elérkezett a nyári szünet időszaka, és akkor költöztünk a gyerekekkel.
Én első sorban anyagi okokat tudok elképzelni nagyobb költözésnél. Elváltak, és egyedül már nem tudja kifizetni a "fő" szülő a korábbi lakhelyen akár az albérletet, akár a lakáshitelt, ezért megy egy olcsóbb városba. Munkahely, ha valakinek eleve nehezebb jó helyet találnia, és kap egy ajánlatot messzebb, akkor viszi a családot is, jobb élet reményében. Kell a nagyobb ház, vágynak nagy kertre, de nem engedhetik meg maguknak abban a városban, ahol laknak, szóval mennek messzebb. Ilyenekre tudok gondolni. Magyarországon belül a jobb oktatásért, orvosi ellátásért felesleges lenne költözködni, mindenhol ugyanolyan xar minden, max Budapesten meg nagyobb városokban esetleg van némi kínálat a magánszektorban, de csak emiatt költözni szerintem nem költözik senki. Külföldre még mehetnek emberek ezek miatt is, mert jobb életet szeretnének adni a gyerekeknek, több és jobb lehetőségekkel. Bár ott is nyilván az anyagi okok a legjelentősebbek, szerintem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!