Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon nem birom már az...

Nagyon nem birom már az anyaságot. Mièrt èrzem ezt?

Figyelt kérdés

Előről írom le inkább.

Míg nem volt gyerek szerettem egyedül èlni,imádtama rendet, tiszta lakást, nem főztem eljártam enni, heti 1 szer mostam, ès csend volt.

Aztán 10 ève megismertem a fèrjem. Úgy döntöttük legyen gyerek. De akkor meg se fordultak a fejembe azok a dolgok amiket most írok le. Ha gondolok erre tuti máskèpp döntök...

Van egy 7 èves ès egy 5 èves gyerek. Az elmúlt èvekbe azt èezem nem birom már ezt az egèszet legszívesebben visszamennèk az időbe ahol dönthetek erről helyesen.

Belefáradtam már lelkileg, idegileg, hogy minden 2 nap főznöm kell, 2-3 naponta mosni, hetente többször takarítani, a gyerekeket állandóan kiszolgálni pakolni a konyhába utánuk naponta többször mosogatógèpet indítani ki be pakolni, állandóan össze barnázva a wc, tiszta pisi az ülőke ezeket naponta többször takarítani, a mosdót minden kèzmosás után szinte takarítani mert vagy fogkrèmes vagy össze van fogdosva piszkos kèzzel, a kapcsolóval ugyan ez, rohanni èrtük, vinni őket reggel majd hazafele velük be a boltba, ha veszekednek azt hallgatni, ha èpp akarnak valamit akkor kiszolgálni ha kipacsolják a vizet fürdèsnèl takarítani ha lemorzsálnak feltakarítani........

Elegem van èn hülye azt a nyugis èletem feladtam. Agyam se volt, hogy ilyen ki@aszott fárasztó idegileg, lelkileg. Minden este sírok, hogy a picsa kivan semmi kedvem ezt csinálni oda a fiatalságom ès muszájból kell ezt csinálnom. Már dupla adag vitamint szedek de nem segít. A múltam tart èletben, hogy mèg 15 èv ès újra úgy èlhetek.

Fèrjem reggel 6 kor megy, este 7 fele èr haza.

Nincs perc, hogy ne èrezzek haragot, hogy így elcsesztem de piszkosul. Minden este eltudok menni 1 órára ènidőre de azzal semmire se megyek. Míg oda vagyok szuper, csak amikor jövök haza az a nehèz. Mintha el sem mentem volna èrtelmetlen volt az ènidő, mert összessègèben az èletformámat utálom.

Elválni nem fogok. Azèrt is kibirom ès vègigcsinálom.

De, hogy ennyire meggyűlöljem az anyaságot sose gondoltam volna.

Már ha egy gyereket meglátok az utcán fel megya pumpa mert eszembe jut mit èlek át mint anya.

2024. jan. 28. 21:55
1 2 3 4 5 6
 21/55 A kérdező kommentje:

Utolsó. Akkor tudod mit èlek át :( Nekem ennyi elèg. A minta anyákkal nem foglalkozom.. ők ebbe teljesednek ki, hogy az èletük nagy rèszèt más pesztrálásával töltik. Emgem ez nem tölt fel sőt taszit mindaz ami az anyasággal jár.

Ez van elcsesztem. Jó lenne ha ezt a pár èvet míg ki nem repülnek szenvedès nèlkül èlhetnèm meg de nem megy. Ha látok egy szingli nőt/ gyerekmentes párt sír a lelkem, hogy èn is ez voltam de csak voltam/ voltunk.

2024. jan. 28. 23:40
 22/55 anonim ***** válasza:
94%

Én ugyanígy éreztem. Illetve apám ugyanígy érzett, ebbben nőttem fel…

Jártam pszichológushoz és megtanultam átkeretezni a dolgokat. Jobban fókuszálok arra, ami van, és kevésbé arra, ami nincs. Nem mondom, hogy nincsenek szr periódusaim, de nem állandó ez az érzés. Vezetek például hálanaplót, megtanultam célokat kitűzni. Van hobbim (versenyszerűen agilityzek), 3 kutyám van, és a velük való munkában sokszor meg tudom élni a flowt.

Van takaritőnőnk, és a férjem rengeteget segít - ez a kettő kulcsfontosságú. Nagyszülői segítség minimális.

Nálad a nézőpont rossz - de amíg ez a helyzet neked kényelmes (az hogy sajnálod magad), addig változás sem lesz… amíg azt érzed (akár tudatalatt) hogy ha valaki meg akarja kívülről változtatni a nézőpontodat, az biztos ellenség és nem ért meg, és te még ki se mondhatod amit érzel, addig nem lesz változás.

A kulcs leginkább te vagy, és a te döntésed, hogy hogyan látod a helyzetedet. Ez változott meg bennem is. Már nem érzem magam áldozatnak.., előtte áldozat és mártír is voltam. De eldöntöttem, hogy én jobbat érdemlek magamtól.

2024. jan. 29. 00:02
 23/55 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Mennyi idős vagy?

Nem dolgozol még a gyerekek mellett? Mert arról nem írtál.

Arra, hogy maguk után takarítsanak is kicsit, meg tudod őket tanítani. Pl, hogy a wct összekoszolják... Hát nem tudom, nem tudsz szólni nekik?

Az én fiam már 11 éves de iskolás korában már biztosan szépen visszaküldtem a wchez ha valamit nem úgy hagyott ahogy kellene. És mi sokáig ketten éltünk.

Mosás (teregetés? Nem tudom van-e szárítógéped) ezekbe is be tudod vonni őket ☺️

Persze lehet az elején így lassabban megy, de a gyerekek is nagyon ügyesek tudnak lenni.

A rend és tisztaságmániát kisgyerekek mellett sajnos tényleg egy időre el kell felejteni, de előbb utóbb jobb lesz 😅

Főzés, na azt én is utálom amúgy, de lehet egyszerű gyors kajákat összedobni esetleg heti 1 napot fixen "pizza" napnak vagy valami rendelősnek kinevezni és akkor az is kicsit feldobná a hétköznapokat.

2024. jan. 29. 00:42
 24/55 anonim ***** válasza:
100%
Mi a főzést a férjemmel ketten szoktuk hétvégén megoldani. Főzünk egy nagy adag levest, egy másodikat: fél kg akármilyen kása vagy tészta valamilyen hússal. A reggelit aznap készítjük el magunknak. Mi ketten különbözőt eszünk a kicsi még nem eszik. Nasinak meg gyümölcsök vannak itthon. Lehet valakinek ez kicsit egyhangú, de nekünk ez vállt be eddig, így van időnk hétköznap dolgokra.
2024. jan. 29. 01:13
 25/55 anonim válasza:
83%
A férjed elvégzi a házimunka nagyobb részét, vagy csak lógatja a lábát otthon?
2024. jan. 29. 06:33
 26/55 anonim ***** válasza:
79%
Én is hasonlóan érzek. Ha visszapörgethetném az időt, valószínű, hogy nem vállalnék gyereket. Egyszerűen nem nekem való. Teljesen elvesztettem önmagam, semmi nem maradt belőlem, amióta anya lettem. Utálom az új énemet. A korábbi hobbijaim közül egyikre sincs időm. Semmi segítségem sincs a férjemen kívül. Egy könyvet nem tudok elolvasni, egy keresztrejtvényt nem tudok kitölteni, tanulni sem tudok.Úgy érzem, teljesen elbutulok. Sportolni sincs időm, lóg a hasam, a külsőmet is gyűlölöm. Én teljesen megértelek.
2024. jan. 29. 06:35
 27/55 anonim ***** válasza:
87%

Annyira átérzem....

Erről a dologról Magyarországon beszélni még mindig "halálos" bűn,pedig nem is olyan ritka.

Ha tudsz esetleg angolul, olvasgass a témában "Regretting Motherhood", vagy esetleg németül is vannak erről könyvek.

Ez nem arról szól, hogy az anya utálja a gyerekeit, hanem magát az anyaságot és a vele járó terheket nem bírja.

A fent említett írományt minden gyerekvállalás előtt álló nővel kötelezően elolvastatnám, mert leírja a rossz oldalt is.

Kedves kérdező, tudom hogy ez nem segít, te tudnod kell hogy ezzel a dologgal abszolút nem vagy egyedül, sokkal többen éreznek így, mint akik bevallják. Próbáld meg úgy alakítani az életeteket, hogy több szabadidőd legyen, apuka vállaljon többet, ha munka miatt nem tud, akkor külső segítséget is kérhetsz.

Csak arra figyelj, hogy ne süllyedj depresszióba, mert onnan felállni nagyon nehéz.

2024. jan. 29. 06:41
 28/55 anonim ***** válasza:
94%
Kedves 11-es válaszoló, én ismerek egy hölgyet, aki 8 évig várt babára, mégis ugyanígy érez, ahogy a kérdező és inkább visszacsinálná az egészet. Nem minden fekete vagy fehér.
2024. jan. 29. 06:53
 29/55 A kérdező kommentje:

Utolsóknak köszönöm, hogy nem ítèlkeztek. Igen akartam gyereket. De nem tudtam, hogy ennyi brutál nehèz lesz ès az èletem is megváltozik 180 fokot, ès, hogy ezt nem fogom tudni elviselni. Akkor ezekbe az ember bele se gondol. Ilyen mmyen, rèszletesen. Ès más belegondolni mint átèlni èvekig.

Igen visszacsinálnèk mindent. Ès ezerrel vèdekeznèk, hogy soha ne legyen gyerek. Minden percet megbecsülnèk ha visszamehetnèk az időbe. Ilyenkor tudja az ember èrtèkelni a jót, mikor megtapasztalja a @zart. De akkor nem tudom átèlni milyen lesz ez míg nincs benne az ember.

2024. jan. 29. 07:13
 30/55 anonim ***** válasza:
96%
Takarítónő. Minimum heti 1x de inkább 2x. Teljesen másképp fogod érezni magadat. Komolyan.
2024. jan. 29. 07:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!