Mennyire élvezik az anyaságot a nem dolgozó édesanyák? Nem fásulnak bele a házimunkába, a gyermeknevelésbe?
Én mèg csak 2 ève csinàlom. az elejèn nagyon fàrasztó volt, nem tudtam megszokni könnyen. Most màr sokkal jobb amióta nagyobb ès önàlòbb. Nem hiszem, hogy egèsz èletemben bírnèk itthon maradni, fōleg ha màr iskolàban lesznek sokáig. Nekem kell màsfajta szellemi kihívàs is, viszont most imàdok itthon lenni vele. Nehèz lenne, ha dolgoznom kène, ès utàna minōsègi idōt tölteni egy nagyon mozgèkony 2 èvessel, a TV elōtt meg nem szeretek ülni vele.
De azt is megèrtem, aki màshogy gondolkozik.
A házimunkába nem feccölök annyi energiát, hogy belefásuljak. Nem esz meg minket a kosz, de nem is kerülhetne be a nappalink az aktuális Lakáskultúrába, max. elrettentésként.
A gyereknevelést pedig élvezem annak ellenére, hogy nagyon megszenvedtük az első időszakot és most se Hawaii dizsi napfény. Fejlesztésre járunk kicsi korától és sokszor voltunk kórházban is. Mostanra kezd minden helyre rázódni és előre félek, hogy szeptembertől ovi, nekem meg a mókuskerék. Visszanézve olyan rövid volt ez a (majdnem) 3 év. Jó lenne nyújtani picit.
De ha ő oviban, akkor már tényleg csak a naplopás maradna nekem itthon, amíg ő oda van.
3 evet voltam itthon egy gyerekkel, en belefasultam a vegere es vartam hogy neki ovi, nekem ismet munkahely, felnott tarsas kapcsolataim legyenek.
Es most jobb, mindenki kiegyensulyozottabb.
Gyereknek is megvan a maga tarsasaga is, nekem is, delutan es hetvegen pedig kozos programok.
Ha ezt tudom, bolcsit is forsziroztam volna
Édesanyának lenni és a családért dolgozni otthon a legjobb dolog és minden nőnek ez lenne a feladata, erre teremtődtek!
Sokkal hamarabb bele lehet fásulni egy rossz munkahelybe, a napi idegenek hasznát növelő robotba, a szeretetlenségbe, az üres hétköznapokba, mint a családdal töltött időbe és ha választani kell, hogy az ember a szeretteivel legyen-e vagy sem, akkor minden normális nő erre igent mondana - persze, ahol hiányzik az igazi szeretet, ott természetes a munkába való beletemetkezés, mint pótcselekvés, de a családi boldogság az igazi, arra pedig időt kell fordítani és főállás mellett nem lehet igazán jól gyereket nevelni, bőven elég tud lenni a házimunka is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!