Dolgozo anyukák, nektek milyen, hogy telik általában a szombat?
Én egész héten talpalok, plusz ügyintézek, plusz gyerekfoglalkozások, háztartás, minden szombaton el van fogyva az erőm, fáradt vagyok, depresszio van, segitség nélkül nem is bírnám. Most is pl családtag főz, persze a gyerek nem eszik..mint ujabban soha. Őrjítő.
Csak én vagyok ilyen szerencsétlen? Mitől van ez? Hogy lehet kiküszöbölni?
Vasárnap kezdem magam es a lalast összekapni. De életkedvem sincs.
Én váltakozó beosztásban dolgozok igy van hetkoznap is szabad nap. De cserébe ma itthon vagyok,s holnap dolgozok.
Nehéz,2 gyerek itthon..pihenni is kéne,vasalni is.. 4 7 évesek
Szombat délelőtt főzés és háztartás(vasalás, takarítás). Délután pihi ,esetleg nagyszülő látogatás.
Vasárnap a családé, közös pihi, közös játék, kirándulás, nagyszülők stb.
Delelott kaja keszites ebedre.
Ha idom van plusz takaritas es pakolas, de az most delutanra maradt. Idokozben tobb reszletben a gyerekkel is foglalkozom, 4 eves, meg igencsak igenyli a tarsasagunkat. Lassit minden munkaban, de inkabb a sarkunkban van, mint eljatszana a jatekaival. Ha jo az ido, kert.
Vasarnap ha kaja nem marad delelott fozes,.maradek idoban pihi, mar tobb ero nem marad semmire.
Lepontozhattok: egyedül nevelem a fiam, 4 éves. Általában úgy néz ki a szombat, hogy reggeli előtt nekiállok kipucolni a hűtőt, és az előző hétvégéről maradt főtt kaját kidobálom (erre hétköznap se időm, se energiám, se kedvem), majd mosok, teregetek, hajtogatok, aztán játszunk a gyerkőccel, vagy csavargunk, bevásárolunk, ilyesmi. Dél körül ő már alszik, szerencsére nem igényli alvás előtt az ebédet, így amíg alszik én főzök, felkel, eszik, délután újra szabadfoglalkozás :)
Vasárnap porszívózok, felmosok, pakolászok, de ez maximum 1,5-2 óra. Amíg alszik, addig vasárnap nem zajongok a takarítással, inkább leülök és megnézek egy filmet, vagy olvasok.
Amúgy pedig letojom, ha esetleg por van, vagy esetleg rendetlenség van (= nem állnak zsinórban a játékok a polcon), csak ketten élünk a lakásban, nekünk így megfelel. (Sosincs disznóól, és kosz sem, maximum por a polcokon; bármikor bárki feljöhet.)
Hétközben én is dolgozom, heti 2x suliban vagyok munka után, addig az apai nagymama vigyáz a gyerkőcre.
Igyekszem sok minőségi időt tölteni a fiammal, hiszen most kicsi, most lehet. Szeretnék neki minél többet megmutatni a világból, így sok programot szervezek, és nem érdekel a háztartás jobban, mint muszáj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!